Kezdőoldal » Emberek » Társasági élet » Valóban szívtelen vagyok, ha...

Valóban szívtelen vagyok, ha nem megyek majd el apám temetésére?

Figyelt kérdés
Baráti társaságban jött szóba ez a téma és én kejelentettem, hogy nem igazán érdekelne, ha meghalna apám és a temetésére sem mennék el, mert semmi közöm nincs ahhoz az emberhez. Néhányan a társasából felháborodtak, hogy hogy mondhatok ilyet, mert végtére is az apám, de életemben talán 2-3 alkalom volt, hogy találkoztam vele és akkor se nagyon érdeklődött irántam és vica versa. Azért hagyta ott anyámat mikor megszülettem, nem fiú lettem és neki nem kellett lány, szóval lelépett. Soha nem éreztem a hiányát, olyan mintha egy idegen ember lenne a számomra, ezért úgy érzem, ha feldobná a talpát nem lenne semmilyen okom ott lenni a temetésén, főleg azért mert azóta lett még 3 gyereke (2 lány, 1 fiú) akikkel nem szeretnék találkozni, mert pár évvel korábban az egyik folyamatosan zaklatott azzal, hogy szeretné felvenni velem a kapcsolatot, amire én nem voltam vevő.
ma 09:44
 1/7 anonim ***** válasza:
100%

Bár egyet nem feltétlenül értek, megértem és nem tartanálak szívtelennek.

Ugyanakkor ha egy tesód szeretné veled felvenni a kapcsolatot, az nem zaklatás.

ma 09:52
 2/7 anonim ***** válasza:
Ebben a helyzetben megértem, ha nem érdekelne a temetés, viszont a tesóid mit tehetnek arról, hogy milyen az apátok? Azt inkább nem értem miért zaklatásként fogod fel ha meg szeretne ismerni...
ma 09:53
 3/7 anonim ***** válasza:

Pontosan így voltam vele én is. Pedig én még örököltem is tőle valamennyit mert a mamámék helyette az unokáira iratták a házukat.

Az, hogy a biológiai apád csak egy dolog, ha nem ismered nem kell rokonnak felfogni. Főleg nem hálásnak lenni, mintha nevelt volna.

ma 10:37
 4/7 anonim ***** válasza:

Tesó: semmi értelme találkozni vele. Ha jó viszonyban van apáddal, akkor érthető módon bántana téged hogy ugyan miért is nem törődött veled egyáltalán. Ha rossz viszonyban van vele, egy fokkal talán jobb a helyzet, de mit csinálnátok, szidnátok közösen? Ki kellene puhatolni vajon miért akar találkozni veled a testvér.

Temetés: felejtős, ennyi erővel egy vadidegen ember temetésére is elmehetsz. Ha ez igaz hogy azért hagyta ott apádat mert nem fiú lettél, egy eléggé primitív ember lehet. Ez középkorban volt attitűd.

Valószínűleg épp ezért a lányainak sem volt túl jó sora mellette, így alighanem "megúsztad" vele kapcsolatban az atyai gondoskodást. Ad abszurdum jót tett veled anno hogy lelépett. Ha másért nem, ezért elmehetsz a temetésére és a sírjánál köszönetet mondhatsz. De ki tudja az sem biztos hogy ö fog meghalni előbb. Nem szeretnélek megijeszteni, de ilyet valljuk be sosem tudhat előre az ember.

ma 10:48
 5/7 anonim ***** válasza:
Szerintem teljesen érthető, ha nem akarsz elmenni a temetésére.
ma 11:21
 6/7 anonim ***** válasza:
Tisztelet. Ha apád nem lett volna, te sem lennél.
ma 12:47
 7/7 anonim ***** válasza:
Én sem mennék el, még le is köpném a sírját. Undorító alak...
ma 12:48

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!