Regen a felnott gyerek segitett az (idosebb)szulonek, ma ez meg helyt all?
Utolso, sztem meg az a gaz es kinos, hogy a 70, 80 eves szulo segiti a 40, 50 eves gyereket...
Szerinted az a szulonek megnyugtato, hogy nem tud megelni tamogatas nelkul??
Nagyon nem. Inkabb a gyerek segitse anyjat, apjat, mint forditva.
Biztos nem élősködnék a gyerekemen🤣Az se normális, ha 40 éves felnőttet támogatni kell, az akkor még nem felnőtt, hanem egy nagyra nőtt gyerek, de elvárni a gyerekedtől, hogy majd pénzel öreg korodban, elég gáz dolog.
3
en nem a 80 eves tatat gondoltam aki a sorhasu 56 evest tartja el... hanem az ilyen 45 - 50 eves meg dolgozo felnottnek a gyereket tartja el, aki mar dolgozik alapkepzessel, de magasak az arak.
Régen is segítettek a szülők. Hatvan múltam. De a fiatalabbik, jó egészségben lévő nagymamámnál sokat nyaraltam. Az anyai nagymamám meg november közepén hízott kacsát küldött postán, csomagban. Ha ott nyaraltunk, hazafelé jött velünk két tyúk, húsz tojás, meg rántott csirke útravalónak. Pedig busz+ vonat kombóval kellett utazni, és a mami már nagyon beteg volt.
Mi se kaptunk a szüleinktől toronyórát lánccal, de taníttattak, otthonlakással spórolhattunk, viszonylag későn költöztünk össze.
Mi már egy kicsit többet adhattunk a gyerekeinknek.
A fizikai gondoskodást, időskori bajok menedzselését megtettük a szüleinkért. De anyagiak visszafelé sose áramoltak direktbe.
Szerintem ma egy kicsit elszálltak az igények.
Nekünk is, a gyerekeinknek is jó volt a koli. Meg fiatal kezdő diplomásként kibírtak még pár évet, a tesóval egy lakásban lakni.
Kicsit úgy látom, ma mindenki nagyon siet. Azonnal kell az önállóság, külön lakhatás, pedig teljes időben még nem is dolgozott. Azonnal kell jó kocsi, tágas lakás, pedig még az eljegyzés se volt meg.
Egyszerűen ez egy átlagembernek nem tud ilyen gyorsan összejönni.
Régen se tudott, csak türelmesebbek voltak az emberek.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!