Kezdőoldal » Emberek » Társasági élet » Kitől tudnék diagnózist kapni...

Kitől tudnék diagnózist kapni felnőttlori autizmusra?

Figyelt kérdés

Pszichiátereket hívogatok, de senki nem foglalkozik vele. Megadtak egy orvost (dr. Félegyházi Zsolt), aki elvileg ebben jártas, de 2 telefonszámot találtam hozzá; a magánrendelőét ahol dolgozott de már bezárt, és egy (talán) magánszámot, amin nem elérhető.

Az autizmus alapítvány SÜRGŐS esetben 3 hónapos, amúgy másfél éves várólistával rendelkezik, kivéve ha befizeted a 130 ezres támogatói díjat...

A SOTE klinika csak orvosi beutalóval ad időpontot, ott is hosszú a várólista, de talán egyetlen megoldás...

Viszont ha lehet szeretném magánban, gyorsan elintézni, mert frusztrált vagyok.

Nem én találom ki, pszichológus gyanakszik erre, és jó lenne tudni ha fennáll, mert elég sok dolgot megmagyarázna.

Mi a megoldás ilyenkor? Tudtok valakit aki ezzel foglalkozik?

22N

2022. febr. 20. 00:04
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
7%
Minek akarod magad hulyenek nyilvanittatni es korlatozni egy csono mindenben? Munkahelyre se vesznek fel emiatt.
2022. febr. 20. 00:24
 2/12 anonim ***** válasza:
88%

Első,

Csak az olyan tudatlan barmok gondolják így, mint te. Minek ugatsz bele abba, amihez láthatóan semmit nem értesz ?

Az autista nem hülye. Sőt, a magasan funkcionálók - ők vannak többségben - legalább átlagos intelligenciával rendelkeznek. Szerinted Elon Musk is hülye ? Ugyanis ő autista. Csak szeretnél olyan sikeres lenni, mint ő. Az egyik egyetemi professzorom is autista. A fél Szilícium-völgy is Amerikában. Rengeteg kutató, színész van köztük. Attól hogy a tv-ben szobanövényeket mutogatnak, illetve itt a fórumban fogyatékost nevelnek, nem mindegyik autista ilyen. Nem autista is lehet értelmi fogyatékos, akkor ennyi erővel rájuk is lehetne általánosítani.

Undorító, primitív barmok gondolkoznak úgy, mint te. Csak ezért vannak az autisták hátrányban. Egyébként normális munkahelyen kapnak esélyt. És értelmes ember nem nézi hülyének őket, mert tudja mit jelent az autizmus. Nekem is van autista munkatársam és messze ő éri a legtöbbet a cégnél.

2022. febr. 20. 05:34
 3/12 anonim ***** válasza:
100%
Nekem a pszichiáter is adott diagnózist. Hozzá tartozok területileg, ingyen volt.
2022. febr. 20. 05:40
 4/12 anonim ***** válasza:
100%
Ja és nem tartott hónapokig
2022. febr. 20. 05:40
 5/12 anonim ***** válasza:
24%

Le leszek pontozva,de igaza van az elsőnek.

Felnőtt korban minek,ha nincs különösebb probléma az életedbe.

Csak hátrányod származna belőle.

Miből gondolod,kérdező,hogy az vagy?

2022. febr. 20. 06:59
 6/12 anonim ***** válasza:
86%
Le is lettél pontozva. Én autista vagyok. Felnőtt korban kaptam diagnózist. Igenis volt értelme. Ha nem vagy egy adott helyzetben, ne szólj bele.
2022. febr. 20. 07:17
 7/12 anonim ***** válasza:
85%
Utolsó vagyok. Márcsak azért is felvállalom nyilvánosan mi vagyok. Elegem van az ilyen emberekből, akik szinte semmit nem tudnak rólunk, mégis retardáltnak néznek mindannyiunkat.
2022. febr. 20. 07:19
 8/12 anonim ***** válasza:
25%

És őszintén,jobb lett,hogy diagnosztizáltak?

Elfogadom,tényleg szinte semmit nem tudok az autizmussal,ezért is kérdezném, hogy ez miért jó felnőtt korban.

2022. febr. 20. 08:45
 9/12 A kérdező kommentje:

Hogy miből? Egész életemben nem stimmelt valami... Már ovis koromban se tudtam beilleszkedni, és hiába vágytam az emberekre, kapcsolatot teremteni sose -a mai napig- nem tudtam úgy ahogy kell (ez az akarom de nem megy az asperger jele, az autizmus spektrumzavar spektrumának enyhe végén helyezkedik el).

Csapatsportoltam, rengeteg közösségben voltam, próbáltam rengeteg pszichológust, de maximum jobb lett, jó sosem.

Meg tudtam tanulni kommunikációs mintákat (mit kell mondani ha kolléga visszajön nyaralásból, mit nem szabad mondani ha valaki szomorú, a small talkot nem szó szerint kell értelmezni, stb), de természetesen, zsigerből sosem jöttek a dolgok. Kizárólag a hozzám közelállókkal tudok kielégítően kapcsolódni.

Jellemző volt rám az hogy egy dologra éleződök ki, semmi más nem érdekel. Jellemző rám a merevség, a spontaneitás hiánya.

Nem tudom eldönteni hogy egy ember kedvel-e.

Gyakran mondanak nagyon okosnak. Ami érdekel (eddig a sport volt, de történt egy éles váltás és már egy tanulmányi terület) abban ez megmutatkozik. Nagyon durván, megrendíthetetlenül tudok belemélyedni az adott témába, és addig nem nyugszom (ha kell hajnalig...), amíg nem tudok annyit belőle amennyit akarok.

És őszintén, egy olyan gyerek-tinikor után, ahol nem tudtam beilleszkedni, folyton azt éreztem hogy nem szeretnek, nem vagyok elég jó, de pusztán azért mert nem tudom megmutatni ami bennem van, mert nem tudom hogy kell, jó lenne kapni egy olyan diagnózist, ami azt mondja hogy nem az én hibám.

Persze, azt is mondja hogy arra sincs remény hogy ebből "kigyógyulok", és örökre ilyen maradok, esetleg kicsiket tudok javulni. De egy "betegség"tudattal, egy konkrét válasszal a miértekre sokkal könnyebben tudnék elfogadni adott helyzeteket. Mert így nagyon fáj hogy társaságokat, haverokat, könnyeden, zsigerből kommunikáló embereket látok, miközben azt érzem hogy nekem ez nem jár mert baj van velem.

2022. febr. 20. 08:52
 10/12 anonim ***** válasza:
100%
Az Autizmus Alapítvány vezetője, Dr Németh Krisztina vezet magánpraxist is a Határ úti metró környékén. Hívd fel az alapítványt s kérd el az ő számát. Nekem sokat segített, csak borzasztó drága :/
2022. febr. 20. 10:03
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!