Miért hiszik azt az emberek, hogy veszélyes este Budapest belvárosában sétálgatni?
Milliószor voltam már este a belvárosban és leszek is, sőt nem is csak ott. Éjfál után is és előtt is. Hétvégén néha látni részeg embereket, de azok is csak szórakozó fiatalok vagy túristák, illetve alkesz hajléktalanok akik szintén ártalmatlanok. Hétköznap gyakorlatilag üres minden és csak nyaraló túristákat látni a kiülős helyeken.
Egyszer nem volt olyan, hogy belémkötöttek, csúnyán néztek vagy beszóltak volna vagy, hogy úgy éreztem, hogy veszélyben vagyok. Nem értem miért mondják: "jajj, ne menj ki este egyedül az utcára, mert meglopnak, megkéselnek, stb."
#19: Nem azt írtátok, hogy nőkbe többször kötnek bele, hanem érthető, hogy a kérdezőbe nem kötöttek bele, mert férfi. EZ szexizmus.
Mutatnál egy statisztikát, ami megmutatja, hogy melyik nembe hányszor kötnek bele? Létezik ilyen statisztika? Te véletlenül nem a szexuális zaklatásra gondolsz?
Plusz, vegyük már hozzá, hogy a legtöbb férfi egy egyszerű beszóláson kb. 10 perc után túllép és nem veszi komolyan.
Az a durva, hogy még meg is kérdezed, hogy ebben mi a szexizmus. Nevetséges, hogy mennyien eljutottatok arra a szintre, hogy csak a nőket ért hátrányokat állítjátok be szexizmusnak és lazán legyintetek arra, amikor rólatok derül ki, hogy mennyire vagytok szexisták.
Én spec. sehol nem írtam, hogy a kérdezőbe ne kötöttek volna bele. Csak annyit írtam, hogy teljesen más nőként és férfiként egyedül bóklászni az éjszakai utcán.
Olyan statisztikáról se írtam sehol, ami a "belekötésről" szól. Inzultust említettem, ez értendő mint szexuális zaklatás, szexuális erőszak, bántalmazás, stb.
#22: Aham. Szóval jöttél a szexuális zaklatással, amikor a kérdés nem csak arról szól. Akkor, mégis milyen statisztikát nézzek meg róla, ha nem ad a kérdésre választ?
Az inzultus nem egyenlő a szexuális zaklatással és hasonlókkal.
"Csak annyit írtam, hogy teljesen más nőként és férfiként egyedül bóklászni az éjszakai utcán."
Teljesen más személyenként. A 150 centis, vékony srác haveromba valamiért többször kötöttek bele, mint az ugyanakkora és ugyanolyan testalkatú csaj ismerősömbe. Tényleg más nőként és férfiként egyedül bóklászni az éjszakai utcán...
Mi a problémád? :D
"jöttél a szexuális zaklatással, amikor a kérdés nem csak arról szól"
Nem, nem csak arról szól. De sok nőt tart vissza az éjszakai kódorgástól a szexuális erőszak.
"Az inzultus nem egyenlő a szexuális zaklatással és hasonlókkal."
Hol írtam, hogy egyenlő lenne? Azt írtam, hogy itt a kérdés alatt az inzultus úgy értelmezendő, mint szexuális zaklatás, szexuális erőszak, bántalmazás, stb.
"Tényleg más nőként és férfiként egyedül bóklászni az éjszakai utcán..."
Igen, más. Ajánlottam, nézz rá pár statisztikára. :)
Cirka 15 éve mászkálok az utcán akár éjszaka, egyedül is. Egyszer éreztem magam eddig veszélyben, akkor két jobb hírű utca között sétáltam át egy kb. 2,5 km hosszú utcán. Hát ott azért remegett a hátsóm rendesen. Senki nem volt az utcán, de amilyen putri környék volt, szerintem csak sötét bőrű lakta. Mindegy, ott sem ért baj, de azért ott féltem.
Megjegyzem a vidéki kisvárosban ahonnan származom, jobban féltem éjszakánként sétálgatni, mint Budapest belvárosában. A nyüzsgő utcák valahogy biztonságot adnak.
Egyébként sokáig laktam Csepelen, ami híresen rossz környék, de egy negatív éjszakai élményem sincs, nem ért különösebb atrocitás sosem, pedig volt hogy hajnalban vánszorogtam haza fiatal csajként.
"Nem, nem csak arról szól. De sok nőt tart vissza az éjszakai kódorgástól a szexuális erőszak."
Sok férfit pedig az, hogy megtámadják.
"Hol írtam, hogy egyenlő lenne? Azt írtam, hogy itt a kérdés alatt az inzultus úgy értelmezendő, mint szexuális zaklatás, szexuális erőszak, bántalmazás, stb."
Hahó, királylány! Ébresztő! A szavaknak van egy jelentése és nem úgy működnek, hogy azt kell rá érteni, amit épp te gondolsz.
"Igen, más. Ajánlottam, nézz rá pár statisztikára. :)"
Akkor újra kérjelek meg, hogy linkelj már pár statisztikát arról, hogy hány férfibe és nőbe kötnek bele?
"Mi a problémád? :D"
Háát, alapvetően az, hogy ijesztő, mennyi korlátolt ember vagy. Idevágsz egy kis szexista hozzászólást, aztán jössz statisztikákkal, amit nem úgy kell ám érteni, hanem máshogy, aztán jössz szavakkal, amiket szintén nem úgy kell ám érteni, hanem máshogy.
Bocs. Ez a szint az, amivel tényleg felesleges vitázni, mert még a saját szavaidért sem vállalod a felelősséget.
#28: Teljesen nyugodt vagyok, csak nevetségesnek tartom ezt a szintet. Oké, hogyha neked ez "kötözködés", de ha beléd kötnek éjszaka, akkor azt is majd intézd el ennyivel.
Az egyik ismerősöm 2 hete halt meg, mert éjjel leütötték. Férfi volt. Tök jó, hogy ti ezt lazán lerendezitek. Bravó!
[link] bravó
Sajnálom az ismerősödet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!