Rosszul kommunikálok, rosszul fejezem ki magamat, amikor személyesen beszélgetek. Mit tehetnék ellene?
Alapvetően introvertált személyiség vagyok, voltam mindig. Ha személyesen kell beszélgetni, azt egyszerüen nem szeretem. Ha csak egyvalakivel beszélgetek is, zavarban érzem magamat, ha már többen beszélgetünk, általában háttérbe vonulok.
Úgy érzem, hiába tudok sok témához hazzászólni, mégis csak akkor beszélek bármiről, ha azt az adott témát a másik felhozza. Olyan, mintha csak sablonokat követnék, amit mások adnak elém. Ez miatt sokszor van az az érzésem, hogy unalmas vagyok, és még kevésbé szivesen beszélgetek másokkal.
Gyakran érzem azt is, hogy valamit mondani akarok, de mégsem sikerül kifejeznem magamat úgy, hogy a másik is megértsen.
Írásban szerintem könnyebben megy minden, dehát az élet nem ilyen.
Most egy vita kapcsán (maga a vita tárgya nem lényeges most) jutottam mélypontra, teljesen kétségbe vagyok esve, hogy ennyire nem tudok szóban kommunialni illetve jól kifejeznem magamat.
Mitől lehet ez, és mi segíthetne?
Gyakorolj, gyakorolj. :)
Biztos, hogy lesz olyan, hogy unni fogod. Akkor majd keresel mást. Meg kell tanulni kezelni az unalmas embereket is.
Belejössz, ne félj. Tapasztalni kell. Aztán olyan lesz, mint a biciklizés, nem felejted el sohasem.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!