8 általános 2018-ban?
Az egyik ismerősöm 8 általánossal rendelkezik huszonéves létére és mindenről úgy beszél mint ha szakértő lenne, közben a másik embert lenézi, mosolyog rajta., mint ha egy kisgyerekkel beszélne.
Gyártósori operátor de mindent megpróbál megmagyarázni a lámpák szerelésétől kezdve a gazdaságon át a politikáig mindent. Ha elmondod a véleményed félbeszakít, kinevet, mosolyog. Miért ilyen 8 általánossal?
Ha három diplomája lenne akkor nem zavarna, hogy ilyen?
Vagy akkor nyugodtan mondhatná a magáèt, hisz mègis csak van egy diplomája?
Nem a vègzetsège fontos, hanem az ember maga ès az amit mond. Lehet baromságokat mondani diplomával ès nèlküle is
Vannak ilyen emberek.Ha zavar akkor többet ne beszélj vele vagy mond meg neki hogy zavar az okoskodása.
Egyébként attól hogy 8 általánosa van tudhat sok dolgot amit mások nem tudnak magasabb végzettséggel.
De ha biztosan tudod hogy hü lyeséget beszél nyugodtam mond meg neki.Ha nem válik be hanyagold a társaságát.
Nekem is van ilyen ismerősöm (+1-2 középiskolai év, de nincs befejezve a középiskolája, tehát kb. 8 általános), ugyanúgy huszonéves. Vannak páran így ezzel. Ha nem is mindenről, de a legtöbb témában úgy beszél, mintha szakértő lenne. Ugyanúgy viselkedik, ahogy te is leírtad. Ez egy jelenség. A legjobb, amikor kioktat minket a saját szakmánkban, amit ő persze jobban tud. Addig örülj, amíg csak a politikát próbálja megmagyarázni, mert ahhoz mindenki ért. Amikor már a gyógyszerszedés veszélyeit magyarázza és az oltások károsságát, és ha ennek ellentmondasz, akkor megvádol, hogy a gyógyszerlobbi fizetett embere vagy, akkor visszasírod a jó öreg politikát és gazdaságot. Addig jó, amíg nem az összeesküvés-elméletekben okoskodnak és nem vádolnak meg, hogy kinek a fizetett bérence vagy.
Nekem diplomám van és a barátom a 8 általánosával mosolygott rám úgy, ahogy te azt leírtad. A szemében csak egy birka voltam (ezt így szó szerint megmondta, hogy birka vagyok), mert az iskola és a média elbutítottak (hajjaj, pedig az akkori média még egészen színvonalas és igazmondó volt a mostanihoz képest :D).
Éveken át gondolkodtam rajta, hogy miért lett ilen... rájöttem, hogy akik ennyire aluliskolázottak, azok sokszor a nem tudásból, butaságból, információ hiányából viselkednek így, mert az agyukban az űrt kitöltik a saját fantáziájukkal vagy az éppen hallott hülyeséggel, amire fogékonyak, hiszen igényesen utána járni és tanulni róla nem voltak hajlandóak.
Van egy olyan idézet, hogy az a baj a világgal, hogy a hülyék mindenben holt biztosak, az okosak pedig tele vannak kételyekkel (és ezt a kételyt látva játssza az okos felnőttet a hülye, aki téged mint gyereket lesajnál és megtanít dolgokra).
Önképzésről nem hallottál? Olyanokat tanul meg, amik érdeklik, és úgy gondolja, hogy hasznos lesz az élete során.
De persze vannak olyanok is tényleg, akik csak okoskodnak, mint pl Nagy Alekosz akinek szintén csak 8 általános iskolai végzettsége van, de olyan önbizalma van, és olyan tudományosan el tud beszélni a semmiről, hogy a több diplomás embereket is zavarba hozza.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!