Miért ítélnek itt el sokan pusztán személyiségzavar vagy egyéb rendellenesség alapján másokat? Miért nem aszerint ítélik meg őket, hogy mit tettek, és mit nem tettek?
Azzal sosincs baj ha valaki tudatos és változtatni akar. Az a baj, ha valaki személyiségzavaros azok nem mindig vannak tisztában vele. Valaki tagadja is vagy nem akarnak változtatni, mert úgy érzik nem velük van a baj.
Elitélni semmikép nem kellene őket hiszen nagyon nehéz dolgokat traumákat hordoznak magukkal ami miatt kialakult náluk ez a személyiségzavar.
És nagy erő kell ahhoz, hogy az aki valamilyen személyiségzavarral küzd ő tudjon magában változást elérni, amivel a környezete is változni fog valószínűleg pozitívan.
Mivel nem egyszerű egy személyiségzavaros emberrel együtt élni. Nem lehetetlen de ahhoz a másik félnek is jól kell lennie mentálisan és mindenhogy, hogy tudja megfelelően kezelni a másikat
Az a baj még, hogya személyiségzavarrokra általánoságban jellemzőjük a beszűkült gondolkodás.
Hogy segít pl,: az áldozatoknak? És nekik miért nem segít a jog?
Az a baj az élet nem ilyen egyszerű.
Voltak olyan gyilkosok régen akik magukat igazságosztónak hívták és csak azokat bántották akik szemükben bűnt követtek el.
És ilyenkor együtt lehet erezni például a gyilkossal aki tegyjük fel bántalmazott gyerek volt verte az apja és azoknak a gyerekeknek "segít" ( öli meg az apjukat de meg csak az se kell hogy meghaljon) akik szintén bántalmazva vannak.
De attól még gyilkosság marad és az élet nem ilyen egyszerű és ő nem dönthet más élete felett.
Szomorú, hogy vannak áldozatok akiket nem hallgatnak meg de akkor el kell inkább érni azt hogy őket meghallják meghallgassák ha tényleg segíteni akarunk.
Tudod eznagyon nehéz. Ha valakinél rájönnek a személyiségzavarra az általában a viselkedése miatt van. Nem tudom van-e esetleg ilyen ismerősöd? Attól még lehet a másik "jó" ember. Bár szerintem a jó ember és a rossz ember is beskatulyázás valahol ami arra szolgál, hogy megvédjen minket de valójában én hiszem azt hogy nincs konkrét jo és rossz.
Pl.: lehet valaki olyan személyiségzavaros aki egyszerre szereti az állatokat és megmenti őket de közben a párjával meg nem törődik például amikor beteg mert attól fél ő le ne betegedjen el ne kapja vagy csak akkor tesz valamit a párjáért barátaiert amikor érdeke van belőle.
Így a barátai egy idő után nem úgy fognak rá nézni mint egykor mert felgyűlik a sok dolog és mérlegelnek. Hogy tényleg olyan jó, ha tartják vele a kapcsolatot.
Másképp néznek rá. Ez nem jelenti, hogy amúgy ne lenne szíve vagy nem tudna tenni másért nem aggódhat az állatokért.
Szimplán itt például az együttérzés hiánya mutatkozik.
Nem hiszem, hogy elitélni kell egy ilyen embert bár én velem is előfordult sőt volt hogy én is nagyon fekete fehéren láttam a világot és még mai napig vannak dolgok amiket úgy érzem rosszul csináltam vagy én rontottam el. De valahol könyebb az ha nem vagy együtt vele mindennap és tartod a távolságot meghúzod a határokat.
Ők is segítségre szorulnak, de mi nem tudjuk ilyen szinten megmenteni őket.
Mert pont az a baj legtöbbször , hogy függnek másoktól például van aki azért szereti az állatokat megmenteni mert visszajelzést vár a környezetétől, hogy ő nem is olyan rossz ember mint amilyennek mélyen belül érzi magát például.
Ez az egész elég komplex a személyiségzavar sem véletlenül lett mint tünetcsoport viselkedés együttes létrehozva nem azért, hogy csak úgy rájuk húzzuk és megbélyegezzük őket (amit én is csináltam és elbasztam) hanem, hogy fel lehessen ismerni és a szakember tudjon rajta segíteni. Ha fél szeretne változni
Nagyon sokan megtévesztőek és pont ezért utasítják el az embereket a red flagek után. Ismertem már olyan nőt, aki ahogy tudta, védte az állatokat. Folyamatosan utazott. Könnyen barátkozott és sok baratja is volt. Nagyon vidám természete volt. Olyan ember, aki érdekes és szívesen töltöttél vele időt. De amikor jobban megismerted, előjöttek a dolgai, ami miatt menekültél tőle. Akik a barátai voltak is azért voltak vele, mert alkalmi barátok voltak, nem töltöttek vele heteket, felszínesen ismerték. A gond ott kezdődött, hogy ő maga nem látta meg a gondjait, ha valamit mégis észrevett, azt betudta annak, hogy ez csak önvédelem a féreg emberek ellen.
Nekem ez fojtogató volt hosszútávon és nagyon sok stresszel járt.
Persze, hogy nem szeretném újra átélni és ezért zárkózom el azok elöl az emberek elöl akiktől jönnek a red flagek.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!