A szép embereket is kiközösítik?
Hogyne.
Mikor kezdtem a mesterképzést, egy olyan csapathoz csapódtam, ami elsőre kedvesnek tűnt, de mindegyik újdonsült "barátom" ott elhízott volt, sokszor igénytelenül jártak, zsíros hajjal, csomó bőrhibával, az arcberendezése sem volt mindenkinek kifejezetten esztétikus, bár arról senki sem tehet. Finoman szólva megvolt a kontraszt köztem és köztük: az én alakomon látszik a 20 éves sportmúlt és egyébként is, nem viselnék el magamon amúgy sem akkora fölösleget, sem azt, hogy zsíros legyen a hajam napokon keresztül, sem azt, hogy szájszagom legyen rendszeresen, sem azt, hogy a gennyedző pattanásaim tetején összecsomósodjon az alapozó meg a púder. De ezek egy barátságban nem fontosak. Egy barát nem csámcsog ilyeneken, hanem ha úgy van, segít megoldani a problémát. Gondoltam én. Aztán kiderült, hogy a belsőjükhöz képest külsőre még egész szépek.
Volt egy feladatunk együtt, adatokat kellett felvenni, elemezni és jelentést írni belőle. Senki sem értett a statisztikához a csapatban annyira, így elvállaltam, gondoltam legalább nem kell annyit írnom.
Megbeszéltük a munkaidőm közepére egy találkozót jobb híján, amire én fel is készültem, mondtam is, hogy 2 órám van megvitatni, bocsi, erre odamegyek és vagyunk ketten. Eltelt egy óra, megérkeztek, kiderült, hogy a felvett adatok 6 különböző fájlban vannak, pedig kértem, hogy legalább ezen legyünk túl. Végül valamit összedobtam és visszasiettem dolgozni.
Este szóvátettem üzenetben, hogy ezt nem így kellett volna, erre a fejemhez vágtak mindent amit csak lehetett, hogy milyen leszarom ember vagyok, ellógom a feladatot, képzeljem el, ők is dolgoznak... Végül bocsánatot kértem, de nem jött válasz. Másnap már nem köszöntek. Mikor egyikük az előttem lévő sorban ült, akkor láttam, hogy csináltak új csoportot nélkülem.
Na, onnantól fogva egyedül vagyok. És a csoportos feladat leadásából is ki akartak zárni... Úgy kellett bemutatnom külön a dolgaimat, hogy én igenis dolgoztam vele sokat és megírom egyedül is a jelentést, csak ne buktassanak meg.
Aztán eltelt egy vizsgaidőszak és még mindig ez ment. Allergiás vagyok és emiatt gyakran fújtam az orrom tavasszal. A mögöttem lévő sorból hallgattam, ahogy sziszegnek, hogy milyen undorító vagyok, ahogy a taknyos zsepijeimmel ülök a pad szélén. Áldás volt a távoktatás, baromi kellemetlenül éreztem magam ott, főleg, hogy mindenkinek megvolt a helye, a baráti köre, csak nekem nem.
Pedig máshol ez sosem okozott problémát. Vannak körök, ahol ez nem megy...
Egyébként ismerek embert, aki gyönyörű (számomra), de annyira zárkózott, hogy sehova nem tud beilleszkedni. Mindenkinek ignorálja a közeledését, ha hívják valahova, nemet mond, ha el is jön, csak elül a sarokban és olvas. Nagyon nehéz vele megtalálni a közös hangot, pedig szép. De a legtöbb közösség kilöki, mert nagyon kínlódós vele barátkozni.
pont, hogy a szép embereket közösítik ki, a saját nemén belül rengeteg irigye van, a másik nemből meg sokan pályáznak rá, ha ezeket meg ignorálja, halálos ellenséggé válik.
Szóval a szépség sok esetben inkább hátrány.
De hát ilyen világot élünk, le kell süllyedni egy szintre, hogy elfogadjanak.
Suliban én sem nagyon láttam ilyet, mert ott inkább az a menő, aki sok srácnak tetszik, ill. hangadó... ez leginkább a szép lányok közül lesz, vagy ha nem szép, akkor legalább k...s.
Olyan eseteket el tudok képzelni, ahol van vmi a szép lányon, amibe könnyen bele lehet kötni, pl. bőrszín, vallás, szegénység, testszag.
Felnőtt társaságokban látok inkább ilyet, amikor mondjuk egy munkahelyre ilyen tipikus életunt, frusztrált, nem túl szép nők közé bekerül egy szép, fiatal példány, főleg ha az ott dolgozó férfiak elkezdenek körülötte lebzselni. Akkor jön minden ilyesmi, hogy felszopta magát, biztos k...a, felszínes, túlcicomázza magát, buta...
(nem minden női munkaközösségben van ilyen azért, nem a többség ennyire degenerált)
Szépségversenyt nyert emberek is lehetnek köcsögög,gyökerek.
És ha valaki márpedig gyökér,akkor kiközösítik.
Biztos van ilyen, de nem jellemző, hogy a szép embereket kiközösítenék. Talán, csak a lánybandákból a többi irigy lány.
A helyes srácokat görbe ugrálják a lányok. A szép lányokat a srácok. Nem hiszem, hogy ez kiközösítést jelent.
#9: Nem csak agyba-főbe nyomulásról van szó, hanem szimplán arról, hogy a jobb kinézetű emberekhez jobb tulajdonságokat társítanak az emberek az előítéleteikkel.
Érdemes amúgy megfigyelni bárhol társaságokat. A szép emberek mindig szóhoz jutnak és vannak körülöttük.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!