Ha valaki elvégezte a 4 évfolyamot gimiben, de nem tett érettségit annak legmagasabb végzettsége nem a 8 általános? Ha mást ír be, akkor HAZUDIK?
Azt írta be a céges adatlapra legmagasabb végzettsége középiskolai érettségi.
Cska van egy bibi: nem érettségizett. A gimi 9-12-t elvégezte, de nme menrt el egy érettségire sem.
Akkor az ő legmagasabb végzettsége a 8 ált?
Vagyis HAZUDOTT a céges adatlapon?
Ha azt állítja, hogy érettségije van, akkor természetesen valótlanságot állít.
A legmagasabb végzettsége így a gimnázium befejezett 4. osztálya, hiszen erről van papírja - az év végi bizonyítvány.
Ha azt írta be a céges adatlapokra, hogy van érettégije, akkor egyértelműen hazudik, hiszen nincs érettségije.
De! Mivel meg van a 12 osztálya, ezért a legmagasabb végzettsége a 12 osztály, nem a 8 általános.
Én nem így látom ahogy a többiek.
A munkaerőpiac és azon belül a munkaadók 3 fő csapásvonal szerint gondolkodnak. Befejezett 8 általános iskolai végzettség, középiskola (ezt persze szét lehet szedni szakmunkásképzőre és érettségire is) és felsőfokú végzettség (ezt is lehet darabolni, alapképzés, mesterképzés, főiskola).
Hiába ülsz végig bármilyen szakmai képzést 3 éven át, ha nem mész el vizsgázni, akkor te nem vagy sem bolti eladó, sem vízvezeték szerelő, sem ápoló, sem más. Neked akkor a legmagasabb BEFEJEZETT iskolai végzettséged az a 8 általános. A munkaerőpiac nem ismer ilyen kifejezést, hogy 12 osztályom van. Olyat ismer, hogy befejezett 8 általános, meg érettségi és/vagy szakmunkásképző.
Nem értem például a 3-as válaszolót sem. Még a mondatban is benne van, hogy VÉGZETTSÉG. Nem lehet az a végzettséged, ha nem vizsgáztál belőle. A vizsgával szerzed meg az adott szakra/papírra a jogot, hogy te azt elvégezted.
Mondd meg a rendőrnek hogy 10 éve vezetsz jogosítvány nélkül, biztos továbbenged. A jog sem ismer ilyet, hogy "dehát ő már 10 éve balesetmentesen vezet jogosítvány nélkül" így akkor enyhébb a büntetés. Nem történt meg a vizsga, így ő nem alkalmas a vezetésre. Pont.
Egyébként felmehet akárki a Profession.hu oldalra és mutathat egy olyan hirdetést, ahol 12 osztállyal keresnek munkaerőt. Megspórolok mindenkinek egy halom időt. Nincs ilyen.
Az, hogy valakinek ciki azt mondani hogy csak 8 általánosa van és ehelyett 12 osztályt mond, az egyéni probléma, mindenki tudja hogy attól még ugyanúgy egy 8 általánossal rendelkező szakképzetlen valaki. Olyan munkahelyre fogják felvenni, ahol 8 általános az elvárás.
Én is elmesélhetem bárkinek, hogy végigültem az orvosi egyetemet csak nem diplomáztam le, attól még nem leszek orvos, bármennyire is jól hangzik hogy végigültem.
" Neked akkor a legmagasabb BEFEJEZETT iskolai végzettséged az a 8 általános"
így van!!!! Aki elvégezte a 12 osztályt de nem éretségigezett annak a legmagasabb végzettsége KÉREM A 8 általános!!
így van!! mert akkor lesz KÖZÉPISKOLAI végezttségű ha leérettségigzik (és nem akkor ha 12 osztályt kijár..)
ÍGY VAN!!
"ezért a legmagasabb végzettsége a 12 osztály,"
olyan végzettsége NEM LÉTEZIK!! Olyan létezik hogy 8 általános vagy középiskola (érettségi).. olyan hogy 12 osztály na olyan NINCS.
És ugye azért elképesztő pofátlanság meg veszélyes is ez, mert a cégnél a bérezés aszerint van hogy 8 ált /vagy érettségi... és ha ő behazudja hogy érettségi akkor kapásból havi 30-al többet kap NA DE HA RÁJÖNNEK akkor visszamenőleg is visszakövetelik!!
Ha 1 évig kapja a 30al többet emiatt és egy év múlva lebukik akkor 12x 30.000-et perkálhat vissza a cégnek!
És le fog bukni!
Majd én gondoskodom róla hogy lebukjon.
De nem most .. majd 1-2 év múlva. Akkor nagyobbat szól.
Laza lesz visszaperkálnia 2 év után 24 x30.000-et...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!