Kezdőoldal » Emberek » Társasági élet » Mit gondolsz a következő...

Mit gondolsz a következő állításról?

Figyelt kérdés

Egy híres klinikai pszichológus gondolata:

"A szexuális forradalomnak a férfiak és a nők túlnyomó többsége a vesztese".

2023. jan. 13. 13:16
1 2 3 4 5 6
 11/53 anonim ***** válasza:
88%

9, nem a szakembernek nincs tekintélye, hanem annak, hogy "egy szakértő mondja".

Nemtom tudod-e, de az elmúlt 30-40 évben rengetegszer visszaéltek azzal, hogy "egy diplomás szaktekintély" nevében írnak, aztán kiderül, hogy semmilyen szaktekintély nem állít semmi hasonlót.

Éppen ezért szokás lehivatkozni az állításokat. Ha szépen bedobod a linket ahol ezt olvastad vagy hallottad, akkor mehet azon a diskurzus, hogy egyetértünk-e vele. Főleg, hogy akkor legalább tudnánk miért állítja ezt.

De így, hogy egy anonim felhasználó szavára kell hallgatni... hát megbocsáss, de miért tekintenénk rád, mint megbízható szakemberként?

2023. jan. 13. 14:45
 12/53 A kérdező kommentje:
Azért nem írom meg a nevét, mert engem nem a személlyel kapcsolatos indulataitok/előítéletek érdekelnek hanem annak a megítélése amit mond.
2023. jan. 13. 14:46
 13/53 A kérdező kommentje:
Annak semmi értelmét nem látom hogy pusztán a praktizálási évei miatt bólogassatok arra amit mond.
2023. jan. 13. 14:47
 14/53 anonim ***** válasza:
100%

Legit.

Mindenesetre az állítás így eléggé a levegőben lóg. Legalább a kontextust is megoszthatnád a témával kapcsolatban.

Ez így most amit állítottál ez olyan, mintha annyit írtál volna, hogy "a három az rossz". Hogy miből, miért vagy minek, azt nem tudjuk meg:D

2023. jan. 13. 14:48
 15/53 anonim ***** válasza:
100%

Így viszont nincs szakértő, akinek lehetne adni a szavára, illetve tekintetbe lehetne venni a szakmai tekintélyét.

Az állítással (függetlenül, hogy ki mondta), nem értek egyet.

2023. jan. 13. 14:49
 16/53 anonim ***** válasza:
73%

Ezzel az erövel én is állíthatom magamról, hogy híres klinikai pszichológus vagyok és a kérdésben szereplö állítás nem igaz.

Ugyanannyira megbízható, mint a kérdésed.

Név nélkül egyetlen ilyen kijelentésnek sincs semmi értéke!

2023. jan. 13. 14:49
 17/53 A kérdező kommentje:

Na. Legalább megtudtam hogy milyen közönség van itt.

Akit érdekel rámír.

2023. jan. 13. 14:50
 18/53 anonim ***** válasza:
82%

De ez nem így működik. Én is kiadhatok akármilyen tanulmányt, amibe beleírhatom hogy én, mint pszichológus (ami nem vagyok amúgy) azt állapítom meg, hogy az emberek 95%-a mekis kaját enne minden nap, ha olcsóbb lenne. És ez alapján valaki feltehetne itt egy kérdést, hogy mit gondol a gyk népe erről. Csakhogy ha ott a link a tanulmányomhoz, akkor nagyon hamar ki fog ütközni egy tényleges hozzáértő számára hogy hülyeségeket hordtam össze és nem vagyok én szakember, míg ha csak annyi van ott hogy pszichológus, akkor nem.

A másik, hogy a tanulmányok mindig teljes valójukban, de minimum a bizonyító kutatásokkal együtt érvényesek, és értelmezhetőek, nem lehet egy mondatot kiragadni aztán azt elemezgetni.

2023. jan. 13. 14:52
 19/53 anonim ***** válasza:
65%

Kérdező, az állításnak se füle, se farka, így nem lehet róla állítani, hogy egyetértek-e vele vagy sem.

ne a szaki nevét oszd meg, hanem hogy mit állított. Akkor talán elkezdhetünk beszélni arról, ami elvileg téged érdekel, azaz, hogy egyetértünk-e vagy sem.

2023. jan. 13. 14:54
 20/53 A kérdező kommentje:

18#

Ember, nem egy tanulmányt adtam ki... édesistenem.

Ennyi túlreagáló nerd-öt...

Tessék:

[link]

Lehet OFFtopic-olni Peterson személyével...

Annyira látom előre hogy a személyen való kattogás fogja kitölteni az egész kommentmezőt innentől.

2023. jan. 13. 14:57
1 2 3 4 5 6

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!