Ha valaki elvégezte a 4 évfolyamot gimiben, de nem tett érettségit annak legmagasabb végzettsége nem a 8 általános? Ha mást ír be, akkor HAZUDIK?
Azt írta be a céges adatlapra legmagasabb végzettsége középiskolai érettségi.
Cska van egy bibi: nem érettségizett. A gimi 9-12-t elvégezte, de nme menrt el egy érettségire sem.
Akkor az ő legmagasabb végzettsége a 8 ált?
Vagyis HAZUDOTT a céges adatlapon?
" Hol láttál már olyan céget, ahol bemondásra elhitték a végzettséget?"
IGEN, LÁTTAM: ezt itt.
itt csak beikszel egy adatlapon egy kategóriát és kész.
És belépéskor le kellett adni... elvileg le.
ÉN SE ADTAM LE SOHA.
Cska az a különbség HA MÉGIS le kéne adni én le is tudnám adni....
"? Hol láttál már olyan céget, ahol bemondásra elhitték a végzettséget? "
Ja és ennek NINCS KÖZE A KÉRDÉSEMHEZ.
A kérdésem ez volt:
"Ha valaki elvégezte a 4 évfolyamot gimiben, de nem tett érettségit annak legmagasabb végzettsége nem a 8 általános?"
EZ VOLT A KÉRDÉS.
11
Én dolgoztam olyan helyen, ahol az érettségi elvárás volt a hirdetés szerint, de sosem kértek 1 végzettséget igazoló dokumentumot sem.
Hogy valamit elvégzett, azt jelenti, hogy elvégezte. Szóval teljesítette azt a 4 évet, s rendesen befejezte.
Ha pl megbukott volna 12.-ben valamiből, s nem ment volna pótvizsgára, akkor nem végezte volna el, mert nincs minden tantárgyból átmenője. (Járt órára, de a minimumot se teljesítette a felmérőkön/feleléseken)
Az érettségi külön van.
Befejezett 12. osztály érettségi nélkül: középiskolai/középfokú végzettség
Befejezett 12. osztály sikeres érettségi vizsgával: középiskolai/középfokú végzettség érettségivel
Nincs hivatalosan kőbe vésett kategória az iskolai végzettséggel kapcsolatban.
Nem a legfrissebb de ezt találtam a neten:
2011. évi CXC. törvény a nemzeti köznevelésről
9. § (6) A középiskola befejező évfolyamának sikeres elvégzéséről kiállított bizonyítvány középfokú végzettséget tanúsít.
Középfokú végzettségnek minősül továbbá a szakképzésről szóló törvényben meghatározott szakiskolai végzettség.
"Hiába ülsz végig bármilyen szakmai képzést 3 éven át, ha nem mész el vizsgázni"
Gimiben nem az érettségi az egyetlen "vizsga". Év közben van még minden tantárgyból jópár. Sőt, olyanokból is, amelyekből majd nem is érettségizel.
S ezek sem a levegőben lógnak, mert a 10. osztály egy sikeresen elvégzett 9. osztályt feltételez, mert ha megbuktál akár egy tantárgyból is, nem mehesz tovább. Stb.
Hibás érvelés, hogy 8 általánosa van csak, mert nem tette le a vizsgát a középiskola végén. A 8 osztály elvégzése után sem teszünk egy összevont vizsgát. Nem 8 osztálya van, hanem 12, ezt nem lehet tőle elvenni.
Az viszont igaz, hogy ha kategóriák között kell választani, nem választhatja, hogy érettségizett, mert ez nem igaz. Más kérdés, hogy ez érdekli-e a munkáltatót, vagy a középfokú végzettség (elvégzett 12 osztály) elég neki, és nem fognak szőrözni ezen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!