Mit gondolsz a következő állításról?
Egy híres klinikai pszichológus gondolata:
"A szexuális forradalomnak a férfiak és a nők túlnyomó többsége a vesztese".
"-it seems to advantage men
-No, it doesn't. It doesn't disadvantage men. It disadvantages a very small proportion of very hypersuccesful and increasingly predatory men. Because it disadvantages most men., because what happen is....."
to disadvantage = hátrányosan érint.
Mit állít?
" It doesn't disadvantage men." = nem érinti hátrányosan a férfiakat.
"It disadvantages a very small proportion of very hypersuccesful and increasingly predatory men." = hátrányosan érinti a férfiak egy kis (...) csoportját.
"Because it disadvantages most men." = Mert a legtöbb férfit hátrányosan érinti.
Figyelj. Én értem mire gondolt, de attól még lásd, be, nem azt mondta. Ott ahol az advantages szót akarta volna használni, ott is a disadvantages szót használta. Ami pont ellenkező jelentésű.
Úgy tűnik itt te vagy az, aki nem figyelt oda amit a csávó mond. Ha nagoyn nem megy, kapcsold be a feliratot, ott is egyértelműen látszik, hogy "DISadvantages"t mond.
Deeee ha elolvastad volna amit írtam feltűnt volna, hogy átlendültem ezen és arra reagáltam amit mondani AKART, nem pedig arra, amit mondott.
A nagy keresztény biblia szerint sincs egyenlőség, legalábbis nem ebben az értelemben. Minőségek vannak, amiben a nő természetéből fakadóan engedelmes, ha hagyják kibontakozni ezt az oldalát. Keleti nők ezzel jobban tisztában vannak. Én nem az uralkodásról és az elnyomásról beszélek, hanem tiszteletről és engedelmességről. A nyugati világban ezek már szinte ismeretlen fogalmak. Ha a nemi szerepeket tönkretesszük, azzal egy társadalmat teszünk tönkre. Pont ezt csinálják.
"Ti asszonyok a ti saját férjeteknek engedelmesek legyetek, mint az Úrnak. Mert a férj feje a feleségének, mint a Krisztus is feje az egyháznak, és ugyanő megtartója a testnek. De miképen az egyház engedelmes a Krisztusnak, azonképen az asszonyok is engedelmesek legyenek férjöknek mindenben. Ti férfiak, szeressétek a ti feleségeteket, miképen a Krisztus is szerette az egyházat, és Önmagát adta azért." (Efézusbeliekhez írt levél, 5. fejezet)
52, hogy jön ez most ide?
Amit idéztél az aházasságban betöltött szerepről szól. A kérdés viszont nem.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!