Pl. mert a szó eredeti jelentése menyét, és a nőkre a bunda viselése miatt ragadt át. Manapság, amikor már divatban sincs, nem sok értelme van másokra állatneveket aggatni.
jún. 13. 05:52
2/10 anonim válasza:
Tudod van,akire azt mondjak,h holgy,van akire meg azt hogy csaj. A holgyet arra mondjak,akire felnezel,aki elott kinyitod az ajtot. Aki utan epelednek a ferfiak ,hiaba van deloltazstol
mentesen talpig beoltozve feketebe. S csaj meg kicsit degradalo. A csaj,aki miniszoknyaban van, aki a tudasaval nem tud kitunni csak a kozonsegessevel. Aki magassarkut vesz meg nagy feliratokkal bizonygatja az erteket pl.
jún. 13. 05:58
3/10 A kérdező kommentje:
#1 Ez jó! Nem is tudtam. Köszönöm szépen a felvilágosítást!
Akkor, amikor pl egy konferanszié azt mondja, hogy: "Hölgyeim és Uraim!", akkor ott tulajdonképpen le vannak állatozva a nőnemű egybegyűltek?
jún. 13. 06:05
4/10 anonim válasza:
“ Többször felmerülő "probléma" ez ezen a netes felületen is”
Hol? Hogy? Évek óta járok ide de nem hallottam még erről. Példákat tudnál írni?
jún. 13. 06:35
5/10 anonim válasza:
3# Szerintem a “hölgyeim és uraim” kontextusban elviselhető egyedül, de olyan helyzetekben amikor egy ember hölgyezik valakinek, valakiknek, elég furcsa és modoros. Úgy mondanám, hogy behízelgő hatása van és emiatt kellemetlen. Az egyik főnököm szokott hölgyezni, többesszámban amikor rám és a kolléganőmre utal, de ő eleve kicsit bolond (szerencsére jó értelemben) és 60 körül lehet, szóval tőle nem olyan fura. Minden egyéb esetben lásd amit fentebb írtam.
jún. 13. 07:28
6/10 anonim válasza:
A régiessége miatt rettenetesen modoros hatást kelthet modern felületeken, mint a GYK is.
Ha egy elegáns étteremben a pincér azt mondja, hölgyem, foglaljon helyet, az ok.
De ha itt kiírsz egy kérdést, hogy kedves hölgyek, kinek hányas a lábmérete, na az borítékolható, hogy egy büdöshónaljú fura perverz a szerző. Érted?
jún. 13. 08:53
7/10 A kérdező kommentje:
#4 Bocsi, de nem gyűjtöm ezeket a leszólásokat. Viszont a kérdésre adott reakciók is eléggé beszédesek. Szerintem.
jún. 13. 09:06
8/10 anonim válasza:
De ha annyira sok ilyen van akkor nem kell gyűjteni…
jún. 13. 09:08
9/10 anonim válasza:
Talán túl merev. Van az a szitu, ahol oké, de ez elég kevés.
jún. 13. 09:41
10/10 anonim válasza:
Szerintem is az a baj vele, hogy amiatt, hogy régies nagyon mesterkélt, behízelgő hatása van. Van olyan professzorom aki hölgyezik, de ő kb 70 éves, tőle nem fura, de amikor egy velem egykorú, huszonéves srác csinálja annak nagyon kínos, mű hatása van.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!