Kezdőoldal » Emberek » Társasági élet » Ha az összes nagyszülőm kövér...

Ha az összes nagyszülőm kövér attól még én ha jó életmódot folytatok nem leszek az?

Figyelt kérdés
Szüleim átlagos alkatúak.

aug. 11. 19:47
1 2
 1/12 A kérdező kommentje:
Én is átlagos alkatú vagyok.
aug. 11. 19:48
 2/12 anonim ***** válasza:
52%
Attól függ hogy most hány éves vagy, mi a nemed, ülő munkát végzel, sportolsz stb.
aug. 11. 19:49
 3/12 anonim ***** válasza:
83%
Az eletmod sokkal tobbet szamit, mint a genetika.
 4/12 A kérdező kommentje:
20 éves vagyok, nő, mozgok és nem ülő munkám van.
 5/12 A kérdező kommentje:
De viszont nagyon szeretek enni, kiskoromban az oviban én mindent is megettem már, sose voltam válogatós és jó étvágyam van.
aug. 11. 19:52
 6/12 anonim ***** válasza:
100%

Ismerek olyanokat, akik rendszeresen túráznak, sportolnak, de még is van rajtuk jelentős súlyfelesleg, mert szeretnek enni + genetika.

Úgy hogy Kérdező, van rá esélyed hogy túlsúlyos leszel, DE ha most még időben kapcsolsz és oda figyelsz magadra, akkor tudod tartani a mostani szintedet.

aug. 11. 19:57
 7/12 anonim ***** válasza:
89%
Ne azt az életvitelt folytasd, mint ők. Egyél mértékkel, mozogj rendszeresen.
aug. 11. 20:03
 8/12 anonim ***** válasza:
80%
Mit ertesz jo eletmod alatt? Ha odafigyelsz az etkezesre, valoszinuleg nem leszel köver. Ha viszont sokat eszel es gyakorlatilag barmit, biztos hogy hizni fogsz, legkesobb 30 eves korod utan elkezdenek rakodni a kilok.
aug. 12. 11:21
 9/12 anonim ***** válasza:

A legtöbb ember felnőve eszi, amit a szülei is, és betudja a saját kövérségét annak, hogy hát anyám is kövér, apám is kövér, nyilván a génjeimben van, hogy én is kövér vagyok. Meg nem is eszek én annyit, más az iskolai menzán többet is eszik, mégis én vagyok kövér, biztos gyorsabb az anyagcseréje.

Aztán a ló...zt. Se én, se a szüleink nem ettünk olyan hú de sokat - legalább is én így láttam. Nyilván genetika, hogy mind kövérek voltunk. Aztán elkerültem egyetemre, nekiálltam magamra főzni, és mivel sosem voltam akkora nagy híve a magyaros konyhának (kivéve a <3 lecsót <3 meg a <3 vadast <3), elkezdtem receptekkel kísérletezni. Nagyon gyorsan leolvadtak rólam a plusz kilók. Egy idő után az is feltűnt, hogy míg pl. a koliba sosem vettem "otthonra" mogyorót, chipset, 3 az egyben kávéport, pilótakekszet, stb., mert egyszerűen azzal mentem a boltba, hogy kell tojás a reggelihez, meg kenyér, vaj meg paprika a vacsorához, meg mondjuk spagetti, hagyma, paradicsom meg gomba az ebédhez (nagy adagokban vásároltam és ugyanazt ettem egész héten, mert így olcsóbb és egyszerűbb), meg wc papír, meg egy üveg tömény a pénteki buliba, meg kávé nyilván... őrölt, mert abban van a koffein... teljesen kizárta az agyam, hogy egyébként léteznek rágcsálnivalók is. Ha meg mentem/megyek szüleimhez, mivel náluk az összes konyhaszekrény, meg fiók tömve van ilyenekkel, meg 4 féle táblás csoki van a hűtőben, egész nap tömöm magam ezekkel, meg vagy négy cukros porkávét megiszok, tejszínhabbal meg tejjel, meg a gyümölcslé, üdítő, szörp is olyan jól esik. De ha otthon vagyok (most már albérletben, ahová szintén nem viszek rágcsálnivalót, mert továbbra sem jut eszembe, mikor boltba megyek), soha nem fordul elő, hogy mondjuk ülök otthon, és azt mondom, hogy úgy innék most egy kakaót tejszínhabbal. Ha nagyon rákívánok valamire (most nyáron a görögdinnye, vagy a pizza ilyen), akkor is el kell menni a piacra dinnyét venni, a pizza meg még rosszabb, mert el kell menni, be kell vásárolni, és még meg is kell sütni, mert a környékemen lévő pizzériák nem ízlenek, általában már a cipő felhúzásánál elmegy a kedvem a dologtól.

Szóval leginkább szerintem a szokások tesznek kövérré, amit otthon elsajátítasz, nem a genetikád. Illetve az, hogy a szülői házban terülj-terülj asztalkám van. Elég elmenned a konyháig, kinyitni a hűtőt, és ott a pörkölt tésztával, vagy kinyitni az egyik fiókot, és ott a sós mogyoró, amiből egy ilyen pici tálka, amit elrágcsálsz is kb. 600 kalória, vagy több. És ha van a közelben szörp, vagy kóla, akkor én se csapvizet, vagy züld teát fogok inni, hanem azt, ami ízesebb, meg amire nem kell várni, hogy kiázzon, hanem csak kiöntöm és kész. De szerencsére amióta egyedül élek, csak akkor jut eszembe ilyeneket venni otthonra, ha vendégeket hívok.

aug. 14. 19:02
 10/12 anonim ***** válasza:

9

Kb. 90 %-ban totál egészségtelen dolgokat eszel.

aug. 14. 23:11
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!