Milyen magyar férfi nevek vannak, amiket sokáig tart vagy nehéz kimondani és nem lehet becézni vagy rövidíteni?
5,
A párom munkatársát Huninak hívják. :)
Lénárd, Ajtony.
(Bár hallottam már Lénárd nevű hapit Léninek szólítani.)
Nekem is a Lénárd jutott eszembe :D Mert a Léni és a Lénó - amikről hallottam - szerintem nagyon művi becenév hozzá, de más nem jut eszembe.
Gellért: nem nehéz kiejteni, de minden beceneve borzalmas szerintem, cserébe a Gellért így, teljes egészében a kedvenc férfi nevem.
Rájöttem, hogy nem nagyon tudok olyan férfi nevet, ami hosszú és nem becézhető, számomra a középhosszú/rövid nevek a becézhetetlenebbek, pl. Kornél (a Kori becenevet könyörgöm, ne számítsuk ide), Rómeó, Simon, Ábel, stb.
Olyat tudok amelyik szép név, de nehéz szép becenevet találni, viszont hosszú
pl Konstantin-ennek a névnek eléggé nehéz becenevet találni-Konó pl talán(?) de az nem elég klassz,nekem nem_tetszik. xd
meg akár Koppány,Boldizsár,akár Ferenc-bár annak a Frenki lehet jó, esetleg Ferkó még menő,de felnőttnek nem áll annyira jól
esetleg Kristóf-Chris pl?,esetleg Ágoston-de annak Ágos az menő
Szilárd,Gellért neveket még nehéz lehet becézni,Szilárdot nem_kell,Gellértnek jó lehet Geri,Léri
Amúgy ezt meg csak gondoltam,ideírom,Lajosnak menő becenév a Lali. Szerintem felnőttnek is jól áll, van két ilyen nevű ismim.
Lány nevekből még az Augusztát nehezebb becézni, de nagyon akarom,akkor tudom úgy csűrni-csavarni,hogy Tina lesz belőle. :) Egyébként az Augusztina név, ami asszem, nemolyan rég került be az utónévtárba, az is tetszik, de a sima Auguszta kicsit jobban. :)
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!