Mennyi lesz szerintetek 2018-ban a ponthatár a Semmelweis Általános Orvosi karára?
Lol.
Én pl 98-as évjáratú vagyok és rajtam kívül még nagyon sokan fognak idén érettségizni, mert sokan jövünk majd kéttannyelvűből, vagy más 5 évfolyamos iskolából. :)
Mondjuk az is igaz, hogy ebből nem fog mindenki orvosi egyetemre felvételizni.
Szerintem egyébként 440 fölé nem fog menni.
Hát így bőven az érettségik előtt azért ez egy elég meredek kérdés. :D
Legpontosabban tippelgetni majd csak akkor lehet, ha már lementek az érettségik, és megjelentek a statisztikák.
450 fölé azért szerintem nem fog menni, ha annyi pontot összeszedsz, akkor azért már szinte biztos lehetsz benne, hogy felvesznek.
Kábé annyi mint tavaly +/- 10 pont. Ha biztosra akarsz menni, akkor próbáld úgy csinálni, hogy a tavalyi ponthatárhoz képest legalább 10 ponttal többre hajts. Azért 10 pontnál többet semmilyen szakon nem emelkedik a ponthatár egyik évről a másikra.
Az orvosi szak szerintem meg olyan, ahová nagyon sokan évekkel gimi után jelentkeznek, szóval a születési év alapján ezt nem lehet belőni.
Legfeljebb az érettségi nehézsége alapján lesz már jobban rálátásod, de ettől függetlenül a tutit akkor is csak július végén fogod megtudni.
Szóval taktikázás helyett legyen a cél a maximum kihozása minden tárgyból.
Üdv: egy 97-es évjáratú :'D
Mondjuk utolsó, pont, hogy orvosin tavalyelőtt a vidéki egyetemeken majd' 20 pontos ponthatár emelkedés volt :D (egész konkrétan SZOTE-n 13, DOTE-n 16, POTE-n 17! - ellenben SE-n csak 5)
Úgyhogy simán játszhat ez a dolog elméletben, bár idén szerintem sem lesz ilyen extrém emelkedés (de csökkenés sem), mivel tavaly nem voltak olyan durván alacsonyak a ponthatárok, mint 2015-ben.
Hát akkor ezt benéztem :D De erre talán lehet az a magyarázat hogy sokan a SE-re készülnek ahol alapból magasabb a ponthatár mint más egyetemeken, szóval mindenki ahhoz mérten készül és nagyon sokan csak 1-2 pontokkal maradnak le. Szóval talán ha országos viszonylatba nézzük a legmagasabb ponthatárt, akkor ahhoz képest nincs 20 pontos emelkedés egy egyetemen se. Vagy nem tom':D
De hülyeség is ez a pontrendszer (ilyen rendszerű érettségi mellett) Állandóán csak emelkedik. Mi lesz 10 év múlva? 480 pont mint alsóhatár?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!