Miért volt hiányos a társasági életem?
Azt tudom , hogy igencsak feszült légkörből jövök ,apám verbálisan agresszív és mindig éreztette , hogy fizikailag erősebb volt.
Voltak legjobb barátaim , de egyszer korházba kerültem pont iskolakezdésnél és egyedül ültem a padban onnantól nincs legjobb barátom. Egész életemben igyekeztem visszavonulni és immunissá válni az érzelmi zsarolásra. Valódszínűleg emiatt? Vagy csak egy védekezés volt? Vagy azért mert a szüleim is ritkán szocializàlódtak és ez a példám?
Igen, ez miatt. Az határozza meg a szocializációs képességed, amit leírtál. Hát így baromi nehéz barátkozni, ha ezt tapssztaltad.
Én régen sokat gépeztem, nem voltam emberekkel élőben annyit, és ismerek más ilyet is. De mind visszahoztuk magunkat, és bár egyértelmű szociális jelenségeket nem értünk néha, de teljesen jók vagyunk. Szóval tanulható.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!