"Ne írj csupa nagybetűvel, mert az kiabálásnak számít, használj kis- és nagybetűket is!" Betartjátok?
Ez egy netikett irányelv kb. 35 éve.
Érthető s egyértelmű?
Betartjátok minden webes s netes platformon?
Alapja a wikipédiás és más netes ajánlás, de yt-on is többször ehhez hasonlón kérik, akár tőlem is.
Igen, betartom.
Mondjuk én nem kiabálásnak, hanem nyomatékosításnak használom a csupa nagybetűt. Egész mondatot sosem írok csupa nagybetűvel, de egy-egy szót igen - ha éppen nyomatékosítani akarom. Ha élőszóban mondanám azt a szöveget, ott erőteljesen kihangsúlyoznám azt a szót.
Én alapvetően teljesen helyesen írok, emelt szintű hivatali nyelvtan is tanultam kétszer, és odafigyelek a külföldi szavak helyes ragozására is. Állítólag diszlexiás voltam gyerekként, de ezt anyum nagyon kiszedte belőlem. Azóta teljes átfordulással - főleg gépírás-tudással és a hivatali tudással - én ragaszkodok saját magamnak ehhez.
35/F
9+
A nyelvtanban pedig a csupa nagybetű betűszavas rövidítés, úgyhogy alapvetően ezért sem használok ilyet. De például kiejtés szerint nem kell használnunk olyan betűszókat, amiket így is használnak. Például MÁV-Máv, HÉV-Hév, MÁK-Mák. Eredetileg nagybetűk voltak és céglogóban úgy maradtak, de köznyelvi kiejtés szerint nem betűszavak. Sokan ezt nem tudják, én megtanultam.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!