Kezdőoldal » Emberek » Társasági élet » Ha én mindössze csak 8 általán...

Ha én mindössze csak 8 általános iskolai végzettséggel rendelkezek , akkor én csak egy megtűrt személy lehetek életem végéig a mai társadalmunkban ?

Figyelt kérdés

Van munkahelyem , immár 20 éve dolgozom egy helyen , jól is keresek vele , ám kb : annyit ér havi szinten az életem , amennyi a fizetésem .

Ugyanis a munkám miatt , csak alig van szabadidőm és sokszor végig gondoltam már , hogy igazán nincsenek hobbijaim , nem szórakozom , nem igen járhatok társaságba , nem jutok el általában sem orvoshoz , sem patikába , sem fodrászhoz , mivel legtöbb esetben 12 - 16 órákat kell dolgoznom napi szinten , még hétvégéken is , kivéve ha esik az eső , mert akkor szabad a hétvégém , akár a mostani is , hála a rossz időnek .

Ha bele gondolok , a hátra levő életemnek erről kell szólnia , hogy reggel felébredek s valamikor késő este haza érek ?

Hogy a munkahelyen , és ahol jól ismernek és tudják , hogy én csak egy iskolázatlan munkás ember vagyok , ott szinte mindenki és minden alkalommal megalázva kell éreznem magamat , megalázóan szólnak hozzám és ha ne tán beteg vagyok és meglátnak az orvosi rendelőben , akkor csodálkozva vágják hozzám , hogy én hogy - hogy nem dolgozom !? - majd amikor közlöm hogy beteg vagyok és beteg szabadságon , vagy táppénzen vagyok , akkor ismét csodálkoznak , hogy jéé , ezt is megengedik neked a főnökeid !?

Könyörgöm , hol élünk és kik , milyen emberek vesznek körül , miért érzem azt , hogy ma csak az az ember számít embernek , akinek diplomája , vagy minimum középiskolája van!?

Én is ember vagyok , attól hogy nem vagyok egy agyon iskolázott személy !

Én nem azért rendelkezek 8 általános iskolai végzettséggel , mert nem tanultam , hanem mert egyszerűen nehezen , vagy egyáltalán nem tudtam felfogni olyan ütemben a tananyagot , mint az átlag diák társaim , amit sajnos a mai napig is tapasztalok és tapasztalnak azok az emberek , akikkel együtt dolgozok .

Egész életemben azt kaptam s kapom mindenkitől , hogy mert nem tanultam , megérdemlem ahogyan bánnak velem más , tanultabb emberek .

Még apám is állandóan szemrehányásokat tesz , pedig 46 éves vagyok , de még mindig csúnyán el marasztal azért , mert nem értem el kimagasló eredményeket a suliban .

Tanfolyamokat ugyan végeztem , de ott is csupán csak sajnálatból engedtek át , ez az igazság és nagyon szégyenlem , főleg a lányok előtt szégyelltem magamat .

Pl: Mikor fiatal koromban , néha elmentem egy - egy szórakozó helyre az ismerőseimmel , majd már szinte megismerkedtem ott egy számomra szimpatikus és szép lánnyal , akkor mindig volt egy jó akarom , aki be szólt a lány előtt , mondván jó hangosan s gúnyos nevetéssel a lánynak , hogy meg ne kérdezd tőle a legmagasabb iskolai végzettségét , mert az csupán a 8 általános !

Általában mindig s mindenütt ezzel tudtak belém rúgni és megalázni !

Ti mit gondoltok rólam ezek után , akik olvassátok az írásom , vagy inkább a panaszkodásaimat , van értelme így az életemnek ???

#"Csekély remény ?
2023. ápr. 16. 02:06
1 2 3
 21/29 A kérdező kommentje:
10/- Köszönöm hogy ezt így , szépen s érthetően felvázoltad nekem , ami valóban elgondolkodtató és számomra hasznos hozzászólás volt .
2023. ápr. 16. 10:57
 22/29 A kérdező kommentje:

20/...

Nekem leginkább a kiszámíthatatlan munkaidővel és a minimális szabadidőmmel van problémám , valamint én elvárnám hogy hozzám is úgy szóljanak s beszéljenek velem , ahogyan én beszélek a másik emberrel , akár vezető beosztású , akár egy segédmunkás .

Amúgy meg nem szeretem a csúnya , trágár beszédet , egyszerűen irtózok tőle meg fölöslegesnek tartom , azzal minden ember csak le minősíti magát .

Valamint én nem cigarettázom , alkoholt fogyasztok ha van , esténként vacsora előtt , közben , mikor hogy 1 - 1 pohárral , de részeg életemben 2x voltam összesen .

Tehát kedves válaszadó , az olyan társaságban amit felsoroltál , én nem igazán érzem jól magam , de nem is nagyon fogadnak el , persze a végzettségem miatt fennáll a kényszer helyzet .

2023. ápr. 16. 11:09
 23/29 A kérdező kommentje:
19 - nek : köszönöm , igazán jóleső szavak számomra .
2023. ápr. 16. 11:10
 24/29 anonim ***** válasza:
100%

Semmi akadálya nem lett volna, hogy kitanulj burkolónak, vagy szobafestőnek.

Egyáltalán nem egy nagy durranás, nagy ész sem kell hozzá és szétszednének az emberek, annyi a munka.

Mondjuk én nő létemre felburkoltam a konyhát, mert annyira ordenáré módon csinálta meg a burkoló, javítani meg nem volt elérhető. Azóta is mindenki hitetlenkedik, hogy én csináltam. Pedig csak Youtube videókon képeztem magam.

Neked is talán még most sem lenne késő, a következő 20 évre!

2023. ápr. 16. 19:32
 25/29 A kérdező kommentje:

24/ - Minden elismerésem , főleg hogy mind ezt nő létedre csináltad meg .

Valamint köszönöm a jó tanácsot , igen hasznos lehet számomra .

2023. ápr. 16. 19:39
 26/29 anonim ***** válasza:
100%
Miért lennél megtűrt személy? Kit érdekel kinek milyen végzettsége van? Az csak a munkaerőpiacon jelent valamit, attól még ugyanolyan ember vagy mint bárki. Nem attól leszel jó vagy rossz ember, hogy kőműves, mérnök, űrhajós, akármi vagy. Lehet hogy érdekesebb, viccesebb, jobb fej egy segédmunkás mint egy professzor...de lehet a professzor is jobb arc. Ez teljesen független attól, hogy milyen iskolát végeztél. Nekem van szakmunkás haverom aki olyan poénokat küld, hogy sírok rajta, de van olyan mérnök aki egy savanyú p.cs.
2023. máj. 4. 20:20
 27/29 A kérdező kommentje:

26/ - Ebben is látok igazságot .

A lány ismerőseim szerint ,valóban én voltam a fiú ismerőseik közül a legmegbízhatóbb , a legkorrektebb a legmegértőbb s a legrendesebb srác .

Szerelmes is voltam némelyikükbe , de esélyem nem volt egyiknél sem és pont hogy a végzettségem miatt , amit igyekeztek nagyon finoman és kulturáltan a tudtomra adni .

Persze , én megértettem , de mégis kellemetlen volt számomra.

Apropó , tanulás :

Több volt tanárom is azt mondta nekem , hogy én sajnos taníthatatlan vagyok ! És ezek a tanárok voltak a kivételek , akik nem azt mondogatták nekem állandóan , hogy édes fiam , te nem tanultál , mert ott voltak és látták hogy figyelek , jegyzetelek , majd mikor óra végén feltettek néhány kérdést az órán elhangzottakból , volt mikor egyetlen helyesen választ sem tudtam adni.

Ez ma is így van , amit évek óta , napi szinten csinálok , de ha ki hagyok pl: egy hónapot , akkor már nem tudom ugyanazt a feladatot önnálóan végre hajtani , mert emlékeimből , hiányoznak részletek .

2023. máj. 4. 22:50
 28/29 anonim ***** válasza:
67%

"A lány ismerőseim szerint ,valóban én voltam a fiú ismerőseik közül a legmegbízhatóbb , a legkorrektebb a legmegértőbb s a legrendesebb srác"

Na pont ez volt a baj! Nem a végzettséged miatt nem kellettél nekik, hanem mert az ilyen pasikat nem tekintik férfinak, csak egy lábtörlőnek, egy lelki szemetesládának. Biztos hallottad már, hogy a nők, a bunkó pasikat szeretik. Ez ezért van. Minél bunkóbb vagy velük, minél jobban lexarod őket, annál jobban potenciális férfit látnak benned.

Ismerek egy srácot, aki orrba-szájba csalja és még veri is a barátnőjét, a csaj meg megy utána mint a pincsi kutya, mert hát szerelmes belé.

2023. máj. 4. 23:35
 29/29 A kérdező kommentje:

A fenébe is , neked lehet hogy ebbe is igazad lehet .

Ugyan is ha bele gondolok , tényleg sokszor nem értettem , hogy mit esznek a csajok azon a fiún , aki a legbunkóbban viselkedik velük .

Volt egy fiú , aki mindig ki tűnt a fiúk közül a bunkó stílusával .

Ez a fiú , nem pazarolta az idejét ara hogy udvarolgasson egy lánynak , egyszerűen oda ment és annyit mondott a lánynak , na gyerünk állj fel és gyere velem , most jól megduglak .

És a lányok többsége , bizony mosolyogva felállt és elment ezzel a fiúval .

És az utolsó soraidban említetteket is tapasztaltam már én is .

Én is ismerek egy srácot aki a gyönyörű párját , néha alaposan helyben hagyja , majd 1-2 nap múlva , egyenesen rá mászik a srácra , akár az utcán is , tele kék foltokkal , véraláfutásokkal tarkítva az arcát s eltörött kezét .

Hihetetlen , de tényleg , ezt nem is értem még máig sem , de sajnos ez a valóság .

Persze , lehet kár , hogy én nem tudok bunkó stílusra váltani.

2023. máj. 4. 23:51
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!