Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Ha valaki elvégezte a 4...

Ha valaki elvégezte a 4 évfolyamot gimiben, de nem tett érettségit annak legmagasabb végzettsége nem a 8 általános? Ha mást ír be, akkor HAZUDIK?

Figyelt kérdés

Azt írta be a céges adatlapra legmagasabb végzettsége középiskolai érettségi.

Cska van egy bibi: nem érettségizett. A gimi 9-12-t elvégezte, de nme menrt el egy érettségire sem.

Akkor az ő legmagasabb végzettsége a 8 ált?

Vagyis HAZUDOTT a céges adatlapon?

2022. márc. 20. 12:56
1 2 3
 1/29 anonim ***** válasza:
22%
Nekem van érettségim, 2 szakmám. Viszont, hallottam már, hogy buta vagyok.
2022. márc. 20. 13:01
 2/29 anonim ***** válasza:
96%
Annak a legmagasabb végzettsége a 12 osztály. Nyilván az érettségi hiánya nem teszi semmissé az elvégzett osztályokat.
2022. márc. 20. 13:02
 3/29 anonim ***** válasza:
79%
Nem, annak középiskola a legmagasabb végzettsége.
2022. márc. 20. 13:02
 4/29 anonim ***** válasza:
89%

Ha azt állítja, hogy érettségije van, akkor természetesen valótlanságot állít.

A legmagasabb végzettsége így a gimnázium befejezett 4. osztálya, hiszen erről van papírja - az év végi bizonyítvány.

2022. márc. 20. 13:05
 5/29 anonim ***** válasza:
89%

Ha azt írta be a céges adatlapokra, hogy van érettégije, akkor egyértelműen hazudik, hiszen nincs érettségije.

De! Mivel meg van a 12 osztálya, ezért a legmagasabb végzettsége a 12 osztály, nem a 8 általános.

2022. márc. 20. 13:08
 6/29 anonim ***** válasza:
45%

Én nem így látom ahogy a többiek.

A munkaerőpiac és azon belül a munkaadók 3 fő csapásvonal szerint gondolkodnak. Befejezett 8 általános iskolai végzettség, középiskola (ezt persze szét lehet szedni szakmunkásképzőre és érettségire is) és felsőfokú végzettség (ezt is lehet darabolni, alapképzés, mesterképzés, főiskola).

Hiába ülsz végig bármilyen szakmai képzést 3 éven át, ha nem mész el vizsgázni, akkor te nem vagy sem bolti eladó, sem vízvezeték szerelő, sem ápoló, sem más. Neked akkor a legmagasabb BEFEJEZETT iskolai végzettséged az a 8 általános. A munkaerőpiac nem ismer ilyen kifejezést, hogy 12 osztályom van. Olyat ismer, hogy befejezett 8 általános, meg érettségi és/vagy szakmunkásképző.

Nem értem például a 3-as válaszolót sem. Még a mondatban is benne van, hogy VÉGZETTSÉG. Nem lehet az a végzettséged, ha nem vizsgáztál belőle. A vizsgával szerzed meg az adott szakra/papírra a jogot, hogy te azt elvégezted.

Mondd meg a rendőrnek hogy 10 éve vezetsz jogosítvány nélkül, biztos továbbenged. A jog sem ismer ilyet, hogy "dehát ő már 10 éve balesetmentesen vezet jogosítvány nélkül" így akkor enyhébb a büntetés. Nem történt meg a vizsga, így ő nem alkalmas a vezetésre. Pont.

2022. márc. 20. 15:01
 7/29 anonim ***** válasza:
14%

Egyébként felmehet akárki a Profession.hu oldalra és mutathat egy olyan hirdetést, ahol 12 osztállyal keresnek munkaerőt. Megspórolok mindenkinek egy halom időt. Nincs ilyen.

Az, hogy valakinek ciki azt mondani hogy csak 8 általánosa van és ehelyett 12 osztályt mond, az egyéni probléma, mindenki tudja hogy attól még ugyanúgy egy 8 általánossal rendelkező szakképzetlen valaki. Olyan munkahelyre fogják felvenni, ahol 8 általános az elvárás.

Én is elmesélhetem bárkinek, hogy végigültem az orvosi egyetemet csak nem diplomáztam le, attól még nem leszek orvos, bármennyire is jól hangzik hogy végigültem.

2022. márc. 20. 15:28
 8/29 A kérdező kommentje:

" Neked akkor a legmagasabb BEFEJEZETT iskolai végzettséged az a 8 általános"

így van!!!! Aki elvégezte a 12 osztályt de nem éretségigezett annak a legmagasabb végzettsége KÉREM A 8 általános!!

így van!! mert akkor lesz KÖZÉPISKOLAI végezttségű ha leérettségigzik (és nem akkor ha 12 osztályt kijár..)

ÍGY VAN!!

2022. márc. 20. 15:32
 9/29 A kérdező kommentje:

"ezért a legmagasabb végzettsége a 12 osztály,"

olyan végzettsége NEM LÉTEZIK!! Olyan létezik hogy 8 általános vagy középiskola (érettségi).. olyan hogy 12 osztály na olyan NINCS.

2022. márc. 20. 15:33
 10/29 A kérdező kommentje:

És ugye azért elképesztő pofátlanság meg veszélyes is ez, mert a cégnél a bérezés aszerint van hogy 8 ált /vagy érettségi... és ha ő behazudja hogy érettségi akkor kapásból havi 30-al többet kap NA DE HA RÁJÖNNEK akkor visszamenőleg is visszakövetelik!!

Ha 1 évig kapja a 30al többet emiatt és egy év múlva lebukik akkor 12x 30.000-et perkálhat vissza a cégnek!

És le fog bukni!

Majd én gondoskodom róla hogy lebukjon.

De nem most .. majd 1-2 év múlva. Akkor nagyobbat szól.

Laza lesz visszaperkálnia 2 év után 24 x30.000-et...

2022. márc. 20. 15:37
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!