Mi kellene ahhoz, hogy a társadalom pozitívabb irányba változzon?
Itt is-, és a mindennapokban is tapasztaljuk, hogy a társadalomban gondok vannak: mind a munkahelyeken, mind a családokban, egyénekben egyaránt.
Nem nagyon tudunk egymással meglenni probléma, nézeteltérés, morgolódás nélkül.
Mi kellene ahhoz, hogy változás történjen nálunk?
Szegregálás.
Lennének pl külön negyedek fiataloknak, külön negyedek házasoknak egyedulálló szülőknek klimaxosoknak kapuzárásosaknak, külön a k.sebbségnek, biknek pedoknak, ne lehessen egymást lekvzni bántani megcsalni, ne lehessen mobbing vezetők főnökók ne mobbingolhassanak, szigorúbb törvények.
A társadalom pozitívabb változásához az abban élő egyének pozitív irányba történő változásához lenne szükség....
Ma mindenki foglalkozik valami mással, valaki mással. Face, Tik-tok stb.
Mindenki marhra tudja, hogy a másiknak hogy kellene élnie s mint kellene s hogy mik a másik hibái stb, mindenki másra mutogat, de az, hogy saját magán javítana, hogy előbb ő lenne kedves másokhoz, na az már nem megy!
És ezért a társadalom sem lesz jobb.
Előbb mindenkinek magának kellene magán, a hozzáállásán változtatnia.
A részek változtatnák meg végül a nagy egészet.
Nekem ez a véleményem.
Leszokás a káros függőségekről/szokásokról (cigi, alkohol, drog), vagy legalább drasztikus csökkentésük, egészséges életmód és étkezés, rendszeres mozgás különösen fontos lenne még. Megfelelő hobbik, stresszkezelés elsajátítása, mentális egészségre való odafigyelés. Sikerélmények gyűjtése.
Valamint.. szerintem érdemes lenne a közösségi média használatra is jobban odafigyelni; mennyit, mikor és milyen tartalmat fogyasszunk, illetve kiét. Nagyon káros tud lenni ez is.
Meg a kormány propagandája sem épp a lelki egyensúly megtartását segíti.
"a társadalom pozitívabb irányba változzon?"
Neked pozitívabb, vagy az én számomra pozitívabb irányba? Mert nem vagyunk egyformák, és nem biztos, hogy én is a TE nézőpontodból szemlélem a világot. Univerzális jóság meg szerintem nincsen. 94 éves demens anyósom már nem tudna egy bankkártya pinkódot megtanulni. De nincs semmi baj, ha kenyér helyett tejet vásárol készpénzzel a kisboltban. Mert mikor eszébe jut, hogy kenyér nincs, visszamegy és megveszi azt is. Örülök, hogy el tudja látni magát. (Hiába tudom, hogy a KP mentes megoldások jobbak, nem akarnám mindenkire rátolni. Ezért hangoztattam, hogy nincs univerzális jóság.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!