Több ismerőstől hallom mostanában az elvárást, amikor találkozom velük, hogy zárjuk ki a témából a koronavírust. De mennyire lehetséges ez?
Tehát, hogy ne beszéljünk a vírusról, mert elegük van már belőle, akár mert vesztettek el miatta valakit vagy valamit, vagy csak szimplán besokalltak attól, hogy a média ennyire nyomatja. De ez mégis mennyire lehetséges? Ha nosztalgiázunk, régi dolgokról beszélgetünk, akkor nyilván nem téma. De ha például a jövőbeli tervekről beszélünk (például rendezvényre látogatás), akkor akaratlanul is szóba kerül. Vagy ha a nyaralási tervekről. Meg én például vendéglátóiparban dolgozom, így ha a munkáról esik szó, akaratlanul is megemlítem, ha a közelmúltról vagy az őszi eshetőségekről esik szó. Lehetséges 100%-ban kizárni a beszédtémákból? Nem hiszem. És amúgyis, 1 szónak is 100 vége, ha görcsösen kerülni akarsz egy témát egy többórás találka alatt, már csak azért is szóba fog kerülni. De mostanában egyre többször kapom, hogy "Hagyjuk már a vírust! Ne beszéljünk róla!".
Szerintetek? Ti hogy látjátok?
" 1 szónak is 100 vége "
Pont fordítva Kérdező! :)
100 szónak is 1 a vége.
14: Az már régesrég volt, már több, mint 15 éve nem találkozgatok avval a társasággal. A mostani társaságomban csak a vírus kapcsán fordul elő, amiről a kérdésem szól.
15: Bárhogy is nézzük, a rák meg a klímaváltozás miatt nem korlátozzák le az utazásokat, nem zárják be a sportlétesítményeket, nem maradnak el rendezvények, filmbemutatók és ilyesmi.
#16 tény hogy kisebb körülöttük a hiszti, de majd fogsz nagy szemeket mereszeni mikor pl. a Maldív szegeteki utazások lekerülnek az irodák kínálatából. Csak hogy egy nem túl szélsőséges példát említsek.
Te egyébként mikor is voltál utoljára kint a tavon korcsolyázni? És Budapest környékén szánkózni? Nyilván idén is volt hó, csak én aznap épp dolgoztam. De viccet félretéve, mikor eldurvulnak a dolgok, kisebb problémád is nagyobb lesz mint hogy csúszik 1 évet a filmek premierje meg elmarad pár koncert.
Mondanán hogy majd ha tömegesen halnak meg bőrrákban... De ugye már eleve tömegesen halnak meg rákban, kb minden harmadik ember. Szerinted emiatt hány zenemű, rendezvény, film nem született meg? Mit fogst vajon szólni akkor, mikor már nem mehetsz ki at utcára délben, mivel vagy hőgutát, vagy bőrrákot kapsz?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!