Kezdőoldal » Emberek » Társasági élet » Az emberek többsége szeret...

Az emberek többsége szeret esküvőre járni?

Figyelt kérdés

Én gyerekként nagyon élveztem az esküvőket, mert olyan nagy élmény volt az, hogy összegyűlt a rokonság, mindenki szépen volt felöltözve és rengeteg süti meg üdítő volt, ami otthon nem. Tetszett maga a ceremónia meg a lakodalmas szokások is, mert láttam jó a hangulat és mindenki nevet rajtuk.

Viszont így felnőttként már annyira nem vonz az egész, ha meghívnak és közeli rokon vagy barát, akkor elmegyek, de úgy most már más fényben látom. Valahogy sokszor olyan giccsparádénak tűnik, hogy minél jobban lehessen prezentálni a vagyont a társadalom előtt meg szerintem az emberek jelentős részének sem akkora élmény több tízezret kifizetni néhány rántott húsért és italért. Lehet kicsit eltúlzom, mert végülis van szép része is, de valahogy túl nagy a felhajtás a körülötte és maga a házasság sikeressége úgysem ezen múlik.

2023. jún. 1. 18:16
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
100%
Én nem, szerencsére nem is sűrűn hívnak, nem is vágyok ilyen megkreált napokra, amire ráadásul pénzt is illik adni. Én nő létemre nem vágyok ilyen esküvőre majd, ha egyszer lesz is párom és összeházasodunk (bár annak sem tulajdonítok nagy jelentőséget, mert rengeteg válást látok) akkor 2 tanú előtt a lehető legolcsóbban elég lesz nekem. Nekem ezek a díszes, túl gondolt esküvők egyáltalán nem jönnek be, pedig rá vannak feszülve teljesen elég sokan erre a témára. Egy komplett iparág épült fel rá, végül is azoknak jó, alól ebből élnek.
2023. jún. 3. 13:50
 12/16 anonim ***** válasza:
Életemben egyszer voltam. Én vágyok rá, mert ott igazán lehet élni, beszélgetni msáokkal, jókat enni, társaságban lenni.
2023. jún. 4. 10:22
 13/16 anonim ***** válasza:
100%

Én örülök a házasuló barátok örömének, elérzékenyülök a beszédeken, szertartás után jót bulizok, beszélgetek, eszem.

Én szeretem, meglep, hogy ennyi válaszoló összegyűlt, aki nem.

Mindössze annyi, hogy éjfél után iszonyatosan elfáradok, alig bírok ébren maradni, így bizony le szoktam lépni akkor.

2023. jún. 8. 11:17
 14/16 anonim ***** válasza:
100%

Én gyerekként nem szerettem a lagzikat. Untam a ceremóniát, olyan ruhát kellett felvenni, amiben nem éreztem jól magam, sokszor nem is voltak korombeli gyerekek, akikkel vegyülhettem volna, így halálra untam magam.

Felnőttként sokkal szívesebben megyek esküvőkre, főleg barátokéra. Jó velük együtt örülni, táncolni 😊

Sok olyan esküvőt láttam felnőttként ami csak a rongyrázásról szólt, meg ahol volt templomi esküvő ,holott a pár nem is hívő, csak a családnak akarnak megfelelni.

2023. jún. 8. 17:15
 15/16 anonim ***** válasza:
100%

Mindenféle felesleges rongyrázástól távol tartom magam, így ettől is. Aztán meg teljesen kompromisszumos dolog, mert ugye minden rokonnak meg vendégnek meg kell felelni. Akar nekik a faxom megfelelni, nem is lehet.

De akit érdekel, menjen ilyen helyekre.

2023. jún. 9. 13:19
 16/16 anonim ***** válasza:
100%

Eddig (22 vagyok) 2x voltam, mindkettő még messze gyerekfejjel történt (és amúgy mindegyik válással végződött); a másodiknál is maximum, ha 12 lehettem. Akkor érdekes is volt, tetszettek a ruhák, vártam is, jelen volt az újdonság szele, meg... a második elég nagy volumenű is volt, szóval nem volt semmi az ottani pompa. Felnőttként nekem sok lenne az, de akkor tényleg különleges volt.

Most viszont, már nem hoz lázba az egész, finoman szólva, bár ehhez az is hozzátartozik, hogy felnőttként nem voltam még. Ellenben van pár barátnőm, akik imádják és nagyon "élik" az egészet. De nem zavar, nem vagyunk egyformák, viszont őket jó hallgatni, amikor ilyenekről mesélnek.

2023. jún. 11. 17:19
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!