Twitch élő adás és személyiségi jogok ?
Arra lennék kíváncsi hogy mennyire szabályos ez az IRL streamelés kis hazánkban a következő esetben:
Adott egy élő adás ahol a közvetítő éjjel/nappal közterületen illetve megnyitott magánterületen (pl éttterem,nem tudom hogy jól fogalmazok-e)...vannak ilyen szórakozó helyek is Budapesten...
A közvetítő felváltva veszi magát az előlapi kamerával, illetve a hátlapi kamerával az utcaképet.
Volt már arra példa hogy megkérték a srácot hogy törölje a felvételt de ilyenkor az az indok hogy: " te sétáltál bele a képbe" "ez közterület".
Milyen szabályozások vonatkoznak a közterületekre ? (utca stb)
Ugyanezek érvényesek pl egy étteremre ?
Ha én belekerülök a képbe akkor kérhetem arra hogy törölje ?
Van valamilyen valós jogszabály amire lehet hivatkozni ?
Illetve a twitchen van valamilyen szabályzás erre vonatkozólag ?
YT-n tudom hogy utólag lehet jelenteni egy videót és kérdeted az eltávolítást vagy az arcod és pl az adataid (facebook profil stb) elhomályosítását...
Szabályos dolog, az már más kérdés hogy a nyuggerek és a boomerek mennyire nem szeretik ezt.
Mondjuk Zalánt rühellem, akármennyire is szabályos. Nők seggét veszi, nőket értékel "zsákmány" szinten, a csúnya lányokat kiröhögi, négereknek ugat, hogy "UGANDA!", sorolhatnám.
Nem akartam kiírni hogy konkrétan a Zalán nevű srácról van szó,de igen ő a kérdés tárgya.
Elvileg amúgy:
Magánterület
" Ptk.6 80. §(2) Képmás vagy hangfelvétel nyilvánosságra hozatalához – a nyilvános közszereplés kivételével – az érintett személy hozzájárulása szükséges."
Egy szórakozóhely az tulajdonképpen magán terület,és a hozzá tartozó terasz is.Tehát ha jól értelmezem elvileg ilyen helyeken nem kamerázhatna.
A streamek sokszor ilyen helyeken mennek.
Viszont a twitchen nem találok semmi erre vonatkozó jelentési indokot.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!