Mit szoltok ahhoz,h a vallasi gyulekezet ugy szerez penzt a tagoktol,hogy azokkal maganugyeiket kibeszelik es a szamukra kellemetlen infokkal zsaroljak oket?
Nekem az egész kötelező adakozni az egyháznak vagy a vallási közösségeknek kicsit fura önmagában.
Tudtommal Isten akarata a pap követőket gyűjtsön akiknek Isten igéjét hirdeti, ezáltal az emberek a 7 főbűn egyikét se kövesse el és betartsa a 10 parancsolatot, illetve bánja és gyónja meg a bűneit ha mégis bűnt követett el, miközben heti egyszer megtér a házába és meghallgatja a pap előadásában az üzenetét és esetleg útmutatást kapjon.
Nem értem, hogy ebben hol van az, miszerint Isten úgy akarja, hogy te pénzt adj a vallási közösségeknek. Oszd meg amid van, de ez nem feltétlenül kell, hogy ez legyen, az miért csak részben jó, ha én a ruháimat adományozom, a kajámat megosztom egy éhezővel, stb.?
Az már a társadalom akarata.Pontosabban az ember alakította így ki a társadalmát.Ebbe Istennek semmi beleszólása nem volt.A társadalmunk pedig pénzalapú.Pénzből élünk.Az egyház is, meg a pap is.És mindenhol vannak olyan emberek, akiket a pénz motivál a legjobban. A papok között is.
Nagyon kevés Istentelenebb dolog van a világon, mint a papok, a templomok, és az egyházi berendezkedés.
A Vatikán egy teljes, független államot birtokol, a vallási szervezetek többmilliós pénzösszegeket forgatnak, az egyházi iskolák pedig neobarokk kastélyokat birtokolnak "oktatási intézmény" címen — természetesen mindezeket a Krisztusi szegénység, az erkölcs, és a puritán életmód jegyében. Nincs a világon alávalóbb, képmutatóbb intézmény, mint az egyház, és a vallási szervezetek. Puzsér Róbert szavaival élve: ők "a hiszékenység vámszedői".
Belőlünk lettek gazdagok.
Nincs ezen semmi meglepő!
Ahova a "vallás" beteszi a lábát, ott azonnal felüti a fejét az erőszak, a korrupció és a terror!
A szcientológusok csinálják.
Mondjuk egy magamfajta ember vállat vonna, hogy nyugodtan beszéljék ki.
Az a baj, hogy az ilyen szektákhoz általában önmagukban bizonytalan, kapaszkodót kereső emberek csapódnak. Őket sakkban tudják tartani azzal, hogy a gyülekezet mit szól hozzá. Egy önbizalommal teli, egészséges lelkű ember nem függ mások véleményétől, ezért nem csinálna ebből problémát. De ő nem is csatlakozna ilyen bagázshoz.
3, vili, de akkor még mindig nem világos, hogy ez miért kötelességem, hogy az egyháznak fizessek.
Miért nem vagyok jó hívő ha nem akarok fizetni és Isten házában az úr hírnökének a szemében én miért volnék rosszabb ember mint a többiek?
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!