Kezdőoldal » Emberek » Társasági élet » Kitől tudnék diagnózist kapni...

Kitől tudnék diagnózist kapni felnőttlori autizmusra?

Figyelt kérdés

Pszichiátereket hívogatok, de senki nem foglalkozik vele. Megadtak egy orvost (dr. Félegyházi Zsolt), aki elvileg ebben jártas, de 2 telefonszámot találtam hozzá; a magánrendelőét ahol dolgozott de már bezárt, és egy (talán) magánszámot, amin nem elérhető.

Az autizmus alapítvány SÜRGŐS esetben 3 hónapos, amúgy másfél éves várólistával rendelkezik, kivéve ha befizeted a 130 ezres támogatói díjat...

A SOTE klinika csak orvosi beutalóval ad időpontot, ott is hosszú a várólista, de talán egyetlen megoldás...

Viszont ha lehet szeretném magánban, gyorsan elintézni, mert frusztrált vagyok.

Nem én találom ki, pszichológus gyanakszik erre, és jó lenne tudni ha fennáll, mert elég sok dolgot megmagyarázna.

Mi a megoldás ilyenkor? Tudtok valakit aki ezzel foglalkozik?

22N

2022. febr. 20. 00:04
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
100%
Engem is felnőtt korban diagnosztizáltak. Akárcsak rengeteg autista ismerősömet. Volt értelme ! A diagnózis előtt azt kellett hallgatnom, hogy csak bebeszélem magamnak, hogy bajom van vagy addig nem nevezhetem magam autistának, ameddig orvos nem igazolja, hiába egyértelműek a jelek. Mostmár senkinek nincs joga megkérdőjelezni mi vagyok. Ez az egyik. A másik meg, hogy végre értelmet nyert miért vagyok olyan, amilyen. Gyermekkorom óta. Nem bolond vagyok, nem introvertált, stb, hanem autista. Pontosan tudom mi bajom és e szerint tudok segítséget kérni. Illetve végre tartozok valahová. Az autista közösséggel meg tudom beszélni a problémáimat. Nem vagyok többé egyedül, kívülálló. Sokat jelent ez nekem. Illetve munkahelyemen is másképp állnak hozzám.
2022. febr. 21. 17:56
 12/12 anonim ***** válasza:

"Elfogadom,tényleg szinte semmit nem tudok az autizmussal,ezért is kérdezném, hogy ez miért jó felnőtt korban."

Az autizmus egy spektrum betegseg, tehat nagyjabol ahany autista annyifele eset. Sokukat lehet kezelni es ezert kell diagnoztizalni.

2022. febr. 25. 16:54
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!