Kezdőoldal » Emberek » Társasági élet » Csak az lehet mentálisan...

Csak az lehet mentálisan egészséges akinek mindig voltak barátai, kapcsolatai?

Figyelt kérdés
Mennyire fontos az hogy fiatal kora óta legyenek az embernek barátai, párkapcsolatai? Ha valakinek kimaradnak ezek a fiatal korából és magányos volt fiatalon ő nem lesz teljesen egészséges mentálisan?
júl. 13. 19:36
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
74%
Nem
júl. 13. 19:58
 2/17 anonim ***** válasza:
49%
Nekem éppen azért nem volt, vagy legfeljebb alig volt, mert eleve nem voltam rendben mentálisan. Már ameddig vissza tudok emlékezni az életemre, éreztem már kis gyermekkoromban, hogy valami nem stimmel, nem olyan vagyok mint az átlag. Persze ez akkoriban még nyilván nem volt ilyen tudatos, nem tudtam így megfogalmazni, hiszen alig egy-két évvel azelőtt tanultam meg beszélni, annyira korán feltűnt nekem ez az egész, hogy valami nincs rendben.
júl. 13. 20:03
 3/17 anonim ***** válasza:
32%
Az előző vagyok, a kérdésre nem tudok egyértelműen válaszolni.
júl. 13. 20:04
 4/17 anonim ***** válasza:
52%

Én nem hiszek a barát fogalmában

Sokszor a saját apad, férjed ver össze, sokszor a saját anyaddal testvéreddel nem vagy joban

Akkor egy nem verrokonban hogy bízhatsz meg?

júl. 13. 20:12
 5/17 anonim ***** válasza:
64%

Valami valószínűleg van, de egyből nem nyomnám rá a "mentálisan beteg" bélyegzőt. Amire így látatlanban talán következtethetünk, hogy nem megy neki a barátkozás, nehezen kapcsolódik, ez nem az erőssége.

Én inkább mondanám azt, hogy ezeknek a hiánya tud olyat okozni hosszú távon, ami már mentális betegség, pl depresszió, mert nem tud kapcsolódni. Valamilyen coping tuti hogy van.

Magyarul szerintem nem feltétlenül mentális betegség jele, de annak okozója LEHET.

júl. 13. 20:21
 6/17 anonim ***** válasza:

"Akkor egy nem verrokonban hogy bízhatsz meg?"

. Abból a premisszából indulsz, hogy egy vérrokon megbízhatóbb, mint egy nme vérrokon, de éppen Te cáfolod meg a premisszát.

júl. 13. 20:23
 7/17 anonim ***** válasza:
75%

Nem én pont azt mondom hogyha a saját véred akivel összeköt a vér(mi más tudná még összekötni az embert?) sokszor ennyire el tud veled bánni, akkor egy idegenben vajon mi alapján kellene megbíznod?!

Barátság?

Nekem ovis korom óta volt egy legjobb barátnőm, mindent együtt csináltunk 10 évig, aztán 13 éves korunkban(8-9 év barátság után) úgy döntött hogy összeáll egy másik lánnyal az osztályból és elkezdtek verbálisan bántalmazni, csúfolni, lopni tőlem egy teljes even keresztül ezzel maradandó mely sebeket és szociális fobiat okozva.

Na ez a nagy emberi barátság

júl. 13. 20:31
 8/17 anonim ***** válasza:

"mi más tudná még összekötni az embert?"

. Közös emlékek, nehézségek, amelyeken együtt mentetek át stb.

De ha nem akarsz, jobb neked bizalmatlannak maradni, nem tiltja senki.

júl. 13. 20:37
 9/17 anonim ***** válasza:
5%

Nem és az ellenkezője sem igaz, hogy akinek 0 barátja van az mentálisan egészséges.

Láttam már olyan embert, hogy folyamatosan közös képeket pakolt ki másokkal vagy betaggelték képeken, 10 embert fel tudott sorolni akikkel aktívan tartotta éppen a baráti kapcsolatot, jól kijött a családjaval és nagyon sok dolgot kipróbált, sok helyre utazott.

Édes személyisége volt, mindenkinek segített, sokat nevetett.

Amikor megismertem közelebbről észrevettem, hogy ez a csaj nagyon nem stabil mentálisan.

Másik csaj zárkózott volt, nem voltak barátai. Ugyanúgy elkezdtem vele barátkozni, már az első beszélgetés egy nagy redflag volt és később tett is olyat, ami bebizonyította, hogy ő is instabil mentálisan. A tanárok közül az egyik tanárnőhöz nagyon kötődött, lejött hogy vonzódik hozzá titokban, ez egy kicsit megszállottá tette, ami szinten kicsit creepy volt.

júl. 13. 20:42
 10/17 anonim ***** válasza:
55%

Nem. Sok személyiségzavarosnak, nárcisztikusnak, kimondottan rossz embernek rengeteg barátja van! Sok alkoholistának, drogosnak is. Az, hogy valakinek sok barátja van, nem zárja ki a mentális zavart, és az, hogy valaki barátok nélkül van sem jelenti föltétlen, hogy mentális beteg!

Sok esetben az élethelyzet, körülmények olyanok, hogy nem kedveznek a baratsagok kötésének, új ismeretségeknek.

Egyszerűen van ilyen.

Én példaul barátok nelkul éltem az életem, mert azon ritka alkalmakkor amikor barátkoztam, nyitottam a közeledésre, pl férfiaknak nőként, mind félnótásak vagy veszélyes emberek voltak, akik nem hoztak jót az életembe.

Így számomra a legjobb választás vlt egyedül maradni!

júl. 13. 20:44
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!