Kezdőoldal » Emberek » Társasági élet » Hogyan illeszkedjek be az új...

Hogyan illeszkedjek be az új lovardába? Mit csináljak, hogy jobb legyen?

Figyelt kérdés

Bezárt a lovarda, ahova eddig jártam. Kisváros, sajnos azon kívül csak három lovarda van itt. Az egyikben csak ugró edzők vannak (én díjlovaglok), a másikban csak gyerekeket és kezdőket lovagoltatnak, bértartási lehetőség nincs is (nekem van egy lovam), meg az, ahova most átjöttem. Ezeken kívül max tanyára vihetném a lovam, de azokról nem hallok jókat sajnos. Szóval a váltást légyszi ne ajánljátok.

A mostani jó lenne, jó az új edzőm, felszerelt a lovarda, a lovammal jól bánnak, jó helyen van, figyelnek rá. Nekem az ő jólléte a legfontosabb szempont. Igazából az egyetlen gond a társaság.

Sajnos nagyon nagy a versengés a lovasok között. Képesek valakit azért kirekeszteni, mert nem olyan márkásak a cuccai. De olyan is van, hogy valaki jobban lovagol a “nagymenőknél”, ezért akkor őt készítik ki. Nagyon mérgező az egész.

Már az első nap nekem támadtak, azért, mert lovam van. Aki nem szimpatikus, de lovat vesz, annak itt annyi. Mivel itt lovagol az egyik osztálytársam (az egyik nagymenő), alapból megszívtam, mert sose bírt. Én mindenkivel próbáltam kedves lenni, de hiába, nem tudom, mit csináljak még.

Meg vannak gyerekek, akik mindig kérdezgetik, hogy lovagolhatnak-e a lovamon, megetethetik-e, stb. De ők a kisebb gond, mert az osztálytársam és a barátai kikészítenek. Semmi nem jó, amit csinálok, látványosan kibeszélnek.

Eddig csak egy 20 éves lánnyal sikerült valamennyire összebarátkoznom, aki normális, de a többiek olyan rémesek, hogy nem tudom, hogy bírom ki.

Tippek, mit csinálhatnék?

16/L

2022. aug. 31. 18:20
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Közöld velük hogy te lovagolni jársz oda, nem kispicsák nyavalygását hallgatni, úgyhogy hagyjanak békén. Ha beszélnek hozzád/rólad, engedd el a füled mellett, mintha meg se hallanád. Nem kell mindenkivel jóban lenni. Szerintem egy olyan lánnyal aki a márkás cuccokal van elfoglalva, (amiket szinte biztos vagyok hogy apuci és anyuci pénzel, nem diákmunkából vannak) jobban jársz ha nem is barátkozol. A 20 éves lánnyal beszélgess nyugodtan, biztos ő is örül, hogy végre valaki normális is betévedt oda.
2022. aug. 31. 18:36
 2/7 anonim ***** válasza:
100%

Nehéz tudom, de ne foglalkozz velük. Attól hogy 30 ezres nyeregalit raknak a lóra, nem fognak jobban lovagolni. Csak ők ezzel nincsenek tisztában.

De ha úgy van, akkor még mindig jobb az ugrós istálló.

2022. szept. 1. 08:09
 3/7 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszokat!

Én se akarok foglalkozni velük, de ha beállnak az istálló ajtajába és beszélnek hozzám, hogy még ki se tudok menni, akkor elég nehéz. Azt hittem, idővel jobb lesz, de már 1 hónapja itt vagyok és nem javult a helyzet. Talán csak több idő kell.

2022. szept. 1. 12:40
 4/7 anonim ***** válasza:
Nincs ott valaki főnök, aki rendet vág?
2022. szept. 14. 20:42
 5/7 A kérdező kommentje:
Sajnos nem igazán van ilyen. Csak edzők vannak, de ők az edzésekkel vannak elfoglalva, a tulaj meg a lovarda ügyeit intézi. Elég nagy lovardáról beszélünk, nem egy családias hely, ahol ezzel foglalkoznának.
2022. szept. 14. 20:49
 6/7 anonim ***** válasza:
Szia! Most milyen a helyzet?
2023. júl. 21. 14:28
 7/7 A kérdező kommentje:
Nem vettem fel a piszkálást, idővel nagyrészt abbahagyták. Még mindig nem vagyunk jóban a többiekkel, de mostmár általában csak ignorálnak. A másik lánnyal, akiről írtam, összebarátkoztam, vele és még egy lánnyal jóban vagyunk. Szóval szerencsére megoldódott a helyzet. Köszi a válaszokat!
2023. aug. 1. 19:17

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!