Miért lett manapság ennyire divat mások feljelentése?
Persze itt most nem konkrét károkozás miatt (lopás, rongálás) miatti feljelentésre gondolok.
Hanem Pl.: ha egy nagyobb társaságba elszólnám magam hogy lejárt az autón a műszaki, de még nem tudtam elintézni, ezért így járok vele, sokan kapva kapnának az alkalmon és már jelentenék is be..
Holott régebben ez egyáltalán nem volt divat, sőt régen (20-30éve) ha valaki "jelentgetett" azt akkor ki és nézték az adott településen. Vidéken szinte minden második ember főzte otthon a pálinkát, nagyon sokan tudták is a másikról mégsem jelentgették egymást.
Mert manapág divat a széthúzás mint a politikában kb.
Mindenért jelentgetik egymást mert ezt hozta az új kor, már nincs az h kiállsz magadért, verekszel egyet aztán jónapot, egyből rendőrség, látlelet,stb.
Ahova én jártam suli vidéken ott hetente volt verekedés a suli mellett, körbe áltuk a srácokat és nyomták, majd szétmentek és mindenki ment a dolgára, mint egy reggeli cigi, kv kb, ugyan ez egy "elit" iskolánál, már tanári feljelentéssel mert nem figyeltek a gyerekre iskolaidőben, középiskolában... röhej.
Régebben is divat volt.
Úgy hívtak őket, hogy besúgók!
Ez mindig is "divat" volt nem csak most. Az irígységért, rosszindulatért sajnos nem kell a szomszédba menni, eléggé jellemző ránk :(
Ide kívánkozó vicc: névtelen levelet írni aljasság, ezért mindig aláírom valaki nevét :D
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!