Kezdőoldal » Emberek » Társasági élet » Miért hiszik azt az emberek,...

Miért hiszik azt az emberek, hogy veszélyes este Budapest belvárosában sétálgatni?

Figyelt kérdés

Milliószor voltam már este a belvárosban és leszek is, sőt nem is csak ott. Éjfál után is és előtt is. Hétvégén néha látni részeg embereket, de azok is csak szórakozó fiatalok vagy túristák, illetve alkesz hajléktalanok akik szintén ártalmatlanok. Hétköznap gyakorlatilag üres minden és csak nyaraló túristákat látni a kiülős helyeken.

Egyszer nem volt olyan, hogy belémkötöttek, csúnyán néztek vagy beszóltak volna vagy, hogy úgy éreztem, hogy veszélyben vagyok. Nem értem miért mondják: "jajj, ne menj ki este egyedül az utcára, mert meglopnak, megkéselnek, stb."

2020. júl. 16. 10:57
1 2 3 4
 11/32 Dr.med.habil. Genya ***** válasza:
61%

Fáj az igazság, mi? :D

Az agy, és kész, aki ilyen szimpla egyszerű dolgot nem ért meg, csoda hogy a fenekét ki tudja törölni :)

2020. júl. 16. 11:38
 12/32 anonim ***** válasza:
76%
Én nő vagyok és ugyanazt gondolom, amit a kérdező. Semmi veszélyes nincs Budapestben éjszaka. Nyilván nem a Hős utcában kell flangálni meg kinn a halál faszán valami random cigókerületben, de pl egy I, II, III, V, VI, talán VII, XI kerületben semmi veszélyes nincs
2020. júl. 16. 11:39
 13/32 anonim ***** válasza:
40%

Az fura, én napközben se szeretek egyedül sétálni pesten, nem hogy éjszaka. Nem egyszer kötöttek már belém, volt jópár para helyzet. Szívből örülök, hogy más nem ezt éli át.

2020. júl. 16. 11:40
 14/32 A kérdező kommentje:
Akkor is gyökér vagy. Nem tudsz te semmit, csak interneten másoknak beszólogatni, mert ettől jobb lesz a szánalmas egzisztenciád ami abból áll, hogy az utcán szorongsz, mert uralkodni akarsz mások felett, de nem tudsz, ezért itt anoním körülmények között megteszed. Csocsesz.
2020. júl. 16. 11:41
 15/32 Dr.med.habil. Genya ***** válasza:
45%
Huha, na, ki nem tudta kiváltani a felhőből a dilibogyóit? :D
2020. júl. 16. 11:42
 16/32 anonim ***** válasza:
93%

Jó, mondjuk én szarok mindenkire, mert futni szoktam, főleg a rakpart mentén és a szigeten, de azt este 9 és hajnal 3 között. Ennek ellenére nem volt soha negatív tapasztalatom, pedig heti rendszerességgel vagyok kinn vagy 6 éve és nem futok háztól házig, van, hogy 3-4 km-t már inkább hazasétálok. Emellett nagyon sokszor mentem haza egyedül a 11 kerből (egyetemistaként) éjjel és sokszor ért véget a buli úgy, hogy a 7.-5. kerületen keresztül sétáltam haza. És jelenleg a 4-ben lakom, ahol szintén sok éjszakai sétám volt.

Nagyon sajnálom, ha bárki bármilyen negatívat tapasztalt, nem akarom azt mondani, hogy képtelenség, csak a saját véleményem osztottam meg. Talán egyszer vagy kétszer beszóltak nekem is, de nappal nagyobb arányban. Nyilván egy 8-9. Kerület esetében nekem is feláll a hátamon a szőr, de azért a belső rész tök szép, békés, agyonvilágított. Kár lenne kihagyni az embernek a félelmei miatt :)

2020. júl. 16. 11:45
 17/32 anonim ***** válasza:
28%
húha akartam kommentni, látom a kérdező egy hisztis kis tini. Hagyjuk magára szerintem
2020. júl. 16. 11:53
 18/32 anonim ***** válasza:
18%

1, Azért na, legyél őszinte. Jó eséllyel még beléd is beléd kötöttek már. Vidéken lakom, de volt olyan időszakom, hogy feljártam többször is a fővárosba. És igen, kötöttek már belém. Ugyanúgy, ahogy vidéken is.

2, Akik meg ezt is kihegyezték valami nemi akármire, azok meg remélem tisztában vannak vele, hogy szexisták. Azt feltételezni, hogy csak nőkbe kötnek bele és férfiakba soha, egyszerűen nevetséges.

2020. júl. 16. 12:55
 19/32 anonim ***** válasza:
76%

Nézz utána bármilyen statisztikának, hogy melyik nemet hányszor ér inzultus. Nem szexizmus, hanem tény hogy nők gyakrabban futnak bele ilyenekbe.

Plusz nagy átlagban egy nő kevésbé tudja megvédeni magát.

Mi ebben a szexizmus?

2020. júl. 16. 13:31
 20/32 anonim ***** válasza:
43%

Nem akarok részt venni a vitában, csak a kérdésedre reagálnék, mert alapvetően hibás okfejtés.

"Individualisztikus tévkövetkeztetés: amikor az általános szabályszerűségeket kérdőjelezik meg ismert kivételekre hivatkozva. Tudnunk kell, hogy az egyedi kivételek nem cáfolják az általánosításokat és a valószínűségi jellegű állításokat."

2020. júl. 16. 13:33
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!