Ha én mindössze csak 8 általános iskolai végzettséggel rendelkezek , akkor én csak egy megtűrt személy lehetek életem végéig a mai társadalmunkban ?
Van munkahelyem , immár 20 éve dolgozom egy helyen , jól is keresek vele , ám kb : annyit ér havi szinten az életem , amennyi a fizetésem .
Ugyanis a munkám miatt , csak alig van szabadidőm és sokszor végig gondoltam már , hogy igazán nincsenek hobbijaim , nem szórakozom , nem igen járhatok társaságba , nem jutok el általában sem orvoshoz , sem patikába , sem fodrászhoz , mivel legtöbb esetben 12 - 16 órákat kell dolgoznom napi szinten , még hétvégéken is , kivéve ha esik az eső , mert akkor szabad a hétvégém , akár a mostani is , hála a rossz időnek .
Ha bele gondolok , a hátra levő életemnek erről kell szólnia , hogy reggel felébredek s valamikor késő este haza érek ?
Hogy a munkahelyen , és ahol jól ismernek és tudják , hogy én csak egy iskolázatlan munkás ember vagyok , ott szinte mindenki és minden alkalommal megalázva kell éreznem magamat , megalázóan szólnak hozzám és ha ne tán beteg vagyok és meglátnak az orvosi rendelőben , akkor csodálkozva vágják hozzám , hogy én hogy - hogy nem dolgozom !? - majd amikor közlöm hogy beteg vagyok és beteg szabadságon , vagy táppénzen vagyok , akkor ismét csodálkoznak , hogy jéé , ezt is megengedik neked a főnökeid !?
Könyörgöm , hol élünk és kik , milyen emberek vesznek körül , miért érzem azt , hogy ma csak az az ember számít embernek , akinek diplomája , vagy minimum középiskolája van!?
Én is ember vagyok , attól hogy nem vagyok egy agyon iskolázott személy !
Én nem azért rendelkezek 8 általános iskolai végzettséggel , mert nem tanultam , hanem mert egyszerűen nehezen , vagy egyáltalán nem tudtam felfogni olyan ütemben a tananyagot , mint az átlag diák társaim , amit sajnos a mai napig is tapasztalok és tapasztalnak azok az emberek , akikkel együtt dolgozok .
Egész életemben azt kaptam s kapom mindenkitől , hogy mert nem tanultam , megérdemlem ahogyan bánnak velem más , tanultabb emberek .
Még apám is állandóan szemrehányásokat tesz , pedig 46 éves vagyok , de még mindig csúnyán el marasztal azért , mert nem értem el kimagasló eredményeket a suliban .
Tanfolyamokat ugyan végeztem , de ott is csupán csak sajnálatból engedtek át , ez az igazság és nagyon szégyenlem , főleg a lányok előtt szégyelltem magamat .
Pl: Mikor fiatal koromban , néha elmentem egy - egy szórakozó helyre az ismerőseimmel , majd már szinte megismerkedtem ott egy számomra szimpatikus és szép lánnyal , akkor mindig volt egy jó akarom , aki be szólt a lány előtt , mondván jó hangosan s gúnyos nevetéssel a lánynak , hogy meg ne kérdezd tőle a legmagasabb iskolai végzettségét , mert az csupán a 8 általános !
Általában mindig s mindenütt ezzel tudtak belém rúgni és megalázni !
Ti mit gondoltok rólam ezek után , akik olvassátok az írásom , vagy inkább a panaszkodásaimat , van értelme így az életemnek ???
Na, megint egy rinyagép, aki semmit nem csinál, hogy jobb legyen, ül a langyos kakiban és mindig más a hibás.
Anyunak nyolc általánosa van, ikrek voltak, csak az egyik mehetett tanulni, ő meg 14 évesen ment eladónak, végzettség nélkül. Rengeteg barátja van, imádta a kereskedelmet, tanulók sora végzett a keze alatt, akik a mai napig tartanak vele kapcsolatot. Mindene a színház, csodaszépen szaval, rendszeresen mond temetésen búcsúztatót... Van élete. Senki nem veti meg, azt se tudják, hogy nem tanult.
Szállj magadba.
Ne hagyd el magad.
Gondolom gyári meló a jelenlegi. Rakj félre egy évre elegendő pénzt, és tanulj ki egy szakmát estin, pl. festő, ész nem nagyon kell hozzá, de szorgalom annál inkább. Amint megvagy, irány ausztria, jól fogsz keresni, és heti 35-40 órát kell csak melóznod.
A megbecsülés ott alap, főleg szakembereknek, még a kukások is megbecsültek hisz, ha tetszik a sok hülyének, ha nem, nélkülük nem működne a jelenlegi társadalmi infrastruktúra.
13
Gyárban nem szokott számítani, hogy esik-e az eső. Gondolom építőiparban dolgozik, aszfaltozás, vagy ilyesmi.
Hát én nem tudom, de nekem van olyan jó ismerősöm, aki ugyan egy gyárban dolgozik soron, de már vagy 15 éves ismerem, rengeteg barátja van, van családja, magánélete, senki nem nézi le. És tudjuk róla, hogy csak 8 osztállyal rendelkezik, de sosem ez alapján ítéltük meg.
Neked a fejedben vannak gondok, a saját önbecsülésed nem működik.
Kerdezo,szorakozohelyre kizarolag egyedul menj! A 8 altalanost max rakerdezesnel aruld el.
N
Szerintem csak egy sima troll!
Egy aluliskolázott ember szókincse, kizárólag a "bazdmeg"-ban merül ki. És nem zavarja, hogy hol áll a társadalmi ranglétrán, csak meglegyen neki munka után az olcsó pia, meg a töltött cigi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!