Kezdőoldal » Emberek » Társasági élet » Hogy legyek magabiztosabb és...

Hogy legyek magabiztosabb és karizmatikus?

Figyelt kérdés

Ha egész êletemben már ovis koromban sem volt önbizalmam.

Az emberek azt hiszik ez az én személyiségem, pedig ez csak egy maszk, amit nem tudok levetni olyan emberek előtt, akikhez nem állok közel, és annyira bosszant.

Ha valakivel beszélek, nem tudok a szemébe nézni. Vizsgázás közben végig az ablakon néztem ki miközben a tanár előttem ült. De igazából, ha egy barátom szemébe kell nézni akkor is elfelejtem, amit mondani akartam. Félek az emberektől, de miért...

dec. 14. 13:48
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
87%
gondolj sokat Lenin elvtársra! az erőt ad!
dec. 14. 13:53
 2/11 anonim ***** válasza:
100%
Szorongás
dec. 14. 13:53
 3/11 anonim ***** válasza:
Ha adsz magadnak türelmet és elkezded az ellenkezőjét tenni hogy viselkednél ha pont az ellenkezője lennél. Néha ki tud húzni tud segíteni főleg ha közben a jó visszajelzéseket is észreveszed (pl. rád mosolyognak), de ha gátol a mindennapokban egy pszchiológus is tud segíteni ő egy kicsit mélyebben vagy egy önbizalom erősítés aszem külön coachok is foglalkoznak vele
dec. 14. 14:00
 4/11 anonim ***** válasza:
87%
Introvertált vagy, és ezt fogadd el. Valamennyit javíthat egy személyiség fejlesztő terápia pszichológussal, vagy kóccsal, de kutyából nem lesz szalonna.
dec. 14. 14:34
 5/11 anonim ***** válasza:

Nem biztos, hogy sima introváltság. Akkor nem félne az emberektől nem lennenek szorongásos tünetei (lásd "nem tudok más szemébe nézni","félek az emberektől", "elfelejtem mit akartam mondani").

Ha foglalkozik vele profi szakemberrel akkor de ez idővel megszűnne

dec. 14. 14:53
 6/11 anonim ***** válasza:

Mennyi idős vagy és mióta tart ez az állapot?

Pasikkal/csajokkal mi a helyzet?

Barátok, család?

dec. 14. 15:38
 7/11 anonim ***** válasza:
Sportolj valamit, azzal részben változni tudsz. Önismereti csoport is jó.
dec. 14. 18:17
 8/11 anonim ***** válasza:

Magad szemébe tudsz nézni a tükörben?

Ki tudsz mondani kedves mondatokat?

dec. 14. 18:57
 9/11 A kérdező kommentje:

18 vagyok, elmehetnék egy iskola pszichológushoz, de a személyisége olyan, hogy inkább nem, köszönöm.

Írtam, hogy már oviban se jöttem ki jól a társakkal, pedig volt olyan, akivel barátkozni akartam, csak az az ember soha sem törődött velem. Pedig én folyton a sarkában voltam, biztos idegesítette lol

A családommal minden rendben, apám régen alkoholista volt, de nem volt egy durva eset. Anyám kicsit control freak. Általánosban néha piszkáltak, mert nem tudtam a beszólásokra megfelelően vissza szólni. De már ezzel sokkal jobb a helyzet köszönet az új sulimnak, habár már nem piszkál senki.

Gyerekkoromban oda meg vissza voltam az unokatesóimért. Sajna 1 kihasználta és történt valami. Gyerekkoromban valahogy elhitettem magammal, hogy csak egy álom volt és nem gondoltam rá többet, de mikor érettebb lettem belegondoltam, hogy sehogy se tudtam volna ilyet álmodni gyerekként, mert azért egy álomhoz is tapasztalni kell, meg túl élénken emlékszek egy álomhoz képest. De még most is nehéz elhinni, mert csak 5 vagy 6 évvel idősebb nálam. Amúgy gyerekkoromban elmondtam anyámnak egy részletet ebből, mert kb lebuktunk, de nem volt teljesen érthető neki. Csak a lightosabb részt mondtam el. Azóta kerülöm azt az unokatesómat. De igazából nem gondolok rá sokat és inkább úgy vagyok vele, hogy több jó volt a gyerekkoromban, mint rossz. Foglalkozok inkább azzal, ami most van.

Igen, magamra tudok nézni, észre veszem a hibákat és a jó dolgokat is magamon, de összességében szerintem egész ok, ahogy kinézek. De vannak dolgok, amik idegesítenek, az egészségtelen hajam leginkább, mert szőke és hullámos, rémesen törik, jobban mint bármelyik osztálytársamnak. Ja és nem hordok olyan ruhákat, mint a többi lány, meg nem sminkelek. A bő ruhákat szeretem, az olyanokat, aminek nem sok a dekoltázsa, utálom a szoknyát és nagyon rövid nadrágot se veszek fel. Pedig egész jó alakom van. De egyszerűen akkor még sebezhetőbbnek érezném magam és lehet mégsem állna jól.

dec. 14. 21:11
 10/11 anonim ***** válasza:

A karizmát az egyéniség adja, hogy észreveszed a saját Egyedi mivoltodat és azt felvállalod minden jó és rossz tulajdonságával együtt.

A karizma legnagyobb gyilkosa mások utánzása és a másoknak való megfelelés.

A magabiztosság is tulajdonképpen ezt jelenti.

dec. 14. 22:46
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!