Kezdőoldal » Emberek » Társasági élet » Magyar goth közösséget hol...

Magyar goth közösséget hol lehet találni?

Figyelt kérdés
Nagyon rég voltam már goth bulikban, aki ismerősöm volt, megszakadt a kapcsolat vagy már nem jár sehová, de szeretnék újra ismerősöket, akikkel lehet dumálni, meg eljárni ha végre nyitnak a helyek. Ötletek, hogy hol keresgéljek?

2021. máj. 10. 19:03
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:
2021. máj. 11. 04:50
 12/26 anonim ***** válasza:

"csak megszakadt a kapcsolat a régi ismerőseimmel és jó lenne újakat találni."

Ezzel mondjuk én is így vagyok.

#4-es voltam.

2021. máj. 11. 06:46
 13/26 anonim ***** válasza:
16%
Sehol. Totálisan halott. Itt-ott találni még lassan húszas éveiket taposó, üresfejű és egymás haját tépő pózer "modell/művész/blogger" lánykákat, de gondolom nem arra a részére gondoltál.:D
2021. máj. 16. 22:10
 14/26 anonim ***** válasza:
71%

Szerintem nem halott, csak baromi kevés lett a szubkultúrában jelenlévő ember.

Amúgy olyan szuper hogy látatlanban üresfejűzől és pózerezel le egy halom embert kedves utorsó valaszoló! Az én ismerőseim barátaim teljesen jó fej emberek és lehet több számodra trúnak itélt zenét hallgatnak mint te magad.

Na mindegy szerintem a bárminemű sérelmedet, sérelmeidet ne ismeretlen emberekre vetítsd hanem inkább magadban dolgozzál rajtuk.

Tudod ki pózerezik a legjobban és leghamgosabban? az aki bizonytalan a saját szubkultúra beli státuszában és identitásában. Aki magabiztosan az ami azt nem érdekli, hogy más mit mond magára vagy mit csinál. Max magában elkönyveli hülyének az illetőt de nem feltétlen a szubkultúra függvényében.

De hogy a kérdésre is valaszoljak, az O utcában pesten volt kb még egy éve egy klubb ahol voltak goth estek, bulik. Na meg ott van a fekete zaj is. Téli zaj, nyári zaj mind egyformán tök jó.

Meg setleg az Ogt-is ha valamikor újra megrendezik.

Na meg neten is lehet ismerkedni van néhány goth tematikájú csoport ami még mindig él.

2021. máj. 17. 07:05
 15/26 anonim ***** válasza:
33%

Honnan tudod hogy látatlanból?:D Nem áll célomban vitázni, de hangnemed illetően te vagy az egyetlen aki itt sérelmekkel küzd.:D Killstarba öntött, feketében és ogt-re járó metalos plázapicsák nekem nem goth közösség, kiírhatják felőlem százszor is, hogy hessteg gothgoth.:D

A Zaj pedig valóban ott van zeneileg, de az sem közösség, hanem mini fesztivál.:D

Szerintem annyira kár már ezt az egészet erőltetni. És valóban hogy vannak országszerte elvétve gothok, akiknek jelenléte nem a 24/7-ben folyó önigazolásból és magamutogatásból áll, de mivel olyan egyéneket és klikkeket mint a lenti linkben már nem látni, részemről a közösség halott és a helyét átvette egyfajta nárcisztikus kultúra. Ez pedig rég nem arról szól, hogy érezzük jól magunkat, hanem hogy kiposztolom milyen hihetetlenül k elvont és kreatív vagyok, közben tucat az összes.:D Öreg vagyok én már ahhoz.:d https://www.youtube.com/watch?v=Uv6Sxh1hi7w

2021. máj. 17. 21:57
 16/26 anonim ***** válasza:
71%

Nem küzdök sérelmekkel csak eléggé inkorrektnek érzem a folytonos pózerezést. Sosem értettem ezt a nagy true vagyok a többi meg egy pózer szar felfogást. Mert ennek a nagyja szerintem általánosításból fakad. Ja és attól még hogy valaki nem csak DIY cuccokban jár hanem valami dark márka ruháit hordja még nem von le semmit sem az emberi értékeiből. Sosem értettem ezt a nagy acsarkodást a turis/diyes emberek és a darkshopokból öltözködők között. Ha szerinted a zaj csak egy szimpla mini fesztivál ám legyen nekem tök mindegy. Szerintem elég erősen közösség építő és sok barátommal szoktam oda járni sok ismerősömmel is ott találkozom és sok érdekes embert ismertem már meg a zaj kapcsán. Ezzel szerintem nem csak én vagyok így.

szerintem veszélyes a saját kis normalításnak vélt burkodat rávetíteni másokra.. . mert így csak csalódni fogsz, és a elitizmus baromi idegesítő tud lenni, és több nárcisztikus vonást tud tartogatni mint az ha valaki 0-24-ben extrém külsőséges módon önmegvalósít. Fogad el változik ez a szubkultúra is az idő múlásával másrészt mivel régen népszerűbb volt több volt az időszakosan jelenlévő tag aki lehet ugyan olyan felszínes volt mint amilyenek szerinted a mostani "killstaros metalos plázapicsák".

Amúgy volt ismerősöm aki ugyan ilyen elitistán tolta közben tök gyerekes volt a gondolkozása és sokkal nevetségesebb volt mint az általa leszólt lányok akikre titkon irigykedet mert ő egy nőietlen folyamatosan identítás kríziselő kistini volt, de azért játszotta az agyát a semmire.

2021. máj. 17. 22:44
 17/26 anonim ***** válasza:
100%

Kedves elitista társunk!

Én vagyok az, akinek a kommentjére egy másik kérdés alatt azt írtad, hogy “igazi, trú goth vagyok” (természetesen iróniával értetted), mert fel tudtam sorolni a 3 legnépszerűbb bandát.

Csak úgy megjegyzem, nyugodt lehetsz, természetesen ismerek és hallgatok ennél jóval többet is. Biztos vagyok benne, ha 3 kevésbé népszerű előadót írtam volna, akkor biztos azt mondtad volna, hogy azok nem is igazi gothok, mert csak majmolták az élvonalbeliek hangzásvilágát.

Én legalább Sisters-t soroltam, és nem vagyok abban a hitben, mint nagyon sok “gothocska”, aki abban a hitben van, hogy Manson meg az Evanescence aztán nagyon goth… 😕

Attól még, hogy jóval fiatalabb lehetek nálad, ugyanolyan rakás sz@rnak gondolom ezt a mai ‘gót “stílust”’ (🤢🤦🏻‍♀️), meg a pózerkedést, mint te.

Ugyanúgy tisztelem és őszintén kedvelem ezt a zenei világot, és remélem, hogy 40-60 évesen én is legalább ennyire felvilágosult.

Viszont aki tényleg ezt a zenei világot érzi magáénak, de még csak ismerkedik vele, csak még egy kis időre van szüksége, hogy megismerje a teljes palettát, ne vegyük már el a kedvét, és ne pózerezzük le már rögtön az első kanyarban. Hogy esett volna, ha évtizedekkel ezelőtt, amikor még te voltál ebben a cipőben, mindezt neked címezték volna?

2021. máj. 18. 08:22
 18/26 anonim ***** válasza:
72%
Egyébként meg könnyen lehet, hogy az a pár Killstaros blogger lányka többet tesz a szubkultúra új generációjáért, mint azok, akik elzárkóznak a saját elérhetetlen márványtornyukba, és csak másokat lealacsonyítani jönnek ki onnan.
2021. máj. 18. 08:41
 19/26 anonim ***** válasza:
0%

Chill bro. Nem vagyok elitista, mivel goth sem vagyok.:D A zenét viszont még mindig szeretem. Amúgy is annyira gyerekes ez a buzzword dobálás.

Szerintem az a legnagyobb gond, hogy hihetetlenül unalmas emberek vagytok az esetek többségében, ezért próbáltok mindent beleerőszakolni a "goth" dobozkába, ami személyiségetek részét képzi és mivel imádjátok és foggal körömmel ki akarjátok harcolni az emberek figyelmét és csodálatát olyan jelzőket aggattok magatokra, amiket elvontnak tartotok és ami nem is illik rátok. Ha pedig valaki nem csodál hanem kritizál, jön egyből a sírás és elitistázás, mert nagyon törékeny az identitásotok.

És azt sem mondtam, hogy ezek a lányok csúnyák vagy hogy csak a diy cool. Viszont amikor egy ruházkodási stílus és elvont(nak vélt) ízlés képzi az egész személyiséged az már önmagában is önámítás és feltűnési viszketegség. Abból is látszik mennyire vérig vagy sértődve egy random anon szavai miatt a gyiken, hogy szavakat adsz a számba hogy aztán jobb embernek érezd magad.:D

A többire már lusta vagyok reagálni.:D

2021. máj. 18. 17:08
 20/26 anonim ***** válasza:
84%

Hahh jó vicces vagy. Megint csak látatlanban dobálózol a hülyeségekkel. Sosem mondtam vagy használtam magamra a goth jelzőt mert nem szeretem magamat bárminek is beskatulyázni attól függetlenül sem hogy a kedvenc zenéim többsége ehhez az érához kapcsolódik (vicces mert művészeti egyetemre járok lassan 10 éve végzek aktív alkotói tevékenységet de még művésznek sem vagyok hajlandó aposztrofálni magamat mert nem szeretem az ehhez kapcsolódó sztereotípiákat és szerep válalásokat). Nem tudsz rólam és az utánam lévő válaszolóról sem semmit de azért pofázol a semmiről...elég szánalomgyáros hozzá állás.

Bocs hogy nevén nevezem azt amit csinálsz mert ez bizony elitizmus. És nem muszáj az elitizmushoz feltétlenül a szubkultúra tagjának lenni. A saját kis fantazmagóriádat vetíted ki rengeteg emberre ami szerintem inkorrekt és baromira nem fair. Látom betalált a saját identításod bizonytalanságára való rávilágítás mert azóta ezzel próbálsz visszavágni sikertelenül. Bocsesz, hogy annonimként is ki szeretnék állni amellett, hogy nem halott ez a szubkúltúra és, hogy nem kell valakit leírni csak azért mert gothnak vallja magát és gothként öltözködik. Mert lehet, hogy ugyan úgy rajong azokért a zenékért mint a szubkultúra virágzásában az akkori fiatalok.

Másrészt ez nem csak zenei szubkultúra. A zene képzi a legnagyobb magját de külön irodalmi hanggal és sajátos elemekből felépülő vizualitással rendelkezik.

De mindegy most már látom totál felesleges ilyen korlátolt emberre pazarolni az időmet, meg a billentyűzetet koptatni.

2021. máj. 18. 18:18
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!