Mihez kezdjek magammal?
Szerintem először is nincs mire irigykednek, mert csak a sablont látod a mögöttes dolgokat nem.
Ismerek olyan lányt aki mindennap utazik, körbe járja a világot de ha éppen nem teszi totál depressziós.
Minden embernek megvan a maga problémája.
Az hogy dolgozol az meg inkább dicséretre méltó...én 26 évesen a szüleimmel élek, nem dolgozok és rengeteg problémám van amit nem tud a környezetem (legalábbis nagy részét).
Szóval inkább büszke legyél magadra, hogy nő létedre ilyen kitartó vagy, biztos lesz valami lehetőség a jövőben amivel előrébb léphetsz.
Iratkozz be egy suliba, ami gyorsan felkészít az érettségire, közben tudsz diákmunkázni. Nem olyan nehéz az érettségi, hogy ne férjen bele a munka, és így haladsz is. Aztán ha érdekel egy szakma, akkor mehetsz tovább. Szépen lassan, lépésenként lehet haladni, tűzz ki kisebb célokat.
Nekem pl. ilyenek voltak:
Érettségi
Nyelvvizsga
Jogosítvány
Megtanulni főzni
Egyetem
21/L
Ennek segítségével szeretném megcsinálni a matek érettségit mert csak az kell: [link]
Oh, én az egyetemhez nem érzem magam annyira okosnak..
Látom, már tervezgetsz, ez nagyon jó dolog! :) Kitartást és sok sikert kívánok hozzá!
Szerencsére az internet tele van tanuláshoz való segédanyagokkal. Ott a wikipédia, sulinet, mateking, és még sorolhatnám. Jó kis mobilos alkalmazások is vannak, amik levezetéssel oldanak meg egyenleteket, függvényeket rajzolnak fel magyarázattal, szóval ha keresel, találsz is segítséget. :)
Egy négyjegyű függvénytáblázatot is szerezz be mindenképp, azt lehet használni érettségin, meg ugye tudományos számológép, körző, vonalzó, stb.
És nem kell egyetemre menned, ha nem akarsz. Rengeteg szép szakma van, amire mindig szükség lesz és hiány is van jó szakemberekből. Szóval próbálgasd, hogy mi érdekel téged és mi az erősséged, aztán hajrá. :)
Esetleg korrektor, lektor lehetnél, akár papíralapú, akár online könyvek, cikkek szerkesztője. Ha megtanulsz jól egy (vagy több) idegen nyelvet, akkor le is fordíthatnád ezeket.
Én szeptembertől mérnöktanonc leszek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!