Kezdőoldal » Emberek » Társasági élet » Arra miért nem gondol senki...

Arra miért nem gondol senki ebben a kib*szott elvárásokkal teli világban, hogy az önbizalom hiányos emberek egy-kettőre összeroppannak a súly alatt?

Figyelt kérdés
A kutyát se érdekli, hogy mi van pl. az LMBT+ emberekkel vagy a magamutogatós tinédzserekkel. Miért nem foglalkoznak azok a k*rva nagyokosok ott fent inkább az olyan emberekkel, akik a társadalom legalján vannak? És akkor ne a világ legyen a hibás... Hanem nyilván én, aki a rossz neveléstől szerteszét szakad, hogy megéljen valahogy ezen a Földön. Nyilván egyszerűbb belehápogni két fiú/lány szerelmi életébe, mint abba, hogy esetleg egy szerencsétlen emberen segíteni. Nem iszunk kólát többet, mert két fiú egymásra mosolyog egy k*rva plakáton, de az már derogál, hogy tisztességesen ellásunk egy rászorulót. Legyen a parlament tetőtől talpig színarany és az senkit ne érdekeljen, hogy más az utcán éhezik. Gratulálok! Ezt már hívhatjuk fejlődésnek... Vagy nem.
2020. okt. 4. 20:24
1 2 3 4 5
 21/50 A kérdező kommentje:
19. Elmondod nekem, hogy a jó Istenbe köszönheti magának, HA EGYSZERŰEN AZ AGYKAPACITÁSA NEM VISZI TÖBBRE? Például mit csinál az ember, ha lát egy piás egyént egy buszmegállóban káromkodni? Levideózza és röhög rajta, ahelyett, hogy valami apró kis dologgal segítene neki, beszélgetne vele vagy csak simán elmenne mellette. Még poénból lökjük is fel, hátha elgurul a Dunáig. Elvárások és előítéletek. Ez lett a mai társadalom.
2020. okt. 4. 21:12
 22/50 A kérdező kommentje:
18. Ennek még ne örülj!
2020. okt. 4. 21:13
 23/50 anonim ***** válasza:

#21: Szerinted, ha az agya arra képes, hogy egy alkoholista senki legyen, akkor mit kellene rajta a segíteni? Hiába íratnád be egy egyetemre, adnál neki lakhatást, élelmet. Nem lenne belőle semmi, mert az agya ennyire képes, ahogy te is írod.

Minden alkoholista, drogos és hasonló saját döntésőből lett ilyen. Szóval nem nyavajogni kell, hogy nem segít rajta senki (egyébként segítene, ha akarná és hagyná, hogy segítsenek rajta).

Sokkal inkább érdemli meg a segítséget az, aki tart valahova és van értelme a segítségbe fektetni, mert lehet pozitív hozadéka társadalmi szinten.

(ösztöndíjak, kedvezményes hitelek stb stb)

2020. okt. 4. 21:18
 24/50 A kérdező kommentje:
23. És szerinted, aki amúgy is egy értelmes ember, az nem tenné meg önerőből? ÉS SZERINTED, aki már függője lett a piának vagy a drognak, az tudja, mit csinál? Ha valakit gyerekkorában vernek a szülei, és amúgy sem egy okos gyerek, az tehet róla, hogy azzal a kevés intelligenciájával később egy senki lesz? A másik ilyen "kedvencem", hogy a gyilkosok halálbüntetést érdemelnek. De könyörgöm, egy ÉPPESZŰ EMBER NEM ŐL! Az előítélet az megint játszik...
2020. okt. 4. 21:25
 25/50 anonim ***** válasza:
100%

Tudsz is írni valami gyakorlati dolgot, amit szeretnél vagy csak az önsajnáltatás megy?

Senki nem kényszerít egy függőt se arra, hogy tönkretegye magát bármilyen károsító szerrel, de megnyugtatlak, vannak elvonó kúrák, vannak terápiák, vannak foglalkozások számukra, ha változtatni akarnak. Ezeken kívül mit szeretnél?

Aki előre megfontol szándékkal megöl valakit, az igenis büntetést érdemel. Vagy ha megölnék a barátomat, mosolyogva paskoljam meg a gyilkos vállát, hogy jaj szegényke nem tudja mit csinál? Nem, aki ilyet tesz, az felőlem lógjon. A gyilkosság amúgy is ostoba példa részedről, mert ha kicsit is képben lennél a dologgal, tudnád, hogy az önvédelemből és hirtelen felindulásból elkövetett gyilkosságokra sokkal enyhébb a büntetés, előbbi esetében hallottam olyanról, hogy nem is volt. Egyébként nincs mitől tartanod, a nyugati világrészen nincs halálbüntetés.

2020. okt. 4. 21:32
 26/50 anonim ***** válasza:
100%

Hőbörgésből ötös vagy.

Most mégis mit vársz? Az állam szüntesse meg az összes iskolát és kórházat, mert sok pénzbe kerül és a megspórolt pénzből ápolgassa a lecsúszott embereket? Természetesen senki se akadályoz meg téged abban, hogy a saját pénzedből segíts a rászorulókon. Én személy szerint soha nem adakozom pénz, viszont 45-szeres önkéntes véradó vagyok.

Ha nem tetszik az állam működése jogodban van elhagyni az országot. Hidd el nem lenne szegényebb nélküled kis hazánk!

A rászorulók alapellátása nem mondom, hogy tökéletes, de valamilyen szinten működik. Van hajléktalan szálló, néha ingyenes ételosztás, egészségügyi ellátás...

2020. okt. 4. 21:38
 27/50 A kérdező kommentje:

25. Még azért sem fogok konkrét dolgot írni, nehogy azt is önsajnálatnak vedd. Legyen elég az önbizalom hiány.

Elvonó van annak, aki meg is tudja fizetni egyedül.

Azt nem mondtam, hogy a törvény szerint érdemel halálbüntetést, az emberek önző vágyaira gondoltam. Miért, ha halálra ítéled a másikat, a barátodat vissza fogja hozni? Nem hiszem.

2020. okt. 4. 21:41
 28/50 anonim ***** válasza:
100%

Ha alkoholra volt pénz... Ismételten senki nem kényszerítette őket arra, hogy ezt az utat választották, de ha már így tettek, akkor felelősséget kell vállalniuk a döntéseikért.

Nem, jobbnak tartanám, ha az összes bűnözőt mezőkön, bányákban dolgoztatnék, mert akkor legalább lenne valami hasznuk. Mert az nem igazságszolgáltatás, hogy életeket tettek tönkre és egy fűtött, jól ellátott helyen csücsülnek.

2020. okt. 4. 21:43
 29/50 anonim ***** válasza:
100%

"ÉS SZERINTED, aki már függője lett a piának vagy a drognak, az tudja, mit csinál?"

És kényszerítette bárki, hogy drogozzon?

2020. okt. 4. 21:49
 30/50 A kérdező kommentje:
26. Hogy tudsz ilyen felfogással élni XD? Nem azt mondtam, hogy bontsanak le minden iskolát meg kórházat. Mindenki végezze a dolgát, de kérdem én... Hogy tudja egy politikus úgy lehajtania a fejét a puha párnájára, hogy pár kilométerrel arrébb valaki nyomorog a hidegben, mert még egy egyszerű polgár is belerúg, mert miért ne? Azt sem mondtam, hogy az országgal van a bajom, hanem az egész világgal. De beszélek itt össze-vissza. Rengetek kisfilm van az interneten, ami jól megmutatja azt, hogy van a tehetetlen ember és van az, aki ráköp még egyet, mert "úgy is csak egy büdös naplopó". Vagy inkább mentálisan beteg és nem tudja, hogyan lehetne jobb élete.
2020. okt. 4. 21:52
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!