Hogyan kezeled elegánsan, ha valamiről "népszerűtlen véleményed" van?
Például a mostani törvényhozás kapcsán többször felmerül ugye a meleg kérdés, az egész LMBTQ közösség támogatása. Tini korom folyamán megpróbáltam egy ultra liberális, mindenkit el kell fogadni féle gondolkodásmódot magamra erőszakolni, de bevallom, nem megy. Nincs semmi bajom a melegekkel, de nem gondolom, hogy a homoszexualitás normális. A transzneműeket és a non binary elképzeléseket egyszerűen nem tudom hova tenni, abszolút nem tudom megérteni, borzasztó idegen tőlem. Ne értsetek félre, nem hőzöngök soha, nem buz.zok senkit, nem hangoztatom sehol, hogy ez abnormális - éppen ellenkezőleg, társaságban soha nem beszélek a véleményemről, ha esetleg ez a téma jön elő, mert nem szeretnék senkit megbántani vele, illetve vitatkozni sem.
A másik példa a vallálosság. Manapság nem "divat", az emberek nagyrésze nem vallásos, ezerrel megy a valláskárosult!! mesekönyvben hiszel!! szöveg mindenhol. Én szoktam templomba járni, a húsvéti böjtöt meg szoktam tartani, mert egyszerűen jót tesz a lelkemnek, de nem akarok megtéríteni senkit, nem erőszakoskodom, hogy márpedig mindenkinek templomba kellene járni, mert különben pokolra jut, hanem éppen ellenkezőleg, ezzel a témával kapcsolatban szintén nem szoktam mondani semmit.
Tehát a kérdés: ha van egy téma, amivel kapcsolatban a véleményed unpopular opinionnak számít, te hogyan kezeled kulturáltan? Tapasztalatom szerint az emberek nagy része abszolút nem tudja elfogadni, ha valakinek a véleménye nem egyezik az övével, de szerintem az sem teljesen jó megoldás, hogy ilyenkor csak hallgatok.
Ha feljön témának, kulturáltan elmondod, ha nem, akkor csöndben vagy.
Nekem is van véleményem, szerintem a férfiak buták és ostobák, de hát heló, ez az én véleményem, nem bántok senkit, nem megyek férfiaknak neki az utcán, nem vagyok férfigyűlölő se, sőt, én kifejezetten szeretem a férfiak kultúráját, mert hát tizenévesen több focimeccsetis megnéztem és pár sört is legurítottam, sőt, egyetemen, mikor sokan laktunk egy albérletben éltem mocsokban is.
Vállalom a felelősséget a véleményemért. Nem érdekel, ha valakinek nem tetszik. Viszont nem osztom meg úton, útfélen. Tehát jó okkal osztom meg, normális vitakultúrám van és hidegen hagy, ha nem fognak szeretni emiatt. Én például nagyon szeretem Izraelt, éltem kint, ismerem az ország történelmét, kultúráját, egy kicsit a nyelvet is. Igyekszem nem vitákba keveredni erről, de ha szóba kerül, nem szégyellem, hogy így gondolom. Mondjuk liberálisként nem vagyok oda a konzervatív izraeli kormányzásért, ahogy a fidesz kormányzását sem szeretem. De ahogy az én népem sem egyenlő a fidesszel, ők sem Netanjehuval és a konzikkal.
Na, ez eléggé unpopular vélemény szerinted? :-)
Csak az elejét olvastam a.kérdésnek.
Te is kijelented, hogy nem tudod hova tenni. Számodra még idegen, ismeretlen, túl távoli ez az egész. Ez nem baj, nem kell foglalkozni vele.
Neked erről nincs véleményed, mert mincs elég tudásod. Ezt így kéne kezelni. Mond, hogy neked még sokat kéne gondolkodni, hogy véleményre juthass.
Én úgy szoktam kezelni, hogy óvatosan nyitogatom az embereket. Olyan formában adom elő, ami még befogadható számára. Pl neked se kezdeném el magyarázni spirituális oldalról az elme felépítését, és hogy hogy működik annak az elméje, aki nonbinarinak érzi magát, mert nem a te szinted. Még nem tartasz ott.
De ez normális. Mindenki máshol tart mindenben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!