Őszintén, szerintetek mi az élet értelme?
Minden válasz érdekel és megköszönöm, ha leirjátok a véleményeteket? Legyen a nézőpont vallási, realista, racionalista, ezotérikus, vagy bármilyen. Miért vagyunk a Földön? Miért élünk? Mi van előtte és mi lesz utána?
Kérem, hogy komolytalanok ne írjanak, köszönöm
1-es lehetőség: Véletlenül kialakult az élet. Értelme nincs, de adhatsz a sajátodnak. Ha vége az életednek semmi nincs utána. Előtte se volt.
2-es lehetőség: Szimuláció. Egy technológiailag sokkal előrehaladottabb civilizáció szimulálja a világunkat ki tudja milyen okból. Szórakozás vagy kutatás céljából. Lehet hogy csak NPC vagy ebben a világban, egy szoftver lény. Ha NPC vagy csak, akkor lényegében megegyezik az 1-es lehetőséggel. De lehet, hogy annak a civilizációnak vagy tagja, csak a szimuláció erejéig nem emlékszel az ottani dolgokra, ha itt meghalsz, ott felébredsz.
Keresni, megtalálni azokat a dolgokat amiket élvezel. Elkerülni azokat a dolgokat/embereket/gondolatokat amik negatívan hatnak rád.
Az én életemben a nyugalom (és emiatt az egyedüllét) a legfontosabb. Az embereket/Konfliktusokat gyakran kerülöm. Vannak barátaim akikkel viszonylag gyakran találkozom de többnyire ők is nyugis típusok, ritka a vita vagy, hogy ellentmondásos témáról beszélnénk.
Van egy műsor "Visszatérés a halálból" címmel és rendkívüli elgondolkodtató, amit ott mondtak, hogy mit éltek át a klinikai haláluk alatt. Lehet azt mondani, hogy kamu az egész, meg van játszva, de például több ember említette, hogy hallották, ahogy egy hang azt mondta nekik, hogy "A te időd még nem jött el" és visszatértek. Nekem egy nagyon közeli ismerősöm évekkel ezelőtt elmesélte, hogy egy súlyos autóbalesete volt, kómába került és habár nem látott semmit, egy hang küldte őt vissza szintén ezzel: "A te időd még nem jött el." Egyikünk sem ismerte még akkor a műsort, amikor mesélte. Ledöbbentem, főleg mikor utólag a tv-ben láttam, hogy ugyanezt mondták, amit ez a közeli ismerősöm, nem akartam hinni a fülemnek. Szinte egytől egyig azt állították a benne szereplő emberek, hogy létezik Isten és ami igazán nagyon sokat számít a földi életünk alatt, amit nevezhetünk az élet értelmének, az a szeretet, mert az lesz az, amit magunkkal fogunk vinni, hogy mennyi szeretetet adtunk az életünk folyamán.
Mindenesetre nagyon elgondolkodtató.
Én egy korábbi hozzászólással értek egyet.
okt. 3. 21:51
Boldognak lenni, és kerülni azt ami nem tesz azzá. :-)
Az élet után úgy gondolom ismét élet lesz, hiszen a körforgás állandó a világunkban, miért éppen ebben az esetben ne lenne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!