Mit tehetek ha furcsán néznek rám az emberek emiatt (többi lent)?
Édesapám idén elhunyt, végrendeletében rámhagyta az ingatlanjait amiket jelenleg bérbe adok és pénzt amiből szintén ingatlant tervezek venni.
Viszont azóta rosszul érzem magam ha meg kellene nyílnom valakinek mert mindenkin érzem hogy onnantól fogva hogy tudják, tehetős vagyok, szinte haraggal kezelnek, de legalábbis lenézőbben. Nem szeretnék titkolózni a barátaim előtt de amikor valakinek megnyílok elkezd máshogy kezelni mert tudja hogy lakásaim vannak, ebből pedig bevételem.
A barátnőm szülei is kicsit elhidegültek tőlem, pedig sok éve ismernek már. Kérdezgették hogy pontosan mennyi ingatlant is kaptam de nagyon kényelmetlenül éreztem magam és próbáltam kibújni a kérdés alól. Nem szórom a pénzt hiába lenne mit, szeretném befektetni a jövedelmemet.
Kérdésem: eltitkoljam, hogy ezt kaptam vagy mit csináljak hogy ne bélyegezzenek egyből elkényeztetett újgazdagnak? Nem érzem magam annak de nyomaszt hogy egyből máshogy kezel minden barát/rokon amint megtudják ezt rólam.
Megnyílás alatt azt értem hogy pl 3 hétig lakásfelújítottam és amikor hívtak a barátok sörözni nem értem rá. Munkálatok miatt kiestem jópár hétre a baráti kimozdulásokból, gyerekkori barátokkal eddig heti szinten futottunk össze, ők is elmondtak mindent a házasságuktól kezdve lakásfelújítás, esküvő költségek, mindent.
Én meg a lakáskiadás felgyorsítása érdekében hetekig szinte reggeltől estig dolgoztam.
Azért mondtam el a 2 legközelebbi barátomnak es a párom szüleinek hogy tudják mire vélni a hirtelen megnövekedett távollétemet.
Jelenleg is havonta 6-7 nap távol vagyok a lakásomtól (ahol a barátaim és a párom élnek) albérleti díjak átvétele, közjegyzős szerződések stb miatt.
Nem szerettem volna eltitkolni semmit illetve hazudni; de mintha az őszinteséggel csak magam alatt ástam volna a fát.
Most pedig, a barátaim kevésbé közvetlenek velem a párom szülei pedig szintén.
Ha te 6-7 napig szedsz be hetente bérleti díjat, meg szerződést kötsz meg ilyenek, akkor több száz milliós vagyonod lehet. Vegyél magadnak jobb barátokat
Viccnek hangzik, de tényleg. Anyagilag akkora szintet léptél hirtelen, amihez nem nagyon tudod fenntartani majd a kapcsolatokat
Nem egy megyében vannak az ingatlanok és a megyeszékhelyek közti ingázás munka után sok időt igénybevesz, egy délután legjobb esetben is 2 ingatlanhoz tudok kimenni számlákat ezért tart el 6-7 napig (délután intézem, munkaidő után)
Köszönöm a válaszokat, ezentúl igyekszem a lehető legdriszkétebben kezelni ezt és ha muszáj akkor maximum 2 ingatlan öröklésébe beavatni a barátaimat.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!