A becsület miért vész ki az emberiségből?
Kismillió plusz egy példa van, még itt gyakorin is. De akkor veszek párat:
Ma az otthoni pizzázó oldalán láttam egy olyan bejegyzést, hogy többet nem vesznek fel rendelést telefonon, mert rengeteg visszaélés volt(megrendelték, majd nem vették át).
Szerintem mert nem juttat előnyökhöz az életben, egyszóval nem hasznos túlélési stratégia. Már ha feltételezzük, hogy tényleg így van. Illetve ehhez kell egy elég erős jellem, tartás, ami sok munkával jár, ami nehezebb mint szrni bele a világba és tenni, ami éppen jól esik.
Egyre népszerűbb ez a felfogás is, hogy tedd azt, ami jól esik, persze nem kéne mindenre ráhúzni, meg kellenének határok is.
Bennem nagyon erős a becsületesség, ezért sokszor hülyének is néztek sajnos. De nem ingatott meg ez sem, csak magányosnak érzem magam tőle.
"Mért legyek én tisztességes? Kiterítenek úgyis!
Mért ne legyek tisztességes! Kiterítenek úgyis"
Lakatos Hernadez Eduardo de Costa
Ez már ami a világon meghatározó berendezkedsi forma és normarendszer, már rég nem nevezhető térsadalomnak.
Valószószínű össze is omlik belátható törtínelmi időn belül.
Régen is így ment ez. A magyarok egy része meg aztán végképp egy haszonleső, sunyi, számító, hazug szar. Tökélyre fejlesztették. Aztán mióta az orbáni elmebaj és morális rombolás a nyakunkba szakadt, ez csak tovább romlott. És napról napra lejjebb, pedig már 10 éve is a fejem fogtam hogy nincs lentebb, pedig van. Normális helyeken a szóbeli szerződést, megállapodást is tisztelik. Én viszont magyar embernek már nem csak az ígéretét, de az írásbeli szerződését se hiszem el. Mert ott fog lopni, csalni, hazudni és kihátrálni ahol csak tud. Meg persze hátbaszúrni. És erre még 10 éve rájön az az újfajta erőszakos elmebaj, hogy totálisan a vétkesnek áll feljebb, és az mocskolja azt, akit ő meglopott.
Ez nem társadalom. Ez egy csürhe. Ahol azt lesik, ki kit húzhat le, használhat ki, és hogy mivel, meg hogy miből milyen előnye származhat minél kényelmesebben. A módszer meg bármi lehet, erkölcs, morál, itt ezek nagyon rég nem létező fogalmak. Sőt aki hisz benne még azt röhögik ki. Pénz, figyelem, szívességek, helyzet, pozíció, idő, türelem, érzelmek, itt semmi se szent.
Milyen társadalom?
Fogyasztói idiótákra atomizált lakosság és nemcsak Magyarországon, hanem világszerte. Leszámitva az elenyésző számú busmanokat stb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!