2 GB,4 GB,6 GB,8 GB,16 GB RAM. Menyi giga memóriára van szükség általános használatra 2018-ban?
Nekem 8 giga memóriám van a gépembe, jól működik, gyors.
Böngészésre, filmezésre, torrentezésre szoktam használni a PC-t.
Felhasználástól, és felhasználótól függ.
Példának okáért, nekem az asztali gépemben van 16GB, és untig elég bármire, amit én szoktam csinálni. Van viszont egy laptopom is, összesen 2GB RAM-mal, és összesen a játékokról kell lemondanom, ha épp ezt használom. Tudok rajta netezni, és zenét hallgatni egyszerre, és nem fogy el a RAM, sőt.
4GB ddr4 felh
8GB -64GB ddr4 /játék vagy tervező program/
Attól függ.
Van olyan PC napi használatban amiben csak 2GB RAM van és teljesen jól használható böngészésre, torrentezésre és régebbi játékokra is.
8GB RAM kb. a minimum ha komolyabb játékgépbe kell, renderre és hasonlókra jó ha több.
Szóval felhasználás függő.
Tuti van olyan terület ahova az 1GB RAM is elég, pl. Word,Excel,Powerpoint használatára.
A Wordnek igen, csak van még benne egy 70 oldalas, képekkel, ábrákkal megrakott dokumentum, meg hát annak a fránya oprendszernek is be kell férnie.. nem, nincs olyan terület, ahol 1GB RAM elég. Elfutni lehet, hogy elfut, de olyan messze van a használhatóságtól, hogy csak technikailag éppen lehetséges. Kettő is nagyon-nagyon kevés, bármilyen oprendszert is használsz, az alkalmazások, a webtartalom mind-mind megköveteli mind a CPU teljesítményt, mind a memóriát.
2013-ig használtam 4GB memóriával a laptopomat, és már akkor is kezdett szűkös lenni, és a helyzet nem javult. :-) Most 8 van, az egyelőre munkára elég, amin játszom, abban 16GB van most, és 8-nál többet elvétve használnak játékok is (már amit én használok, természetesen).
8 GB elég szokott lenni, néhol még a fele is. Mondjuk a 2 már igencsak kevés.
16 csak bizonyos alkalmazásokhoz szükséges, mondjuk aki komolyabban Photoshoppol, oda azért elkel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!