Kezdőoldal » Emberek » Tanárok, iskolatársak » Iskolákban miért tiltják a...

Iskolákban miért tiltják a fütyülést szünetekben (részletek lent)? Nálatok is ez volt? Mi volt az oka?

Figyelt kérdés

29 éves vagyok és, amikor még általános iskolás voltam régen, akkor tilos volt az iskola épületén belül fütyülni, se óra alatt (mondjuk ez természetes), se szünetben; ha szünetben vagy tanítás előtt/után tetted, de az iskolán belül és akármelyik tanár meghallotta, rád szólt. Olyan esetben is, ha nem az üres folyosón fütyültél, ahol ment a tanítás, hanem termen belül, ha épp nem volt tanítás és a többiek beszélgettek, játszottak, stb. Ha megkérdeztük a miértjét, azt mondták, hogy tiltja az iskola szabályzata.

Viszont gimnáziumban nem volt ez.

Azt értem, hogy tiltja az iskola szabályzata, de milyen indokból tiltja? Mit próbálnak ezzel védeni vagy megakadályozni?

Kíváncsiságból csak, nem akarok bemenni most egy általános suliba és ott fütykörészni :)

2019. márc. 11. 11:18
 1/6 A kérdező kommentje:

JAVÍTÁS

Olyan esetben is, ha nem az üres folyosón fütyültél, ami mellett a termekben ment a tanítás. :)

2019. márc. 11. 11:19
 2/6 anonim ***** válasza:
30%
Érdekes felvetés... 36 vagyok. Nálunk sem szabadott fütyülni.
2019. márc. 11. 11:24
 3/6 A kérdező kommentje:
29 éves vagyok, ez 1997-2005 volt, de gondolom azóta sem változott, hogy általánosiskolában tilos fütyülni. A kérdés - miért tiltják? Mit próbálnak ezzel védeni vagy megakadályozni?
2019. márc. 11. 12:18
 4/6 anonim ***** válasza:
52%
Ha anyagilag megteheted, utazz ki Törökországba egy Fenerbahce meccsre, - ott garantált, hogy megérted, milyen hangzavart tud kelteni, amikor egymástól függetlenül "fütyörészik" egy emberi tömeg!
2019. márc. 11. 12:50
 5/6 A kérdező kommentje:
Tehát az esetleges hangzavar miatt van ez a tilalom? Ebben az esetben gimnáziumban miért nem tiltják, miért általános iskolában?
2019. márc. 11. 13:13
 6/6 anonim ***** válasza:

Szerintem is a hangzavar miatt tiltották. Nagyon idegesítő lenne, ha a sok gyerek mindig össze vissza fütyülne.

Gimiben gondolom nem volt korábban probléma ebből és nem kellett szabályt hozni ellene. Ha sokan elkezdtek volna a gimiben fütyülni, akkor előbb-utóbb ott is megtiltották volna.

2019. márc. 11. 15:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!