Az öregek miért úgy mondják, hogy mögött ?
Figyelt kérdés
Arra értem hogy nem azt használják,hogy melett, elött ,szembe2022. márc. 4. 17:11
1/10 anonim válasza:
Ha valami valami mögött van, akkor miért mondanák azt hogy mellette van?? :D
2/10 A kérdező kommentje:
De ha nem mögötte van akkor is azt mondják mifelénk
2022. márc. 4. 17:13
3/10 anonim válasza:
Mert olyan nincs, hogy "melett", "elött", de a harmadikat helyesen leírtad.
4/10 anonim válasza:
Ez nem korfüggő, hanem intelligenciafüggő dolog.
Az, hogy mellett, vagy előtt vagy szembe nem ugyanazt jelenti, mint a mögött.
Nyilván van különbség abban, hogyha azt mondom, hogy a labda a szék előtt vagy mögött van.
Aki ezt nem foga föl...nem kommentálnám.
6/10 anonim válasza:
5# Jó, de a "szembe" egy létező igekötő így technikailag helyes, de igazad van itt nem az.
7/10 anonim válasza:
3., 5.! Jaja, pláne, hogy még egy vessző is hiányzik.
Kérdező! Öregek... Mégis melyik tájegységen használják? Pláne csak az öregek? Bocs, nem hallottam róla. Ha valaki valami előtt van, akkor miért mondaná egy öreg, hogy mögött?
Nem igazán értem.
8/10 anonim válasza:
Kérdező! Te ennyire ostoba vagy? Ezt tanították neked?
Fogyi.
9/10 anonim válasza:
Mifelénk meg nem így használják, talán kérdezd meg őket, akik így használják.
10/10 anonim válasza:
Hát ez mocsok nagy öngól lett. Milyen jó lenne, ha néha az emberek kérdés feltevése előtt legalább 5 mp et gondolkoznának, akkor nem lenne ilyen k**a ciki :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!