Miért kell sok embernek hazudni, túlozni a keresetéről? Attól nem lesz több pénze.
Nem egyszer futottam bele hogy valaki állítja pl. 500 nettót keres, persze kiderült a felét sem. Én meg mindig elmondom a valóságot ha kérdezik.
Minek hazudozni, attól nekem miért lenne jobb? Több pénzem nem lesz ellenben ha lebukom akkor meg mindenki röhögne hogy hazudtam
#10 felmutatom én neked a forrást. Bérpapírnak hívják. Az enyémet, és még akár 10 kollégámét is...És igen, nyakon csípted a dolgot, nincs rendben a dolog.
Villamosmérnökként dolgozok egy Magyar nagyvállalatnál, 7 éves szakmai tapasztalattal szerintem nem számítok pályakezdőnek, csak, hogy kontextusba lehessen helyezni. Ahonnan tavaly eljöttem, még alacsonyabbak voltak a bérek (megyeszékhely, Nyugat-Magyarország.), és az ottmaradó kollégáim közül a legmagasabb fizetésűnek 700 a bruttója. A többiek bőven alatta vannak.
Ahol én dolgozom,ott vannak páran akik a garantált berminimumot kapják. Ami 260brutto. Aki többet kap sem kap sokkal többet. Lehetne mondani,hogy akkor keresni kell jobbat. A környéken nincs. Vagy olyan amit fizikailag nem bírnék. Akkor el lehet költözni. Igen. De nem mindenkinek éri meg elköltözni.
Én amúgy nem szoktam megmondani mennyit keresek. Se szülőnek se testvérnek se idegennek. Nem azért mert nehogy megtujdák,vagy mert szégyellem. Egyszerűen nem az ő dolguk. Én sem tudom ok mennyit keresnek. Nem is érdekel. Annyi keresnek,hogy jól megélnek belőle,nekem ez elég.
Nálam egyedül 3 ember tudja fillérre pontosan mennyi az annyi. A férjem és a kolléganőm akivel egy irodában vagyok, ill. a főnök. Mi csináljuk a bérszámfejtést,így nincs más aki tudná.
Ha valaki kérdezi,mennyit keresek annyi szoktam mondani,hogy valamivel többet mint az előző helyemen.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!