Ha én mindössze csak 8 általános iskolai végzettséggel rendelkezek , akkor én csak egy megtűrt személy lehetek életem végéig a mai társadalmunkban ?
Van munkahelyem , immár 20 éve dolgozom egy helyen , jól is keresek vele , ám kb : annyit ér havi szinten az életem , amennyi a fizetésem .
Ugyanis a munkám miatt , csak alig van szabadidőm és sokszor végig gondoltam már , hogy igazán nincsenek hobbijaim , nem szórakozom , nem igen járhatok társaságba , nem jutok el általában sem orvoshoz , sem patikába , sem fodrászhoz , mivel legtöbb esetben 12 - 16 órákat kell dolgoznom napi szinten , még hétvégéken is , kivéve ha esik az eső , mert akkor szabad a hétvégém , akár a mostani is , hála a rossz időnek .
Ha bele gondolok , a hátra levő életemnek erről kell szólnia , hogy reggel felébredek s valamikor késő este haza érek ?
Hogy a munkahelyen , és ahol jól ismernek és tudják , hogy én csak egy iskolázatlan munkás ember vagyok , ott szinte mindenki és minden alkalommal megalázva kell éreznem magamat , megalázóan szólnak hozzám és ha ne tán beteg vagyok és meglátnak az orvosi rendelőben , akkor csodálkozva vágják hozzám , hogy én hogy - hogy nem dolgozom !? - majd amikor közlöm hogy beteg vagyok és beteg szabadságon , vagy táppénzen vagyok , akkor ismét csodálkoznak , hogy jéé , ezt is megengedik neked a főnökeid !?
Könyörgöm , hol élünk és kik , milyen emberek vesznek körül , miért érzem azt , hogy ma csak az az ember számít embernek , akinek diplomája , vagy minimum középiskolája van!?
Én is ember vagyok , attól hogy nem vagyok egy agyon iskolázott személy !
Én nem azért rendelkezek 8 általános iskolai végzettséggel , mert nem tanultam , hanem mert egyszerűen nehezen , vagy egyáltalán nem tudtam felfogni olyan ütemben a tananyagot , mint az átlag diák társaim , amit sajnos a mai napig is tapasztalok és tapasztalnak azok az emberek , akikkel együtt dolgozok .
Egész életemben azt kaptam s kapom mindenkitől , hogy mert nem tanultam , megérdemlem ahogyan bánnak velem más , tanultabb emberek .
Még apám is állandóan szemrehányásokat tesz , pedig 46 éves vagyok , de még mindig csúnyán el marasztal azért , mert nem értem el kimagasló eredményeket a suliban .
Tanfolyamokat ugyan végeztem , de ott is csupán csak sajnálatból engedtek át , ez az igazság és nagyon szégyenlem , főleg a lányok előtt szégyelltem magamat .
Pl: Mikor fiatal koromban , néha elmentem egy - egy szórakozó helyre az ismerőseimmel , majd már szinte megismerkedtem ott egy számomra szimpatikus és szép lánnyal , akkor mindig volt egy jó akarom , aki be szólt a lány előtt , mondván jó hangosan s gúnyos nevetéssel a lánynak , hogy meg ne kérdezd tőle a legmagasabb iskolai végzettségét , mert az csupán a 8 általános !
Általában mindig s mindenütt ezzel tudtak belém rúgni és megalázni !
Ti mit gondoltok rólam ezek után , akik olvassátok az írásom , vagy inkább a panaszkodásaimat , van értelme így az életemnek ???
20/...
Nekem leginkább a kiszámíthatatlan munkaidővel és a minimális szabadidőmmel van problémám , valamint én elvárnám hogy hozzám is úgy szóljanak s beszéljenek velem , ahogyan én beszélek a másik emberrel , akár vezető beosztású , akár egy segédmunkás .
Amúgy meg nem szeretem a csúnya , trágár beszédet , egyszerűen irtózok tőle meg fölöslegesnek tartom , azzal minden ember csak le minősíti magát .
Valamint én nem cigarettázom , alkoholt fogyasztok ha van , esténként vacsora előtt , közben , mikor hogy 1 - 1 pohárral , de részeg életemben 2x voltam összesen .
Tehát kedves válaszadó , az olyan társaságban amit felsoroltál , én nem igazán érzem jól magam , de nem is nagyon fogadnak el , persze a végzettségem miatt fennáll a kényszer helyzet .
Semmi akadálya nem lett volna, hogy kitanulj burkolónak, vagy szobafestőnek.
Egyáltalán nem egy nagy durranás, nagy ész sem kell hozzá és szétszednének az emberek, annyi a munka.
Mondjuk én nő létemre felburkoltam a konyhát, mert annyira ordenáré módon csinálta meg a burkoló, javítani meg nem volt elérhető. Azóta is mindenki hitetlenkedik, hogy én csináltam. Pedig csak Youtube videókon képeztem magam.
Neked is talán még most sem lenne késő, a következő 20 évre!
24/ - Minden elismerésem , főleg hogy mind ezt nő létedre csináltad meg .
Valamint köszönöm a jó tanácsot , igen hasznos lehet számomra .
26/ - Ebben is látok igazságot .
A lány ismerőseim szerint ,valóban én voltam a fiú ismerőseik közül a legmegbízhatóbb , a legkorrektebb a legmegértőbb s a legrendesebb srác .
Szerelmes is voltam némelyikükbe , de esélyem nem volt egyiknél sem és pont hogy a végzettségem miatt , amit igyekeztek nagyon finoman és kulturáltan a tudtomra adni .
Persze , én megértettem , de mégis kellemetlen volt számomra.
Apropó , tanulás :
Több volt tanárom is azt mondta nekem , hogy én sajnos taníthatatlan vagyok ! És ezek a tanárok voltak a kivételek , akik nem azt mondogatták nekem állandóan , hogy édes fiam , te nem tanultál , mert ott voltak és látták hogy figyelek , jegyzetelek , majd mikor óra végén feltettek néhány kérdést az órán elhangzottakból , volt mikor egyetlen helyesen választ sem tudtam adni.
Ez ma is így van , amit évek óta , napi szinten csinálok , de ha ki hagyok pl: egy hónapot , akkor már nem tudom ugyanazt a feladatot önnálóan végre hajtani , mert emlékeimből , hiányoznak részletek .
"A lány ismerőseim szerint ,valóban én voltam a fiú ismerőseik közül a legmegbízhatóbb , a legkorrektebb a legmegértőbb s a legrendesebb srác"
Na pont ez volt a baj! Nem a végzettséged miatt nem kellettél nekik, hanem mert az ilyen pasikat nem tekintik férfinak, csak egy lábtörlőnek, egy lelki szemetesládának. Biztos hallottad már, hogy a nők, a bunkó pasikat szeretik. Ez ezért van. Minél bunkóbb vagy velük, minél jobban lexarod őket, annál jobban potenciális férfit látnak benned.
Ismerek egy srácot, aki orrba-szájba csalja és még veri is a barátnőjét, a csaj meg megy utána mint a pincsi kutya, mert hát szerelmes belé.
A fenébe is , neked lehet hogy ebbe is igazad lehet .
Ugyan is ha bele gondolok , tényleg sokszor nem értettem , hogy mit esznek a csajok azon a fiún , aki a legbunkóbban viselkedik velük .
Volt egy fiú , aki mindig ki tűnt a fiúk közül a bunkó stílusával .
Ez a fiú , nem pazarolta az idejét ara hogy udvarolgasson egy lánynak , egyszerűen oda ment és annyit mondott a lánynak , na gyerünk állj fel és gyere velem , most jól megduglak .
És a lányok többsége , bizony mosolyogva felállt és elment ezzel a fiúval .
És az utolsó soraidban említetteket is tapasztaltam már én is .
Én is ismerek egy srácot aki a gyönyörű párját , néha alaposan helyben hagyja , majd 1-2 nap múlva , egyenesen rá mászik a srácra , akár az utcán is , tele kék foltokkal , véraláfutásokkal tarkítva az arcát s eltörött kezét .
Hihetetlen , de tényleg , ezt nem is értem még máig sem , de sajnos ez a valóság .
Persze , lehet kár , hogy én nem tudok bunkó stílusra váltani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!