Több ismerőstől hallom mostanában az elvárást, amikor találkozom velük, hogy zárjuk ki a témából a koronavírust. De mennyire lehetséges ez?
Tehát, hogy ne beszéljünk a vírusról, mert elegük van már belőle, akár mert vesztettek el miatta valakit vagy valamit, vagy csak szimplán besokalltak attól, hogy a média ennyire nyomatja. De ez mégis mennyire lehetséges? Ha nosztalgiázunk, régi dolgokról beszélgetünk, akkor nyilván nem téma. De ha például a jövőbeli tervekről beszélünk (például rendezvényre látogatás), akkor akaratlanul is szóba kerül. Vagy ha a nyaralási tervekről. Meg én például vendéglátóiparban dolgozom, így ha a munkáról esik szó, akaratlanul is megemlítem, ha a közelmúltról vagy az őszi eshetőségekről esik szó. Lehetséges 100%-ban kizárni a beszédtémákból? Nem hiszem. És amúgyis, 1 szónak is 100 vége, ha görcsösen kerülni akarsz egy témát egy többórás találka alatt, már csak azért is szóba fog kerülni. De mostanában egyre többször kapom, hogy "Hagyjuk már a vírust! Ne beszéljünk róla!".
Szerintetek? Ti hogy látjátok?
Én úgy vagyok vele, hogy az nem baj, ha valaki megemlíti, mert érinti a témát, amiről éppen beszélünk, nyugodtan lehet belőle néhány mondat is, de unom, hogy folyamat panaszkodunk miatta, hogy folyton fő témává válik egy beszélgetésben.
Azaz nem úgy értem, mikor azt mondom, hogy nem akarok róla beszélni, hogy szóba se hozd, hallani sem akarok róla, hanem, hogy már kibeszéltük, hogy rossz milliószor mindenkivel, meg hogy mennyire jobb volt előtte és zavar, hogy újra meg újra ide lyukadunk ki. De ha mondjuk arról beszélsz, hogy mégy külföldre és kell a teszt, ezért voltál, majd utána elkezdünk arról beszélni, hogy mennyi ideig leszel ott, miket fogsz megnézni, miért pont oda utazol, stb. Akkor nekem ez így oké.
Miért "nem hasznos" a válaszom egy "Ti hogy látjátok?" kérdésre? Leírtam, hogy én hogyan látom, ez miért irreleváns/offtopic?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!