Mi az élet értelme? De a valós értelme.
Az élet célja magának az életnek a fenntartása.
Nem csak az állati, a növényi, de az emberi életé is...
Brit tudósok nem tudták ezt még megfejteni, akkor gondolod, hogy itt kapsz rá választ!
Amúgy meg 2 embernek nem lehet ugyanaz az élete értelme. Szóval a kérdés máris hibás!
Rossz hírem van!
A mai tudásunk szerint NINCSEN ÉRTELME !!
Mindenki meghal.
A földgolyónk élete is véges, így a földi civilizációé is az.
De van egy jó hírem is.
Nem biztos, hogy így van, mert még azt sem tudja senki, hogy hogyan "keletkezett" az élet itt a földön?!
Ha vallásos vagy, akkor meg az a válaszom, hogy:
Csak az Isten tudja!
És ha azt mondom, hogy voltaképpen semmi értelme nincsen? Csak mi, emberek adunk értelmet, célt mindennek, magunknak, ami mindenkinél más és más.
"Mi értelme a küzdésnek, ha a végén mindent elvesztünk?"
Valakinek a céljai elérése, valakinek hogy jó élete legyen, sikeres legyen, stb... Ezek mind-mind eltérő vágyak.
De az emberi létnek önmagában nincs értelme, teljesen értelmetlen. Lehet, hogy az egész csak a véletlen műve, hogy ez a faj és amúgy az egész élet ezen a bolygón kialakult.
Semmi sem örök, állandó, előbb vagy utóbb minden elveszik, a dolgok mulandók. Az emberi élet az sem biztos hogy sokat megél illetve megmarad ezen a bolygón, hiszen jelenleg is saját magát pusztítja. Ha idővel minden elveszik és semmi sem marad fenn, akkor szerinted van értelme?
20:36
" Képzeljünk el egy szobát, amiről soha senki nem hallott, és senki se tartózkodott benne, és nem is fog - nem lenne teljesen fölösleges ennek a szobának a létezése? Ellenben ha valaki lakna benne akár egy percre is, máris értelmet kapna a szoba létezése."
Ezek szerint a -lakatlan- bolygóknak sincsen semmi értelme?!
Sem a holdon, sem a napon nem laknak.
Akkor ezeknek sincsen semmi értelme??!
@9
A lakatlan bolygót én megismerhetem erről a bolygóról :P
Az én modellemben a lakatlan bolygó egy radír az asztalon a szobában. Értelmet kap a létezése, ha belépek a szobába.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!