Kezdőoldal » Emberek » Társasági élet » Nagyon elegem van télből mit...

Nagyon elegem van télből mit csináljak?

Figyelt kérdés
Állandó hideget nem bírom, nem bírom ha esik az eső, egyszerüen kis se mozdulok nagyon,mert hiába öltözök be kintre annyira fázok hogy az kibírhatatlan. Annyira depis a kedvem is. Igazából csak tavassztól októberig érzem magamban a tüzet a többi hónapban meg depis kedvetlen, mogorva vagyok. Lehet közrejátszik hogy ennyire utálom a telet, hogy nyári születésü vagyok, nagyon meleget meg amit mások nem bírnak azt én meg bírom és szeretem is. Annál jobb érzés nincs amikor a kis szoknyában kinn vagyok és élvezem a napsütést. Az az érdekes, hogy mást is megkérdezek télen hogy fázik-e? De mindenki azt mondja nem fázik, én meg plusz 7 fokban is megfagyok. Ilyen 16 foktól mondom azt hogy kezd elviselhető lenni az időjárás. És 25 foktól van az én időm. Akkor boldognak érzem magam, de hidegben nem.

jan. 11. 06:41
1 2 3
 21/30 anonim ***** válasza:
63%

A svéd azt mondja, hogy nincs rossz idő, csak rossz öltözet.

Ha fázol kinnt akkor a ruháid nem alkalmasak télre, a normális télidzseki a svédeknél pl vízhatlan anyag, gore tex, azonkívül szellőző funkciója is van, hogy ne izzadj bele es termo, azaz meleg, legjobb ha belül bélelt. Ezek a dzsekik 150-300 euró körül vannak, testvérek közt is.

De ha ilyen dzsekit van, alá elég egy sima pamutblúz és melegen szárazon tart -17 fokban is.

Ugyanúgy a csizma, vízhatlan, szellőző, termo, melegen tartson, lehetőleg bélelt. Ezek se olcsó dolgok. Ecco árul ilyeneket pl.

Normi ha a kínai piacról veszel egy vattával bélelt dzsekit, iszonyúan fázol, ázol és átfúj rajta a szél. Így kínlódás.

Amúgy minden évszaknak megvan a maga varázsa és szépsége.

jan. 11. 09:34
 22/30 anonim ***** válasza:

Sajnos nem divat a síruhák csak kinti árusok közt pl karácsonyi falukban, de én legszivesebben abban járnék plusz betörő maszkban.

A telora is ki kéne vmit találni higy ne fagyjon rá a kezem az utcán. Habár vannak olyan kesztyűk amikkel tudsz képernyoʻt erinteni de hol érzi a telo hol nem sajnos.

jan. 11. 09:37
 23/30 anonim ***** válasza:
100%

Aki nem szereti a telet, az nem azért nem szereti, mert ne tudna felvenni 5 réteg ruhát. Azért nem szeretjük (legalábbis én), mert korán sötétedik, nem lehet strandolni menni, motorozni, wakeboardozni meg csomó ilyen fasza kinti programot csinálni. Kutyáim is vannak, az is tök szívás, hogy ilyenkor minden séta után sárosak meg koszosak lesznek. Ja és én alapból utálom a réteges öltözéket, kabátot, kesztyűt. Rövidnaci + pólóban szeretek lenni.

Az az egy vigasztal, hogy megyek snowboardozni. Az ad egy kis értelmet a télnek :D

jan. 11. 09:38
 24/30 anonim ***** válasza:
37%

22 es, amiről beszélek a 21 es írásomban, az nem síruha, hanem téli viszonyoknak megfelelő ruha es van minden modellben, hosszúságban, színben es méretben, mert a titka az muktifunkcionis vékony anyag, ami tartja a meleget es vizet se engedi át.

Ez a rosszul informáltság, ezt síruhának nevezni

Én ilyen dzsekikben járok télen Svedországban es sose fázom, ha -20 fok van rajtam egy ilyen dzseki es egy sima pamutfelső alatta, NEM KELL RÉTEGES öltözködés, ahogy a 23 as is írja, az is egy rémálom, szóval nagy a tájékozatlanság a tél témában.

És a csizmám ecco, bélelt. Rajtam csak sima farmer es pamutblúz és nem fázom. Sőt kellemes kimenni, élvezem a havat. Egy ilyen dzseki pár szezont tart, mosni csak 40 fokban szabad es nem szabad öblítővel mosni, de szép nőies, karcsúsított, bundás szegélyű, gallér, kapucni.

jan. 11. 09:45
 25/30 anonim ***** válasza:
67%
Tanulj idegen nyelveket és költözz melegebb éghajlatra. Másképp egész életedben nyavalyoghatsz a hideg miatt és szenvedhetsz. Előtte egy orvosi kivizsgálás nem ártana, 7 fok annyira nem hideg, hogy normálisan felöltözve fázz, lehet vérszegénység meg egy csomó minden oka.
jan. 11. 09:56
 26/30 anonim ***** válasza:

Ugyan így szenvedek a hidegtől, folyamatos szürkeségtől, a rövid nappaloktól, mint te.

Hiába öltözök fel, a hideg levegőt szívja be az ember. Undorító a latyak, a kosz mindenhol.

Januárra teljesen megzuhanok.

Folyamatosan fáradt, álmos, enervált vagyok.

Egyébként ennek endokrinológiai okai is vannak. A fényhiány jelentősen befolyásolja a hormonrendszert.

Mi van amikor elutazunk 1 hétre dél európai országba, de gyógynövényekkel is tunningoljuk magunkat.

A nagy forróságot viszont, az átlagtól sokkal jobban bírom.

Nyáron -10-15 évvel fiatalabbnak nézek ki, szinte kivirulok. 😂

jan. 11. 10:07
 27/30 anonim ***** válasza:

Ez nem ugy mukodik hogy elhatarozok oszt kesz.

Biologiai oka is van hogy a nok fazosabbak, kevesebb testtomeg, lassabb metabolizmus. Van ki jobban, mas kevesbe, akar egyeb egeszsegugyi dolgok is, de van akin 2 sinadrag sem segit. Plusz a mentalis resze, a sotetedes sem segit.

Beletorodsz, vagy elkoltozol. Mi a fagyos, -30 fokot is elero Szekelyfoldrol koltoztunk Irorszagba, ahol jelenleg +7 fok van(kb 10-nek felel meg), es sut a nap.

jan. 11. 12:11
 28/30 anonim ***** válasza:
0%
Kocogj orakat a hidegben. Birni fogod.
jan. 11. 14:49
 29/30 anonim ***** válasza:
100%
Hidegben aki arra hajlmos, infarktust is kaphat, mert összehúzza az ereket a hideg. Hova fusson
jan. 11. 16:45
 30/30 anonim ***** válasza:
0%
Mással is ez van, foglald el magadat vmivel amire máskor nincs időd..
jan. 12. 14:09
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!