Nagyon elegem van télből mit csináljak?

Vannak olcsó jegyek marokkóba, ilyen-olyan meleg helyekre. Ruccanj ki egy kicsit feltöltődni.
A hideg ellen pedig mozogj, és legyen rajtad megfelelő aláöltözet (pl merino gyapjú, ami kivezeti az izzadtságit, nem büdösödik, szárazon és melegen tart), rétegesen öltözködj, akár vegyél fel maszkot is, hogy az orcácskáid se fázzanak. Mást nem lehet tenni.. a tél sajnos nem az az időszak, amikor lehet szabadon öltözni, de bekuckózós pihe-puha melegen viszont fel lehet öltözni.
Amit még javaslok, hogy amikor csak teheted, legyél napon.
Munkaidő alatt is menj ki egy kicsit,pár óránként, a szabadba, világosra. Sétálj. Hétvégén ha jó idő van, akkor is töltődj fel kint.
Tudim, hideg van, de megéri, mert a világostól és egy kis mozgástól jobb kedved lesz egyszerűen.

Ahhoz, hogy jobban bírd a hideget, ne lepődj meg, a hideggel kell konfrontálódnod. Pl. vegyél minden egyes nap hideg vizes zuhanyt.
A hidegvíznek rengeteg jótékony hatása van. Nézz utána. Wim Hoff, ő a jégember. Nézz utána a módszerének is.
Állj ki otthon az erkélyedre papucsban, natúr ruhában, kabát nélkü. Légy kint 1-2 percig. Szoktasd magad a hideghez.
Az meg csak menekülés, hogy pl. elutazol ilyenkor melegebb helyre. De, ha megengedhetek az is egy megoldás, kb. 1 hétig.

Kérdező, legyél te is olyan, mint a panelprolik, akiknek annyiból áll az életük, hogy merednek ki üveges tekintettel az ablakon, és tapsikolnak, ha esik a hó.
Olyan, hogy kerti munka, ház körüli munka, egyáltalán munka a szabadban, mozgás, ilyenekkel ne is foglalkozz.

Én is így vagyok vele, nagyon megértelek. Bár nálam ez a korral jött elő. Fiatalon nem igazán zavart, imádtam síelni, jártunk mindenfele, de más a városi szutyok télen, mint a napsütéses Alpok valahol.
Most meg már lelomboz ez a koszos depis városi nyomorúság. Főleg, hogy a meleget meg egyre jobban bírom és járunk is minden irányba télen nyaralni. Ilyenkor látom, hogy mennyit veszítünk ezzel a folyamatos novemberrel, városi kosszal, sötétséggel.
Fiatalon teljesen másképp gondolkodtam, elveztem a 4 évszakot, most meg legszívesebben az év felét vakahol délen tölteném rövidgatyában, de csak párszor 2 hétre telik

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!