Ha én mindössze csak 8 általános iskolai végzettséggel rendelkezek , akkor én csak egy megtűrt személy lehetek életem végéig a mai társadalmunkban ?
Van munkahelyem , immár 20 éve dolgozom egy helyen , jól is keresek vele , ám kb : annyit ér havi szinten az életem , amennyi a fizetésem .
Ugyanis a munkám miatt , csak alig van szabadidőm és sokszor végig gondoltam már , hogy igazán nincsenek hobbijaim , nem szórakozom , nem igen járhatok társaságba , nem jutok el általában sem orvoshoz , sem patikába , sem fodrászhoz , mivel legtöbb esetben 12 - 16 órákat kell dolgoznom napi szinten , még hétvégéken is , kivéve ha esik az eső , mert akkor szabad a hétvégém , akár a mostani is , hála a rossz időnek .
Ha bele gondolok , a hátra levő életemnek erről kell szólnia , hogy reggel felébredek s valamikor késő este haza érek ?
Hogy a munkahelyen , és ahol jól ismernek és tudják , hogy én csak egy iskolázatlan munkás ember vagyok , ott szinte mindenki és minden alkalommal megalázva kell éreznem magamat , megalázóan szólnak hozzám és ha ne tán beteg vagyok és meglátnak az orvosi rendelőben , akkor csodálkozva vágják hozzám , hogy én hogy - hogy nem dolgozom !? - majd amikor közlöm hogy beteg vagyok és beteg szabadságon , vagy táppénzen vagyok , akkor ismét csodálkoznak , hogy jéé , ezt is megengedik neked a főnökeid !?
Könyörgöm , hol élünk és kik , milyen emberek vesznek körül , miért érzem azt , hogy ma csak az az ember számít embernek , akinek diplomája , vagy minimum középiskolája van!?
Én is ember vagyok , attól hogy nem vagyok egy agyon iskolázott személy !
Én nem azért rendelkezek 8 általános iskolai végzettséggel , mert nem tanultam , hanem mert egyszerűen nehezen , vagy egyáltalán nem tudtam felfogni olyan ütemben a tananyagot , mint az átlag diák társaim , amit sajnos a mai napig is tapasztalok és tapasztalnak azok az emberek , akikkel együtt dolgozok .
Egész életemben azt kaptam s kapom mindenkitől , hogy mert nem tanultam , megérdemlem ahogyan bánnak velem más , tanultabb emberek .
Még apám is állandóan szemrehányásokat tesz , pedig 46 éves vagyok , de még mindig csúnyán el marasztal azért , mert nem értem el kimagasló eredményeket a suliban .
Tanfolyamokat ugyan végeztem , de ott is csupán csak sajnálatból engedtek át , ez az igazság és nagyon szégyenlem , főleg a lányok előtt szégyelltem magamat .
Pl: Mikor fiatal koromban , néha elmentem egy - egy szórakozó helyre az ismerőseimmel , majd már szinte megismerkedtem ott egy számomra szimpatikus és szép lánnyal , akkor mindig volt egy jó akarom , aki be szólt a lány előtt , mondván jó hangosan s gúnyos nevetéssel a lánynak , hogy meg ne kérdezd tőle a legmagasabb iskolai végzettségét , mert az csupán a 8 általános !
Általában mindig s mindenütt ezzel tudtak belém rúgni és megalázni !
Ti mit gondoltok rólam ezek után , akik olvassátok az írásom , vagy inkább a panaszkodásaimat , van értelme így az életemnek ???
Sajnos egészségileg nem vagyok jól egyáltalán , most ez aggaszt leginkább .
Nagyon gyakran fáj a fejem és ekkor rossz lesz a közérzetem is , lassulnak a reflexeim és képtelen vagyok koncentrálni .
Félek hogy ez végett , képtelen leszek elvégezni a rám bízott munkáimat .
De amúgy sokat gondolkodtam az iskolázottságon , így közel az 50 éves kórhatárhoz , azt érzem s gondolom hogy tanulhatnék bármit is , mire elvégeznék egy iskolát , már 50 éven túl lenne az életkorom , tapasztalat nélkül .
Mint közismert s tudjuk hogy manapság nem árt ha valaki minél fiatalabb , annál nagyobbak az esélyei a munkaerő piacon .
Ha pedig tapasztalatra is feltétlen szükség van , akkor sem árt max , 30 év körülinek lenni .
Én azon cégen belül szerettem volna másik munkakört váltani , ahol jelenleg is dolgozom , immár több mint 22 éve .
Nem kellettem !
Az indokok : - Mert én még nem dolgoztam abban a munkakörben , nincsen tapasztalatom .
Ott gyorsan kell be tanulni és pörgős tempót kell diktálni .
Oda tapasztalattal rendelkező , fiatal , terhelhető s ügyes munkaerő kell , aki jól kvalifikált , igazi ezermester típusú szakember .
Akit felvettek , az a a személy , szinte minden elvárásnak megfelel !
Ja igen , és nem kellett az állást meghirdetni sem, mihelyt felmondott az előző ember , ahogyan megüresedett az állás , rá 3 napra már jelentkezett a jelenlegi ember .
Tehát az én kérésemmel , aligha kellet foglalkozniuk a vezetőimnek .
Igaz , megígérték hogy át gondolják s megbeszélik a szándékomat , majd szólnak ha úgy döntenek hogy át mehetek a másik munkakört betölteni .
A megbeszélésen tehát úgy dönthettek , hogy a kívánt állás nem nekem való .
Az is igaz , hogy a másik munkakörben csupán a jelenlegi fizetésem felét kaptam volna meg , igaz azt napi 8 és nem pedig 12 - 14 órában és hétvégi munkákkal .
Most viszont elsősorban az egészségi állapotom miatt aggódom , ami nagyban be fogja folyásolni a munkavégzési képességeimet is .
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!