Kezdőoldal » Emberek » Társasági élet » Befenyítettek, hogy szerezzem...

Befenyítettek, hogy szerezzem vissza a becsületem?

Figyelt kérdés

Tegnap a barátnőmmel elmentünk bulizni. Hajnal 1-fele a mosdófelé menet nekem ütközött egy csávó, és elkezdett agresszívkodni. Visszaszóltam neki párat, majd elmentem, de megfenyegetett, hogy összever. Bulizunk tovább, kimegyünk cigizni, meglátom hogy ő is ott van, és hangosan elkezdem mondani a barátnőmnek, hogy nézd ott az a keménylegény. Erre odajön elém, és mondja, hogy az arcomba pofázz bmeg. Belemondtam az arcába is, erre meglökött, és mondja, hogy mindjárt megüt. Mivel nem akartam (mi miatt is?) összeverekedni az utcán egy random emberrel, másrészt befostam a következményektől(rendőrség, stb.) ezért kihátráltam, próbáltam nyugtatni, és szóval megoldani. Persze ennek az lett a vége, hogy kiröhögött, és becsicskított, hogy milyen gyáva szar vagyok, és bármikor összetud verni, meg nem én leszek neki az első. És ez mind a barátnőm előtt.

Ez viszont nagyon nagy csorbát ütött a becsületemen és a büszkeségemen. A csávó ilyen full kövérebb antitest volt, és mégis keménykedett, becsicskított. Őszintén, aludni nem bírok emiatt. 3 évig boxoltam, és azt tanították nekem, hogy sose használjam a tudásom átlagemberekkel szemben. Viszont így bármikor bármilyen jött-ment befog csicskítani, keményedni tudnak velem, mert nem agyalhatom meg őket. Viszont ha leállok verekedni, simán lehet belőle rendőrségi ügy, komolyabb sérülés. Nekem egyik se hiányzik. Azt sem értem, hogy más ebbe hogy nem gondol bele.

Azt találtam ki, hogy megkeresem az embert, és elhívom egy barátságos kesztyűzésre. Magabiztos vagyok, hogy jól megtudom tanítani, hogy ne keménykedjen másokkal. Ha meg ő ver el engem, akkor meg így jártam.

Szerintetek mi lenne a megoldás, hogy visszaszerezzem a büszkeségem?

máj. 30. 10:30
1 2 3
 1/30 anonim ***** válasza:
87%

Használd ezt az esetet arra, be tanulj: hiába képzeled magad erősnek, boxoltál bármennyit, ott buktad el a dolgot, hogy cigizésnél feleslegesen belekötöttél, szítottad tovább a helyzetet. Utána meg kihátráltál volna: miért is? Mit vártál tőle?

Legközelebb ne keresd feleslegesen a baj. Ha ott helyben levered, akkor is kudarcot vallottál volna, mert neked akkor is érettebben kell kezelned egy ilyen helyzetet, ha a másik is hülye.

máj. 30. 10:44
 2/30 anonim ***** válasza:
100%

A megoldás az, hogy vond le a tanulságot, és máskor ne kezdj el provokálni senkit. Mit gondoltál, mit fog tenni, amikor elkezdtél jó hangosan beszélni róla? Ez elég közönséges hozzáállás tőled.

Egyetértek azzal, hogy ne verekedj, csak önvédelemből, amikor igazán szükséges. De ez a te hibád volt, mert kiprovokáltad.

Kezdj el lenyugodni. Engedd el, ha ilyen történik, említésre sem méltóak az ilyen bunkó, agresszívkodó emberek. A legjobb megoldás az, ha ezután tanulsz ebből a hibádból. Ha viszont most még megkeresnéd ezt a csávót, azzal csak tovább rontasz a helyzeten, és csak süllyedsz bele az örvénybe.

Tanulj kicsit több alázatot és tiszteletet. Ne nevezz antitestnek senkit, ne nézd le, csak azért, mert nincs teljesen szétgyúrva. Lehet, hogy sokkal okosabb, vagy empatikusabb nálad. Ne ítélkezz, ne provokálj, tanulj a hibádból.

Ezt pedig csak engedd el. Nem esett csorba a becsületeden. Ha pedig a barátnőd emiatt nem fog szeretni, akkor annyit is ér.

máj. 30. 10:47
 3/30 anonim ***** válasza:
91%
Talán nem kéne ilyen helyzetekbe kerülni. Minek provokáltad direkt kint az utcán?
máj. 30. 10:57
 4/30 anonim ***** válasza:
86%

Tényleg kerested a balhét te is. Full felesleges volt egy lekoccolàsból ennyi ügyet csinàlni. Mindketten hülyék voltatok, ő mellé nem volt beszari. Normàlis ember az elején odalök reflexből egy elnézést egy koccra és megy a dolgàra. Félnormàlis nem àll le màsodjàra dohànyzàs közben keménykedni, főleg ha nem meri bevàllalni a következményeit.

Megérdemelted. Itt nem arról volt szó hogy kerülted volna a konfliktust. Kerested a balhét, és egy olyan embert kaptàl pont ki aki felszolgàlta.

máj. 30. 11:01
 5/30 anonim ***** válasza:
62%
A megkezdett manővert illik befejezni ;)
máj. 30. 11:35
 6/30 anonim ***** válasza:
74%

Feleslegesen provokáltad.

Hiába boxoltál valaha, ha előkapja a kést...

máj. 30. 11:39
 7/30 anonim ***** válasza:
81%
Az első alkalomnál nem történt semmi. De amikor másodjára szándékosan olajat öntöttél a tűzre még csodálkozol? Inkább azt tanuld meg mikor kell befogni a szádat! A csajodnak meg elmondod, hogy barom voltál emiatt. Le kell nyelni néha a keserű pirulát és tanulni, hogy legközelebb elkerülj ilyen szituációkat. Ne menj neki fejjel a falnak! Akik igazán veszélyesek és erősek mentálisan azok nem kötekednek fölöslegesen.
máj. 30. 11:45
 8/30 anonim ***** válasza:
72%
Ez most megint ego harc. Bár hasonlóan jártam már én is viszont sok olyan is volt pl munkahelyen, hogy kihívtam de nem jött. Nálam a box/kick-box ment régen. De már az ilyen szitukat elengedtem és el is kell. A határozott fellépés nyilván legyen meg. De több okból sincs értelme. Jogi következménye akkor van biztosan, ha ez a hatóságra tudtára jut. De amúgy sok helyen lehet kamera vagy lehet több szemtanú is meg a telefont is könnyű előkapni és felvenni. Te is láthatod, nincs értelme szítani a tüzet feleslegesen. Ha mondjuk én normális vagyok, de valaki jön oda emberkedni/anyázni, akkor sokkal jobb ezt gyorsan lerendezni. Vagy ott hagyod vagy 2/3 ütéssel lerendezed ha már úgy látod, hogy nem elkerülhető. De akkor viszont még gyorsabban hagyd el a helyszínt. Bár ez ellenfél függő is, de inkább testre ütnék, mert az állra ütéstől ha hanyatt vágódik és a betonba veri a fejét, akkor meghalhat. De a testütésektől inkább csak összecsuklik. Legyél edzett és határozott, de ne az ilyen helyzetek miatt. Ha simán határozottan lépsz fel van hogy már akkor győzöl, ha nem akkor jöhet a b terv. De ez most egyértelműen értelmetlen volt.
máj. 30. 12:16
 9/30 A kérdező kommentje:
Persze értem, én hogy nem jól kezeltem a helyzetet kint ezt aláírom. De csak az a tény dühít fel, hogy bent mikor nekem jött már ott is agresszív volt. Utána meg azért nem mentem bele, mert utcán szerintem nem éri meg verekedni, pont amiatt, hogy sok a szemtanú, és nagy az esélye annak, hogy valaki rosszul esik, kés kerül elő stb. Ezért nem is léptem fel határozottabban. Viszont abból van elegem, hogy mindenki keménykedik mindenhol, olyan is, akinek látszólag is köze nincs bármilyen mozgásformához. És csak azért, mert agresszív, sokmindent elér. Ezért szeretném, vele lerendezni rendesen ringben, kesztyűvel. Ne csak a szája legyen nagy.
máj. 30. 12:26
 10/30 A kérdező kommentje:
Mert így mindig én fogok látszólag rosszul kijönni, ha az okos-enged elvet követem. Bármikor meghunyászkodok, ha valaki beleáll a képembe és erősnek hiszi magát. Ez zavar csak, hogy most is ez történt.
máj. 30. 12:28
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!