Kezdőoldal » Emberek » Társasági élet » Miért lett manapság ennyire...

Miért lett manapság ennyire divat mások feljelentése?

Figyelt kérdés

Persze itt most nem konkrét károkozás miatt (lopás, rongálás) miatti feljelentésre gondolok.

Hanem Pl.: ha egy nagyobb társaságba elszólnám magam hogy lejárt az autón a műszaki, de még nem tudtam elintézni, ezért így járok vele, sokan kapva kapnának az alkalmon és már jelentenék is be..

Holott régebben ez egyáltalán nem volt divat, sőt régen (20-30éve) ha valaki "jelentgetett" azt akkor ki és nézték az adott településen. Vidéken szinte minden második ember főzte otthon a pálinkát, nagyon sokan tudták is a másikról mégsem jelentgették egymást.

2021. febr. 5. 07:38
 1/7 A kérdező kommentje:
*is
2021. febr. 5. 07:38
 2/7 anonim ***** válasza:
83%

Mert manapág divat a széthúzás mint a politikában kb.

Mindenért jelentgetik egymást mert ezt hozta az új kor, már nincs az h kiállsz magadért, verekszel egyet aztán jónapot, egyből rendőrség, látlelet,stb.

Ahova én jártam suli vidéken ott hetente volt verekedés a suli mellett, körbe áltuk a srácokat és nyomták, majd szétmentek és mindenki ment a dolgára, mint egy reggeli cigi, kv kb, ugyan ez egy "elit" iskolánál, már tanári feljelentéssel mert nem figyeltek a gyerekre iskolaidőben, középiskolában... röhej.

2021. febr. 5. 07:46
 3/7 anonim ***** válasza:
100%
Állítólag a németeknél is eléggé divatos dolog feljelentgetni a másikat (pl.: ránézel a német gyerekére a játszótéren és ezért jelent fel - igaz történet), biztos azért, mert olcsóbb lesz a tej nekik. Ami undorító dolog, feltéve, ha tényleg ilyen piti dolgok vannak a háttérben, amiket írtál. Én különben akkor is elítélem a feljelentgetést, ha egy személyes ügy van a középpontban (már csak azért is, mert ilyenre még a bíróság se talál megoldást sokszor). Az ilyen feljelenteni szerető embereket én már csak spiclivérűeknek, kopóvérűeknek, és patkányvérűeknek nevezek. Sokszor nehéz őket felismerni egyből, de aki túlzott szabálykövető, kötekedő, sértődékeny és túlságosan gátlásos, abban lapulhatnak kopóvérű jellemek. Sokszor meg se mondják előre, hogy fel fognak jelenteni, egyszerűen csak sunyin megteszik. Akik viszont nyíltan hangoztatják a feljelentést, azok az esetek 2/3-adában nem teszik meg. Legalábbis én ezt tapasztaltam az ilyen emberekben, de sokszor tényleg nem lehet megmondani, hogy ki az, aki hajlamos ilyesmire. Én is sokszor pont emiatt vagyok már óvatosabb az emberekkel, mert tényleg semmiségekért be tudnak jelenteni. Face Papi-val is volt egyszer, hogy egy videója miatt egy néző bejelentette őt valami horgászszövetség fejének (aki végül feljelentette), mert engedély nélkül fogott ki 2 halat, vagy valami ilyesmi történt, már nem emlékszem pontosan. Én különben csak végső esetben jelentenék fel bárkit is, amiben tényleg csak a rendőrség tudna segíteni. Egyéb esetben felesleges konfliktuskeltő, stresszteremtő, időpocsékoló, tevékenységnek tartom.
2021. febr. 5. 07:57
 4/7 anonim ***** válasza:
100%

Régebben is divat volt.

Úgy hívtak őket, hogy besúgók!

2021. febr. 5. 07:57
 5/7 anonim ***** válasza:
100%
Ausztriában is kb mindenért jelentgetik fel egymást az emberek, nem csak Magyarországon.
2021. febr. 5. 08:31
 6/7 anonim ***** válasza:

Ez mindig is "divat" volt nem csak most. Az irígységért, rosszindulatért sajnos nem kell a szomszédba menni, eléggé jellemző ránk :(

Ide kívánkozó vicc: névtelen levelet írni aljasság, ezért mindig aláírom valaki nevét :D

2021. febr. 5. 10:48
 7/7 anonim ***** válasza:
100%
Mert patkányok az emberek nagy része,főleg a magyarok(ennél csak a cigányok rosszabbak,mert azok az igazi élősködők).A németeknél nincs ennyi jelentgető(8évig dolgoztam ott),sokkal elfogadóbbak,egyenesebbek a magyaroknál.
2021. febr. 5. 13:30

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!