Kezdőoldal » Emberek » Társasági élet » Rosszul kommunikálok, rosszul...

Rosszul kommunikálok, rosszul fejezem ki magamat, amikor személyesen beszélgetek. Mit tehetnék ellene?

Figyelt kérdés

Alapvetően introvertált személyiség vagyok, voltam mindig. Ha személyesen kell beszélgetni, azt egyszerüen nem szeretem. Ha csak egyvalakivel beszélgetek is, zavarban érzem magamat, ha már többen beszélgetünk, általában háttérbe vonulok.

Úgy érzem, hiába tudok sok témához hazzászólni, mégis csak akkor beszélek bármiről, ha azt az adott témát a másik felhozza. Olyan, mintha csak sablonokat követnék, amit mások adnak elém. Ez miatt sokszor van az az érzésem, hogy unalmas vagyok, és még kevésbé szivesen beszélgetek másokkal.

Gyakran érzem azt is, hogy valamit mondani akarok, de mégsem sikerül kifejeznem magamat úgy, hogy a másik is megértsen.

Írásban szerintem könnyebben megy minden, dehát az élet nem ilyen.

Most egy vita kapcsán (maga a vita tárgya nem lényeges most) jutottam mélypontra, teljesen kétségbe vagyok esve, hogy ennyire nem tudok szóban kommunialni illetve jól kifejeznem magamat.

Mitől lehet ez, és mi segíthetne?

máj. 26. 00:34
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
0%
Nekem a gátlásos fiúk annyira bejönnek!!!
máj. 26. 10:31
 12/15 anonim ***** válasza:
Növeli az önbecsülést, ha dacolunk a kényelmetlenségekkel. Pl. sétálunk esőben, vagy úszunk akkor is, ha a vizet túlságosan hidegnek érezzük. Ne húzódj el, ha beszélgetésre kerül a sor!
máj. 26. 10:46
 13/15 A kérdező kommentje:
Köszönöm a megértő tanácsokat, kérdezgetek többet akkor. Mondjuk szoktam...., csak attól tartok, kogy nem esek-e át ezzel a ló túloldalára... olyan értelemben, hogy idegesítő leszek tőle, vagy ami volt is már, hogy a másik csak magáról kezd beszélni, és akkor csak hallgatóságnak vagyok jó. Vagy csak simán túl kéne lépnem ezeken?
máj. 26. 10:59
 14/15 anonim ***** válasza:

Gyakorolj, gyakorolj. :)

Biztos, hogy lesz olyan, hogy unni fogod. Akkor majd keresel mást. Meg kell tanulni kezelni az unalmas embereket is.

Belejössz, ne félj. Tapasztalni kell. Aztán olyan lesz, mint a biciklizés, nem felejted el sohasem.

máj. 26. 11:42
 15/15 anonim ***** válasza:
Mondjuk én először azt fejleszteném hogy felismerd hogy vitapartnered jóhiszemű vagy rosszhiszemű. Teljesen màshogy kell hozzààllni. Egy rosszhiszemű vitapartner nem fogja hagyni hogy komplex gondolatokat fejts ki, amit félre lehet érteni azt meg fogja ragadni és ki fogja forgatni. Oda rövid, tömör erős gondolatok kellenek amik inkàbb csattanósak mintsem fedik az egész kontextust. Egy jóhiszemű vitapartnerrel lehet rendszerezni a gondolatokat, esetleg visszatérni, javítani. Ég és föld. Csak sokan leplezik. Azt mondja beszélgetni szeretne, de megragadja az alkalmakat hogy megalàzzon csak azért mert ő volt türelmetlen. Példàul ilyen ha egy politikai témàban az ellentétes oldal érveit felveted azzal a gondolattal hogy majd arra reagàlsz, de vitapartnered màr elkönyvelte hogy te ezekben a gondolatokban hiszel. Nevetséges, de működik.
máj. 27. 10:14
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!