Kezdőoldal » Emberek » Társasági élet » Mitől kapnak leggyakrabban az...

Mitől kapnak leggyakrabban az emberek rákot? Mire figyeljek oda az életben ha a közeli családban volt rákos, nem akarok én is az lenni!

Figyelt kérdés

Nem lakunk közel semmilyen rossz magasfeszültségű vezetékhez meg ilyesmikhez, nem stresszelem már magam feleslegesen( az is okozhat rákot)

Iszok kávét( annak is rák megelőző hatása van.)

2023. máj. 21. 08:22
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
58%

ettől én is nagyon félek

írják hogy vizsgálatokra kell járni.. kérdem én: hogyan??

egy időpont foglalást a nőgyógyászatra 3 hónappal korábban meg kell ejteni, és ha végül elérsz oda, az orvos borzasztó lekezelően bánik veled, majd 10 perc után elzavar a francba.. fogorvos ugyanez, úgy kezel mintha valami óriási szívességet tenne neked azzal hogy a munkáját végzi.

vizsgálatokra a bejelentkezés? kb. fél éves a várólista, és előre kell háziorvosi beutaló (amit alapból nem szívesen adnak).

a vizsgálatok nem garantálják, hogy nem vagy beteg, csak annyit hogy esetlegesen korábban kezelésre kerülsz (ez sem biztos) ha baj van.

nekem a legnagyobb félelmem nem is maga a rák, mert azt szintre biztosra veszem. hanem a gyógyulás. magyarországon ez a legnehezebb része.

a genetika egy része, de a nagyobb része (szerintem) a levegő amit beszívsz, az étel-ital-gyümölcs-zöldség stb. amit elfogyasztasz, a gyógyszerek amit magadba teszel, az életmód (zsír, alkohol, cigi, szolárium stb.) a szexuális élet, amit élsz (STD-k, vírusok stb.), és talán az életminőség (stressz, alvás, kiegyensúlyozottság stb.)

ezeknek lehet a kombinációja

de kérdem én: ki az aki a fentiekben mind-mind érintetlen?! nagyszüleim voltak ezektől mentesek, ők 100 éve születtek..

2023. máj. 21. 09:58
 12/14 anonim ***** válasza:
21%

Látom közben töröltek pár választ, valaki nagyvonalakban elmesélné miket írtak? :D

Kérdező, 100%-ban nem lehet megelőzni, még az se biztos, hogy ha egészségesen élsz egészséges is maradsz. Ismerek olyat, aki egészségesen eszik, sportol, nem cigizik, mégis kialakult nála, de pl nagypapám napi 2 doboz erős cigit szívott el és nem a tüdeje lett rákos, hanem azt hiszem a belei vagy a gyomra. Még kicsi voltam, nem tudom pontosan. A rendszeres szűrésen és egészséges életmódon kívül nem sokat tehetsz :D

2023. máj. 21. 11:32
 13/14 anonim ***** válasza:
100%

Mindegy te mit csinálsz, ha mások baromsága miatt leszel az.

Lásd: más műanyagot éget és szennyezi a levegőt.. te pedig azt beszívod. Ezt nem tudod kikerülni.

2023. máj. 21. 11:40
 14/14 anonim ***** válasza:
67%

Nem mindegy, melyik fajtat. Van genetikai hajlam. Van mehnyakraknal a humanpapilloma fertozes. Ezeknel is szamit as eletmod, allapot de adott dolgok. Utobbi baromi konnyen elkaphato kialakulas minusz egyedik allapotaban.

Viszont nagyon sok penzt lehet kiszedni szerencsetlen emberek felelmebol, es megmondani a frankot, hogy erzelmek, ezeg az, meg hogy nem a mi termekeinket hasznalod, vagy nem az en hokuszpokuszomra fizetsz 25ezret felorara.

2023. máj. 21. 19:07
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!