Az mennyire normális, ha sokáig nem bírok szemkontaktust tartani?
Figyelt kérdés
Mármint, rábírok nézni mondjuk max. 5 mp-ig, de aztán máshova kell néznem mert számomra kényelmetlen tovább nézni. Más is így van ezzel?máj. 29. 07:28
1/9 anonim válasza:
Én is hasonló vagyok, enyhe autizmus talán.
2/9 A kérdező kommentje:
#1 Vajon "normális" emberek is ezt csinálják?
máj. 29. 07:41
3/9 anonim válasza:
Ennek semmi köze az autizmushoz, teljesen természetes dolog, azt külön tréningezni kell, hogy valaki hosszabb ideig bírja.
4/9 anonim válasza:
Én is ugyanígy vagyok. Ne aggódj, semmi gond nincs ezzel.
5/9 anonim válasza:
Nekem nehezen megy sokáig tartani a szemkontaktust, de szerintem én autista vagyok.
6/9 anonim válasza:
Autista nem vagyok, bár skizofréniával diagnosztizáltak. De én sem tudom tartani a szemkontaktust sokáig.
7/9 anonim válasza:
Én sem vagyok autizmussal érintett (már ha eltekintünk attól, hogy egy kicsit mindenki az), és én sem tudok szemkontaktust tartani egy normál beszélgetésben.
Figyelni sem tudok a másik modnanivalójára, meg a sajátomra sem. Agresszív, domináló dolognak tartom.
8/9 anonim válasza:
Nekem van, hogy egyáltalán nem megy, egyszerűen olyan kellemetlen. Még kellemetlenebb, ha a másik próbálkozik.
9/9 anonim válasza:
Nálam sem merült fel (még?) az autizmus gyanúja, és nekem is sok esetben kellemetlen a szemkontaktus tartása hosszabb ideig. Nem komfortos. Néha kifejezetten tolakodónak is érzem, amikor valaki sokáig tartja. De lehet, rosszul vagyok bekötve.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!